|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
JESIENNE OSŁABIENIE
Wiem że jest was teraz mało ale zwyczajnie nie mam czasu kiedy zajrzeć na wizarz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: JESIENNE OSŁABIENIE
sarimatha napisał(a):
> i tak mam 2 olimpiady na karku i tak musze siedziec po nocach tak czy owak ;( ale ja juz nie wyrabiam,nie wiem co już mam robić niech mi ktoś pomoże Sari ![]() ![]() Więc łepek do góry ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
stres ułatwia wirusom i bakteriom atak na organizm. więc Twoja frustracja nasila objawy chorobowe..
jeśli nie dajesz rady to musisz sobie coś odpuścić. może mniej lekcji angielskiego? może jedna olimpiada a nie 2? znałam oosby, które potrafiły spać po 3-4 godziny dziennie i czuły się fantastycznie [spały tyle albo z powodu nadmiaru obowiązków albo z powodu tego, że ogladały filmy po nocach]. widocznie Twój organizm potzrebuje więcej snu. zdrowie jest najważniejsze! pamiętaj!
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
> znałam oosby, które potrafiły spać po 3-4 godziny dziennie i czuły się fantastycznie [spały tyle albo z powodu nadmiaru obowiązków albo z powodu tego, że ogladały filmy po nocach]. widocznie Twój organizm potzrebuje więcej snu. zdrowie jest najważniejsze! pamiętaj!
Ja też znam osoby, które potrafiły się obywać prawie bez snu, ale to do czasu... Organizm się mobilizuje, zbiera wszystkie siły, a w końcu wysiada. Czasem po paru miesiącach, czasem po paru latach. I wtedy zaczynają się choroby, załamania nerwowe... Sari, musisz odpuścić na jakiś czas, musisz zadbać o siebie, wyspać się, iść na spacer, bo się wykonczysz! Nawet kosztem tego, że zawalisz olimpiadę, czy dostaniesz pałę. Wiem, że to trudne, ale MUSISZ !!! Wiem, że nauka jest dla Ciebie ważna, że myślisz o przyszłości, ale co z tego, że będziesz miała wygrane olimpiady, opanowane kilka języków i same piątki, jak skończysz z nerwicą? Sari, odpocznij, zajmij się sobą, zobaczysz, że od razu będzie lepiej! Trzymaj się! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
magda75 napisał(a):
> Ja też znam osoby, które potrafiły się obywać prawie bez snu, ale to do czasu... być może. nie jestem lekarzem ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Sarenka, ja też nie mówię, że to co piszesz jest niemożliwe. Na pewno każdy potrzebuje innej ilości snu, ile - też się nie znam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
sarenka napisał(a):
> nie potrzebują tyle snu co inni [4 w tygodniu, 5 w weekend]. wydawało mi się po prostu, że ktoś może dysponować taką wyjątkową cechą osobniczą.. Medycyna zna takie przypadki ![]() Ale Sari do takich nie należy, skoro jak sama pisze czuje się coraz gorzej, więc Sari, odpocznij ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Witaj Sarimatha
![]() Hej dziewczyno nie tędy droga do dobrych wyników w nauce. Dopiero początek roku szkolnego a Ty już nie masz siły i jesteś przemęczona. Czy naprawdę tak bardzo jest Ci potrzebna ta olimpiada, a nawet dwie?? Czy przypadkiem nie przesadzasz z tym nadmiarem obowiązków? Moim zdaniem powinnaś przede wszystkim skupić się na przedmiotach z którymi w jakiś sposób wiążesz swoją przyszłość. Musisz koniecznie znaleźć czas również na swoje przyjemności, odpoczynek - spacer, basen, spotkanie z przyjaciółką... To da Ci odskocznię, pozwoli się oderwać. Wierz mi, że człowiek naładowany pozytywną energią jest o wiele bardziej produktywny. I może się okazać, że pewną wiedzę zaczniesz przyswajać szybciej, mimo iż spędzasz nad tym mniej czasu. Porozmawiaj ze swoją mamą, może w wychowawczynią. Zdystansuj się troszkę do wszystkiego. Ja wiem, że w szkole średniej człowiekowi się wydaje, że trójka ze sprawdzianu to już tragedia. Jeśli starasz się być najlepsza ze wszystkich przedmiotów, to uważam, że robisz błąd. Na podstawie swojego doświadczenia i obserwacji kariery moich znajomych widzę wyraźnie, że najciekawsze zawody, najlepsze posady mają Ci którzy rozwijali swoje pasje. Mieli ściśle wyznaczony cel działania. Nie liczy się średnia na świadectwie, ale to co masz w głowie. Zastanów się spokojnie, gdzie popełniasz błąd, że nadmiar obowiązków nie pozwala Ci normalnie funkcjonować? Gdzie leży przyczyna Twojego stresu, strachu? Gorąco Cię pozdrawiam ![]() AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
BabciaWeatherwax napisał(a):
> Medycyna zna takie przypadki ![]() > > Ale Sari do takich nie należy, skoro jak sama pisze czuje się coraz gorzej, więc Sari, odpocznij ![]() > > ![]() do tego zmierzałam Babciu ![]() Sari! dbaj o zdrowie! bo masz tylko jedno!
