|
Notka |
|
Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kraina Dobrego Nastroju
www.kdn.com.pl Miejsce, w którym można zatrzymać się na chwilę, odpocząć od codziennego zgiełku, zanurzając się w delikatnej kąpieli dobroczynnego dotyku jaką daje masaż. A wszystko to zamknięte w zapachu kadzideł i olejków eterycznych, w subtelnej smudze orientalnych dźwięków i muzyki relaksacyjnej, gdzie dyfuzja barw i kolorów otula jak ciepły kocyk.
Miejsce, gdzie zapominamy o stresie odzyskując harmonię i równowagę - po prostu Kraina Dobrego Nastroju.
KRAINA DOBREGO NASTROJU www.kdn.com.pl Edytowane przez szelest5 Czas edycji: 2008-09-27 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kraina Dobrego Nastroju
Reklama?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
RACZEJ TROCHĘ INFORMACJI NA TEMAT MASAŻU RELAKSACYJNEGO, BO WIĘKSZOŚCI, JAK ZAUWAŻYŁAM, KOJARZY SIĘ ON GŁÓWNIE Z MASAŻEM EROTYCZNYM,
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
masaz warszawa
cokolwiek bys nie napisala - bardzo niewielu zechce sie wybrac do gabinetu w Lubinie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]()
ZDAJĘ SOBIE Z TEGO SPRAWĘ, WIĘC NIE TRAKTUJĘ TEGO JAK REKLAMY. MASAŻ JEST MOJĄ PASJĄ, WIĘC MYŚLAŁAM, ŻE SOBIE O TYM Z KIMŚ POGADAM. I JESTEM PEWNA, ŻE DRUGIEO TAKIEGO MIEJSCA ZE ŚWIECĄ SZUKAĆ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
a ja jestem kobietą i jak każda kobieta chciałabym zobaczyć jakies efekty po masażu. czy masaz relaksacyjny da mi tyle co np. intensywny i może niezbyt przyjemny ale skuteczny masaż antycelulitowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
kus masazu warszawa
idz na kurs praktyczny masazu - polowe czasu bedziesz masowana, polowe bedziesz masowac. Po kursie mozesz wymieniac sie zabiegami, nawet z pawlem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
to musisz się zdecydować, albo odchudzanie albo relaksacja, poza tym uważam, że masaż odchudzający jest mocno przereklamowany. Jeśli nie znajdziesz w sobie na tyle samozaparcia, aby prócz masażu stosować odpowiednią dietę oraz ćwiczenia taki masaż na niewiele się zda - twoja masażystka bardziej na tym skorzysta, bo większe jest prawdobodobieństwo, że ona szybciej schudnie niż ty
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam takich sobie kilka pytań.
Np - dlaczego by nie pójść na dobry masaż np. w Lubinie? Świetne miejsce jak każde! Jak rzecze znajoma: 1.Na dobry masaż w wielkim mieście chodzi się czasem ze snobizmu, w małym mieście z potrzeby. Spodobało mi sie to. 2. Masaż odchudzający faktycznie i może jest przereklamowany w odróżnieniu od miejscowego modelowania sylwetki. 3. Oczywiście że relaksacja to zupełnie coinnego niż masaż antycellulitowy. Swoją drogą a piać to samo.... dlaczego masaż antycellulitowy miałby być nieprzyjemny? Nikoniecznie. Wiecie co jest w tym smutne? Popatrzcie na komentarze, dziewczyny otwierają gabinet, są pełne wiary w to co robią (tam myśle), a tu żadnej serdeczności, pytania o to jak wam idzie. Jak reagują klienci, jak klientki? itd. Dziewczyny z mojej strony mogę powiedzieć jedno: POWODZENIA, ŻYCZĘ WIELU SUKCESÓW i JAK NAJMNIEJ ZGREDKÓW W GABINECIE> Swoją drogą w trasie w Karkonosze wart się zatrzymać na odpoczynek, tylko jak potem jechać dalej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Całkowicie zgadzam sie z przedmówcą. Dziewczyny, życzę Wam powodzenia i sukcesu. W dzisiejszym zabieganym świecie taka oaza spokoju to prawdziwy skarb. Trzymam kciuki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
właściwie to macie rację. ja też zyczę dziewczynom powodzenia i pozytywnych efektów pracy. nawet majac grubą warstwe celulitu chyba warto się zdecydować na masaż relaksacyjny i być może wiekszy z tego pożytek niż nieustajaca walka z pomarańczową skórką... w końcu podstawą dobrego samopoczucia jest przede wszystkim właściwy stosunek do siebie samego czyli jednym słowem akceptacja siebie takiego jakim jestem. a patrzac na zdjęcia Krainy Dobrego Nastroju atmosfera jaką udało się stworzyc dziewczynom będzie raczej sprzyjać wytwarzaniu dobrego nastroju u klientów.
