|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
szczeniak i czarne podniebienie
witam mam pytanie. Czy to prawda jak piesek szczeniatko ma czarne podniebienie to jak dorosnie to bedzie zly ten pies//??
Ostatnio jak bylam z sunia u weterynarza to ona mi powiedziala ze to sa stereotypy ludzi ze pies nawet moze miec jasne podniebienie a i tak bedzie wredny ze to zalezy od wychowania psa a nie jego podniebienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: szczeniak i czarne podniebienie
i dobrze ci wet powiedział wszystko zależy od wychowania a nie od podniebienia moja foksia ma ciemne podniebienie i w ogóle nie przejawia agresji no oprócz tego że ma silnie rozwinięty instynkt łowiecki jak na foksteriera przystało i zagryza myszy jak znajdzie na polu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Wybacz, ale jak tylko przeczytałam temat, pomyślałam: To SZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT AN jeeeeest!
![]() A tak naprawdę, to o co ty tu moja droga pytasz? Jeśli będzie wredny, to oddasz? Moja psina ma czarne plamy na podniebieniu (wszystko z nią ok, jakby ktoś domysły chorobowe miał), a drugiego tak spokojnego i kochanego psa nie widziałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
to jakieś starodawne przesądy <lol>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Hmmm... mój piesek też ma "plamki" na podniebieniu ... ale też narazie wszystko z nim OK ...
A z tym "czarnym podniebieniem" to chyba jakieś zabobony xD
Zwariowana inspiracja ... ;] ---> przerabiam pokój ... xD "Nie jestem ciałem, w którym mieszka dusza. Jestem duszą, która ma widzialną część zwaną ciałem..." "Gdyby tak można sfotografować nasze sny!" Emil Cioran |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A czy ty jak masz czerwonego pryszcza na nosie to jesteś potulna jak baranek?
![]() Zabobon ^^ Wszystkie psy jakie do tej pory miałam miały czarne podniebienie, a tylko jeden spośród nich był wredny ![]() Edytowane przez rosiek Czas edycji: 2008-08-27 o 07:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Oj coś w tym jest jeśli bedziesz wychowywać psa w przeświadczeniu ze i tak będzie agresywny i z tego powodu nie dasz mu wystarczająco wiele miłości to pies o czarnym wnętrzu pyska wyrośnie z pewnością na stworzenie nie miłe i nie ufne, a może nawet agresywne - ot i tak człowiek sam sobie gotuje los właściciela agesywnego bydlęcia
![]() ![]() PS. moje ukochane bydle ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Mojej mamie weterynarz(!) powiedział co innego. Mój pies też ma czrne podniebienie i jak weterynarz to zobaczył, to stwierdził, że takie należą do ostrych psów. A nie do wrednych
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
a mój pies na całe czarne podniebienie ale jeszcze nikogo nieugryzła ani niejest agresywna a jest juz z nami 6 lat
![]() a jesli nawet szczeka czy warcze na kogos z domowników to merda ogonkiem i traktuje to jako zabawe i przekomarzanie sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Haha. Jeden z moich psów ma czarne podniebienie i jest taaaaaakim groźnym szczeniakiem, że wszyscy zwiewają.
![]() Uwielbiam takie bzdury. ![]() Jest niewychowany. To gryzie. Co ma piernik do wiatraka? (Kolor podniebienia do zachowania psa?) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ja też słyszałam, że jak pies ma czarne podniebienie to może być agresywny.
Moja Diana ma... i czy jest agresywna? mmm.. w stosunku do rodziny i znajomych (znajomi=ci, którzy wyszli z tej strony domu co trzeba:P ) jest potulna jak baranek i aż łasi się i prosi o pogłaskanie i pieszczoty (taakie to słodkie, jak siada przede mną i patrzy na mnie oczami kote ze Shreka i prosi łapą:P)...w stosunku do obcych..mm.. no dość agresywna i "broni terytorium".;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
moj york ma czarne podniebienie i zaden szatan z Niego
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
O matko, że też ktoś jeszcze takie bzdury powtarza
![]() Mój pies ma czarne podniebienie i muchy by nie skrzywdził. Nawet nie szczeka. Poza tym nie ma agresywnych psów - są tylko źle wychowane. Szczególnie te "broniące terytorium" ![]()
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
To jest po prostu mit.Ja mam dwa psy oba mają czarne podniebienia, jeden by muchy nie skrzywdził a drugi a raczej druga to mały diabełek. Ale to że jest małym diabełkiem na 100 % nie zależy od czarnego podniebienia. Zgadzam sie ze nie ma psów agresywnych, ludzie po prostu dane rasy psów wychowują na takie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
moj piesek ma czarne podniebienie i musze przyznac ze do normalnych nie nalezy - ma 7 lat a zachowuje sie jak szczeniak, ale agresywny nie jest
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Moje goldenka ma czarne podniebienie - nie znam spokojniejszego i łagodniejszego psa.....
Myślałam, ze takie średniowieczne poglądy już zaginęly, a tu jednak niespodzianka ![]()
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez mam goldenka z czarnym podniebieniem a jest spokojniutki i potulny ale muche to czasem sprobuje zlapac (hehe) Podniebienie nie ma nic do charakteru ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Łojj dlugo już takich głupot nie slyszalam
![]() Nie wierz w takie bajki jak sobie psiaka wychowasz taki bedzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.