|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
nieregularny okres i krwawienia
Witam wizażanki ; ) z góry przepraszam, jezeli taki wątek już był założony, ale co raz bardziej sie niepokoje.
W kwietniu okres mi się rozpoczął dwa tygodnie wcześniej (przypuszczalnie ze stresu) jednak potem krwawienie trwało do czerwca : / oczywiście poszłam do ginekologa, przepisał mi cilest jednak to nic nie pomogło. W końcu poszłam do innego ginekologa przepisal cyclonamine i po tygodniu stosowania wszystko wróciło do normy. Ostatnia miesiączka skończyła mi sie 29 sierpnia, a 11 września pojawiło sie krwawienie : / i od tego czasu gdy wezmę cyclonamine krwawienie znika, jednak gdy tylko ją odstawie pojawia się z powrotem. Co prawda krwi jest malutko, jednak mimo to mnie to niepokoi. Czy może ktoś wie od czego tak może być? |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: nieregularny okres i krwawienia
Obawiam się, że tylko lekarz ci odpowie na to pytanie. Idź do niego jak najprędzej, bo to nie jest normalne.
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
A lekarz powiedział przedtem co jest przyczyną tych krwawień?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie wiem co sie dzieje. Moze zwyczajnie schizuje ale dawno mi sie takie cos nie zdarzylo. Mam 20 lat, miesiaczke mam od 12 roku zycia. Na poczatku wiadomo mialam nieregularne, przez co mialam czeste wizyty u ginekologa, zdarzaly mi sie torbiele na jajnikach (przewaznie srednicy okolo 5 cm ktore wchlanialy sie po braniu tabletek, pamietam Harmonet i cos na N ktore mi niestety nie sluzyly i zaprzestalam brac) no i od jakis 2 lat mialam juz regularne cykle, tabletek nie zazywalam. I czekam z utesknieniem na okres. Spoznia sie tydzien. Zaczyna mnie to martwic bo juz dawno nie mialam problemow. Mialam bolace miesiaczki to fakt, i dlugie i obfite krwawienia, minimum tygodniowe. Napewno nie jestem w ciazy. Czy takie opoznienia sa normalne? Wiem ze pisalyscie tutaj czesto o stresie, jednak nie mialam jakis niewiadomo jakich stresow, tak jak zawsze. Dodam tez ze pobolewa mnie brzuch jak przy normalnym okresie. Ale zadnego krwawienia nie mam
wiem doradzicie mi zeby isc do lekarza, ale moze mialyscie podobnie i podniesiecie mnie na duchu ze to normalne ze czasami sie okres spoznia
|
|
#5 |
|
Kici kici miau miau
|
trzeba przeprowadzic porzadna diagnostyke. lekarzowi ktory proponuje tablety bez USG - podziekuj.
koniecznie USG zaraz po miesiaczce. teraz mzona isc do gina po luteine na wywolanie meisaiczki. |
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
A jesli np w dzien wizyty dostane okres to moge miec usg zrobieone?
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
hej. dziewczyny ja tak troche z innej beczki, ale widze ze ktoras z Was wspomniala o usg. wlasnie chcialam zapytac jak wyglada usg ukladu rodnego (bingo). bo ginekolog kazala mi zrobic, a chcialam wiedziec co mnie czeka
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=85657
|
|
|
#9 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

wiem doradzicie mi zeby isc do lekarza, ale moze mialyscie podobnie i podniesiecie mnie na duchu ze to normalne ze czasami sie okres spoznia