Klub Seniora raz jeszcze - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-11-12, 10:15   #1
BeataG
Rozeznanie

GG do BeataG

Klub Seniora raz jeszcze

Przez przypadek wpadłam na posty z propozycjami klubów 30+, 35+ itp. Sama jestem już 40+, ale absolutnie się tak nie czuję i (podobno) nie wyglądam. A ponieważ niedawno skończyłam drugie studia, mam sporo koleżanek znacznie młodszych ode mnie. Pozwólcie, że wtrącę swoje 3 grosze do tych propozycji. Wydaje mi się, że nie ma co tworzyć specjalnego forum dla seniorek. Oczywiście to miło wiedzieć, że trochę nas jest, i pogadać o naszych problemach. Ale to nie jest do końca tak, że "małolaty" w niczym nie mogą nam pomóc. Wręcz przeciwnie! One dużo buszują po internecie (mają więcej czasu), mogą wskazać ciekawe linki, uczą się w szkołach rzeczy, o których nam się nie śniło, są bardziej na czasie, jeśli chodzi o nowe produkty, firmy itp. A że z finansami często u nich krucho, potrafią wyszperać rewelacyjne kosmetyki za śmieszne pieniądze. Poza tym mają matki i ciotki w naszym wieku, oczy też mają i potrafią się nimi posługiwać, często bardziej krytycznie niż my. Poza tym, jak napisałam Oli poszukującej kremu pod oczy dla 34-latki, kosmetyków nie kupuje się na datę urodzenia, tylko w zależności od stanu skóry. A skórę można mieć wysuszoną już przed 20, a równie dobrze trądzik po 30. Więc nie można z klucza odrzucać jakiejś opinii tylko dlatego, że wyraziła ją osoba 15 czy 20 lat młodsza. Nawet oceny perfum w stylu "to dobre dla starszych pań" mogą być dla nas cenne.

Owszem, pojawiają się wątki, które nie będą zupełnie dotyczyć najmłodszych wizażanek (np. kwestie związane z pracą), ale myślę, że wtedy one po prostu nie będą brać udziału w dyskusji. Tak jak ja nawet nie otwieram wątków związanych z trądzikiem, bo sama nigdy go nie miałam i na pewno nic sensownego nie mogłabym doradzić.

Pozdrawiam serdecznie wszystkie wizażanki - te młodsze i te starsze, a szczególnie serdecznie te, które pomogły mi już w wielu sprawach, podnoszonych przeze mnie na forum. Przyznaję się bez bicia, że w profile nie zaglądałam, i nie wiem, w jakim wieku były moje respondentki, ale rad udzielały bardzo dobrych, za co jeszcze raz dziękuję.
BeataG jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-11-12, 12:02   #2
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Re: Klub Starszej Młodzieży

Poprawka To Klub Starszej Młodzieży Klub Seniora owszem, może powstanie... za jakieś 40 lat

Starszaki

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-11-12, 15:16   #3
BeataG
Rozeznanie

GG do BeataG

Jesteś naprawdę bezkonkurencyjna ! Na Klub Starszej Młodzieży chętnie się zgodzę, ale niech małolaty też tam zaglądają ! One są naprawdę niegłupie i myślę, że nie tylko one od nas, ale i my od nich też możemy się wiele nauczyć. Buźka!
Stary 2003-11-12, 17:59   #4
lejka
Zakorzenienie

Beatko

Może to głupie, ale poczułam się... Doceniona.
lejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-11-12, 19:05   #5
BeataG
Rozeznanie

GG do BeataG

lejka napisał(a):
> Beatko
>
> Może to głupie, ale poczułam się... Doceniona.

To wcale nie głupie ! Cieszę się, że się tak poczułaś, bo naprawdę na to zasługujesz. Zauważam Twoje odpowiedzi na forum i oceny kosmetyków i dużo z nich korzystam. Bardzo mi się podoba to, że jesteś obiektywna i podkreślasz, że to, co dobre dla Ciebie, niekoniecznie musi podobać się wszystkim (tak jak z tuszami Lancome'a).

