|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Estee Lauder Double Wear vs Clarins Teint Haute Tenue / Everlasting Foundation.
Witajcie Kochane!
Zwracam się do Was, bo być może któraś z Was miała możliwość porównania tych dwóch podkładów, i mogłaby powiedzieć mi coś więcej na temat tego który jest lepszy. Będę wdzięczna za opinie dziewczyn które miały styczność z jednym i drugim, najlepiej gdybyście stosowały te podkłady przez jakiś okres i mogły z ręką na sercu powiedzieć mi czym się różnią. Pozdrawiam serdecznie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Estee Lauder Double Wear vs Clarins Teint Haute Tenue / Everlasting Foundation.
Cytat:
1) porównanie krycia. DW jest podkładem lepiej kryjącym,ale przy tym dużo bardziej widocznym na buzi,zwłaszcza jeśli mamy jakieś odstające czy suche niedoskonałości. Clarins jest również bardzo dobrze kryjący ale nieco delikatniejszy. DW sprawdza się w ekstremalnych sytuacjach. 2) trwałość. Porównywalna. Wiele dziewczyn twierdzi że DW jest dużo trwalszy. W ekstremalnych warunkach tak. Przy codziennym użytkowaniu różnica jest żadna. 3)działanie na skórę) zdecydowanie DW jest "brutalniejszy". Bywa że zapycha, przesusza z pewnością. Nie używam go na codzień więc tego zwykle nie odczówam. Wspaniale sprawdza się jako korektor( oczywiście nie pod oczy) ******************** Oba podklady wyglądają rewelacyjnie na ZADBANEJ skórze twarzy. Wtedy mamy idealny look. Obu używam gdy mam ochotę na mocniejszy makijaż,czerkone usta,grubsza kreskę. Gdybym miała wybrać jeden to wybralabym Clarinsa. DW nie nadaje się na podkład powszedni. Clarins ewentualnie.
!!!!!!!!!!!!! Hej!!! Chętnie wymienie podkład la mer soft longwear w odcieniu cream ( nadal mam paragon) na shiseido synchro lub synchro glow. Edytowane przez Loyd Czas edycji: 2014-01-26 o 09:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.