![]() trzymam kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() DZIĘKI, DZIĘKI W IMIENIU MOIM I KOLEŻANKI. TO BARDZO MIŁE PRZECZYTAĆ KILKA CIEPŁYCH SŁÓW ZWŁASZCZA, ŻE NA POCZĄTKU NIE MA LEKKO. CO DO MIEJSCA TO MAM NADZIEJĘ, ŻE NIE JEST TAKIE JAK KAŻDE, BO STARAŁYŚMY SIĘ ABY BYŁO WYJĄTKOWE I CHYBA UDAŁO SIĘ NAM TEN CEL OSIĄGNĄĆ BIORĄC POD UWAGĘ OPINIĘ KLIENTÓW. ![]() A CO DO MASAŻU TO MAM PYTANIE ![]() CHCIAŁAM ZROBIĆ KURS MASAŻU KALIFORNIJSKIEGO CZEKOLADĄ. CZY MOŻE MI KTOŚ PORADZIĆ CZY WARTO? CZY TEN CAŁY MASAŻ KALIFORNIJSKI MA UZASADNIONĄ NAZWĘ CZY TO SŁOWO ZAMIENNIK DO MASAŻU KLASYCZNEGO? MOŻE MOŻECIE MI POLECIĆ JAKIEŚ MIEJSCE? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam z tego co pamietam ze Stanów to duzo róznorodnych głaskań i elementy ugniatań chyba także jakies elementy z deep muscle massage.
Nieco podobnie jak w IMB. Jesli chodzi o czekolade to nie wiem? Ot taki bajer, ale jesli chodzi o relaks i pielegnację to jakbajbardziej. Kto co lubi. Moze np przed świetami troche cynamonu dodać ![]() Jesli chodzi o medyczny punkt widzenie, to raczej scima. Ale ludzie gonią za nowinkami i wyjatkowościa, jesli idziecie w tym kierunku (spa - mowo, relaksacyjnym ) to dlaczego by nie? Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Acha jeszce jedno, w Kaliforni nie znaja masażu klasycznego w takim wydaniu jak sie uczy w Polsce, Niemczech czy Austrii.