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Kochaniutkie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() JESTEŚCIE KOCHANE ![]() ![]() ![]() I jeszcze jedno pytanie czy możecie mi polecić jakieś takie ćwiczonka odprężające ,np przy odrabianiu lekcji takie nawet na siedząco???? i jakieś prepataciki uzupełniające straty w organizmie?Staram sie zdrowo i dobrze odżywiać dużo warzyw owoców,chude mleko,twaróg,mieso gotowane lub pieczone bez tłuszczu(dietka :P ) i jakies może herbatki pobudzajace??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Sari
![]() Witaminki koniecznie, a różne preparaty pobudzające, to moim zdaniem nie jest najlepszy pomysł... Wprawdzie się na tym nie znam, ale wydaje mi się, że to jest jakby "oszukiwanie" organizmu, a przecież to nie o to chodzi... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Na pobudzenie do herbatki możesz dodać cieniutki plasterek imbiru lub herbatkę z firmy "Bio-active" - "Guaranda".
A na zwiększenie koncentracji dobra jest też z "Bio-active" herbata "Gingko".
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
właściwie to mi właśnie chodziło o takie herbatki bio-active ,staram sie codziennie pić dużo zielonej albo czerwonej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
droga sari
twoj mail w opisie nie istnieje a chcialam ci wyslac pomocny zestaw cwiczen jesli bylabys zainteresowana to podaj aktualnego maila |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
hmmmmmm jakto mnie działa??????? ehhhhhhh już podaje
![]() : sarimatha@poczta.fm ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
tak sobie czytam i mam pytanko do Ciebie: mogłabyś mi też przesłać ten zestaw ćwiczeń??katka.c@interia. pl dzięki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Dziewczyno, nie tędy droga! Tą metodą szybko wpędzisz się w chorobę. Doprowadziłaś się do stanu, w którym zdolność przyswajania wiedzy jest prawie zerowa. Musisz zwolnić, odpocząć i wyjść z tego błędnego koła, gdy nie możesz odpocząć, bo jesteś za bardzo zmęczona i jesteś zmęczona, bo nie możesz odpocząć. Wszystkie przesłane Ci rady są jak najbardziej słuszne, ja bym jeszcze dodała do tego furę witamin (np. A, C, E, a przede wszystkim B1 zamiast Kalmsów, bo to niby ziołowe, ale jednak na dalszą metę może uzależniać), ryb morskich (poprawiają chłonność umysłu) i mleka w dowolnej postaci (bo wiem, że w zwykłej nie każdy lubi). Do herbatek dodałabym jeszcze melisę (uspokaja) i pokrzywę (wzmacnia). Doskonale Cię rozumiem, bo sama też zawsze chciałam mieć jak najlepsze oceny (i udawało mi się to), ale na szczęście nigdy nie doprowadziłam się aż do takiego stanu. Najgorzej było na początku klasy maturalnej: Cera zrobiła się matowa i włosy zaczęły wypadać garściami, ale mama wyprowadziła mnie z tego w ciągu 3 tygodni właśnie mlekiem i witaminami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.