|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Od czego zacząć??
Witam wszystkie Wizazanki
![]() Od kilku miesięcy kupuję burde, czytam fora o szyciu i bardzo chciałabym coś uszyć, kilka razy podchodziłam już do uszycia spudniczki, ale na wykroju się skończyło ![]() może jakaś Wizażanka mogła by mi doradzić od czego zacząć... Ah, właśnie jeszcze jedno studiuję książkę PROSTE I MODNE SZYCIE... Marzę o tym żeby mieć szafę samodzielnie zaprojektowanych i uszytych ubrań... mam tyle pomysłów... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od czego zacząć??
Dwa razy w roku burda wydaje dodatek szycie krok po kroku, proponuje kupić gazetę i wybrać coś do uszycia. Są to proste wzory i dokładnie jest opisane co i w jakiej kolejności zrobić.
W burdzie też wzory mają oznakowanie stopnia trudności, wybierz coś z najprostszych rzeczy. Jak stwierdzisz że dobrze Ci idzie możesz wybrać coś z ubrań o stopień trudniejszych. Dlaczego zakończyłaś próbę szycia na wykroju? Był zbyt trudny? Odechciało Ci się?
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mam jeden egzemplarz szycie krok po kroku, bardzo duzo tam fanych pomyslow, dzieki za wsparcie, bede prubowala dalej, a co do ksiazki PROSTE I MODNE SZYCIE to taka sobie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
wiesz,
szycie wymaga wiele ciepliwości i wyobraźni tak naprawdę, to układanka, którą trzeba zszyć do kupy ![]() jeśli chodzi o wykroje z Burdy, to na każdym kawałku masz jakies numerki i znaczki, jest też opis co te symbole oznaczają, studiowanie tych znaczków i numerków bardzo pomaga, np w rogach każdej części danego kroju jest numer co oznacza, że trzeba odnaleźć drugą część która w rogu ma ten sam numerek i połączyć je ze sobą, i tak aż uzyskasz efekt końcowy w postaci jakiegoś fajnego ciucha; pamiętam swoje początki w szyciu, szyłam, prułam, znów szyłam i znów prułam i tak do skutku, koszmar... ale praktyka czyni mistrza i fajnie jest mieć coś stworzonego samodzielnie, jedynego i niepowtarzalnego, w czym nie chodzi pół miasta ![]() życzę powodzenia, i czekamy na efekty ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja też właśnie zaczynam się uczyć, narazie proste szwy i jakieś bluzki, co po domu potem chodze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:02.