A swoja droga za ten marketingowy termin: Kraina Dobrego Nastroju - należy się wam oskar, czy cos w tym rodzaju. Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
![]()
Powodzenia dziewczyny
![]() Mam nadzieje, ze przekonacie klientow do stalych odwiedzin ![]() Bardzo mila i klimatyczna stronka. J. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Nie Nie Myślałam O Rozwoju W Kierunku Spa. Bardziej Interesują Mnie Kirunek - Leczenie Poprzez Masaż, Ale Nie Za Pomocą Masażu Klasycznego, Segmentarnego Czy Temu Podobnych. Myślałam Raczej O Masażach Wywodzących Się Z Tzw. Dalekiego Wschodu. Właśnie Jestem Na Kursie Shiatsu, Interesuje Mnie Także Masaż Indonezyjski, A Czekolada.... To Miałby Być Tylko Taki Słodki Dodatek
A Piszę O Tyb, Bo Wbrew Pozorom Bardzo Trudno O Dobrego Nauczyciela, Więc Jeśli Macie Dobrych, Sprawdzonych To Proszę O Podpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
BAN stały
|
Kraina Dobrego Nastroju masaz warszawa
Cytat:
poniewaz wlasnie od tego osrodka zaczelo sie odrodzenie masazu w stanach zjednoczonych i w europie, to ma on wspolczesnie znaczenie symboliczne, kultowe - pewnie nie przez przypadek ktos, kto wymyslil uzycie czekolady zamiast oleju do masazu, nazwal go kalifornijskim. opis masazu jest http://www.esalen.org/esalenmassage/..._massage_.html na tejze stronie nie ma nic o czekoladzie, wiec ta technika nie ma nic do czynienia z esalen. nie spotkalem sie z kursami masazu kalifornijskiego czekolada, natomiast spotkalem sie z masazystami wykonujacymi te zabiegi. Kupili maslo czekoladowe w tesco i taka ich byla nauka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Też tak myślałam, rozmawiałam nawet z panią, która reprezentuje firmę Bionantech (albo jakoś tak) z Wrocławia od której nie mogłam się dowiedzieć na czym tak naprawdę polega masaż kalifornijki czekoladą. Obiecała mi wysłać materiały informacyjne na ten temat i...... materiały owszem dostałam, było tam mnóstwo informacji na temat kosmetyków stosowanych do masażu, natomiast na temat samego masażu informacja że masaż " wykonuje się wg. protokołu masażu" i tyle się dowiedziałam. to samo jeśli chodzi o masaż miodem.
A ja miałam nadzieję nauczyć się czegoś nowego ![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
![]()
No to może trochę z innej strony.
Po pierwsze wiele firm kosmetycznych to co promuje to tzw zabiegi na ciało a nie metody masażu. Różnica? Spora, bo tu chodzi raczej o wypromowanie danego kosmetyku, a podpieranie sie przy okazji masażami. Sam masaż jest jakoby drugorzędny, mimo że jest częścią zabiegu. Druga kwestia, z tzw. masażem kalifornijskim a Esalen jest podobnie jak z klasycznym a szwedzkim. Teoretyzowanie nie ma sensu, ale techniczna różnica spora, chyba że czyjaś wiedza opiera się na filmikach z Youtub ' a, gdzie wszystko zaczyna być podobne do wszystkiego, oczywiście pod względen wizualnym. Inna kwestia dotyczy poruszanego tu odrodzenia masażu w Kaliforni i także w Europie? Ludzie, no to już są bzdety! Warto sięgnąć do podstaw historii masażu, nie wspominając już o samej historii!!! Mimo wspaniałego rozkwitu masazu w Stanach, nadal traktowany jest jako medycyna komplementarna. Wspomniane masaże są modefikacjami masażu szwedzkiego z dużą ilością głaskań, pracy na stawach i elementami biernej gimnastyki. Ponadto z elementami terapii zorientowanymi na pracę z ciałem, odnowa psychosomatyczna. Esalen znamy min dlatego, iż Stany są jednym z niewielu krajów gdzie daje się "opatentować" terapeutyczne metody. Pragnę przypomnieć iż osoby które mają wpływ na wspołczesne metody masażu i bodywork przywędrowsały tam z Europy. Dlatego znamy Pilatesa, Hellera, Rosen, Myofascial release, Soft Tissue Manipulation (Chaitowa), Rolfing, no i masę innych metod. No ale biorąc pod uwagę kryzys w Stanach, może się okazać iż za 2-3 dekady to zmodyfikowane metody przywędrują do nas z Ameryki W niczym nie umiejszając dokonaniom masażu za oceanem. Warto nauczyć sie tak promować masaż jak oni to robią. Ale do tego jeszcze daleka droga, u nas na razie promuje się wszystko, byle by było zagraniczne i jaknajbardziej egzotyczne. A o promowaniu zagranicą, tego do czego sami doszliśmy w kraju, nikomu się raczej nie marzy. Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Witam koleżankę po fachu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.