Przyznam, że dopiero teraz spojrzałam na Twój profil i wcale nie jestem zaskoczona, że moja wypowiedź właśnie m.in. Ciebie dotyczy. My, "Starsza Młodzież", naprawdę sporo możemy się nauczyć od Ciebie i Twoich rówieśnic. Dziękuję i pozdrawiam.
Stary 2003-11-12, 19:17   #6
lejka
Zakorzenienie

Oj, teraz dopiero się zarumieniłam.
Stary 2003-11-12, 19:38   #7
BeataG
Rozeznanie

GG do BeataG

lejka napisał(a):
> Oj, teraz dopiero się zarumieniłam.

To mam nadzieję, że z tymi rumieńcami Ci do twarzy!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2003-11-12, 21:55   #8
Iwonalodz
Zakorzenienie

Lejce to we wszystkim do twarzy nawet gdyby miała pozlepiane rzęsy od Lancome
Ech, ładnemu to i w garnku...

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-11-12, 22:44   #9
malvina
Raczkowanie

A w ogóle, Lejeczko, to mnie strasznie rozczulasz - jako stary rupieć zawsze chciałam Ci opowiedzieć, bo myśle, że dostrzeżesz i docenisz w tej opowieści drrramatyzm sytuacji, że my - dziewczyny w klasie (a był to słynny początek lat osiemdziesiątych) miałyśmy wszystkie - na całą klasę - jedną szminkę. Miała ją taka jedna Ewa, która nabyła to cudo zapewne w Pewexie. To była szminka tzw. utleniająca, potwornie wysuszała usta, a kolorek miała ognisty cyklamen. Zmyć się tego nie dało za nic, no bo rozumiesz, UTLENIAŁO SIĘ. I po lekcjach - bo na lekcjach nie było wolno - wszystkie się tą Ewy szminką smarowałyśmy, i wychodziłyśmy wszystkie mordka w mordke ogniście cyklamenowe... Całuje Twoją mordkę - i w ogóle wszystkie mordki, i starszej młodzieży, i tej niestarszej
malvina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-11-13, 05:22   #10
lejka
Zakorzenienie

malvina napisał(a):
> A w ogóle, Lejeczko, to mnie strasznie rozczulasz - jako stary rupieć zawsze chciałam Ci opowiedzieć, bo myśle, że dostrzeżesz i docenisz w tej opowieści drrramatyzm sytuacji, że my - dziewczyny w klasie (a był to słynny początek lat osiemdziesiątych) miałyśmy wszystkie - na całą klasę - jedną szminkę. Miała ją taka jedna Ewa, która nabyła to cudo zapewne w Pewexie. To była szminka tzw. utleniająca, potwornie wysuszała usta, a kolorek miała ognisty cyklamen. Zmyć się tego nie dało za nic, no bo rozumiesz, UTLENIAŁO SIĘ. I po lekcjach - bo na lekcjach nie było wolno - wszystkie się tą Ewy szminką smarowałyśmy, i wychodziłyśmy wszystkie mordka w mordke ogniście cyklamenowe... Całuje Twoją mordkę - i w ogóle wszystkie mordki, i starszej młodzieży, i tej niestarszej

Jak ja lubię takie opowieści! Wiecie co, ja wiem, że to głupie, ja sobie zdaj sprawę, że to były cięzie czasy, ale chciałabym się na ydzień przenieść w lata 70-80... Uielbiam polskie filmy z tamtego okresu i w ogóle mnie tamten czas fascynuje. Nie na długo, ale na tydzień... Takie marzenie nie do spełnienia.

A ja kilka dni temu upolowałam tusz do rzęs w tubce za 5 zł na wyprzedaży i trzymam jako ten okaz.

Swoją drogą, kiedyś nie było tyle kosmetyków, a jakoś kobiety żyły i sobie radziły... Może było też mniej problemów ze skóra, bo inne środowisko, inny styl zycia? Jak to się wszystko szybko zmienia...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości