![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Niezadowlone z wyników matury
nie było takiego wątku więc go zakładam;/ Jestem załamana moimi wynikami z matury, wątpie czy się dostanę na jakieś dzienne studia. Po prostu to jakaś paranoja. Każdy pisze ze po 90 rozszeżenie itp .. Nie chodziłam na żadne korki, jestem załamana zwlaszcza wosem rozszeonym z ktorego tak sie uczylam tyle godzin itp na marne, myslalam ze bede miec conajmniej 70 wg klucza.... Mysliscie ze z takimi ywnikami: anglieski pod 70%, historia pod 70% i wos 45 roz mam szansę się GDZIEŚ dostać;/ ehhh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niezadowlone z wyników matury
Cytat:
Nie ma co teraz biedować,tylko próbować dostać sie na wymarzone kierunki a nie "GDZIEŚ byleby tylko studiowac".
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja w zeszłym roku byłam bardzo zdziwiona wynikiem z historii. Też policzyłam sobie wg klucza 60-70%, a miałam 40 (PR). I tak nie szłam na studia, więc brzydko mówiąc olałam to, bo nie chciało mi się jechać do OKE. Sprawdziłam przykładowe odpowiedzi na pytania zamknięte i otwarte i policzyłam, że w takim razie z wypracowania egzaminator musiał mi dać 3-4/20 pkt.
![]() No trudno, było minęło. Autorko wątku, może pojedziesz zobaczyć swoją pracę? ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja za wypracowanie mam 4/20 pkt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
masz szansę dostać się na przeciętne uczelnie.
nie martw się ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
ha no właśnie. też jestem niezadowolona
pl r - 58% histora r - 44% ang p - 96% i marzenie o studiowaniu psychologii prysło! ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
ja poprawialam mature, zeby na medycyne sie dostac... i tez lipa.
jutro jade do cke obejrzec moja mature, heh.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
i co wam da oglądanie matury w OKE? i tak ten wynik jest już niezmienialny. Po co narażać się na dodatkowe stresy. Ja w tym roku poprawiałam, bo chciałam dostać się na drugi kierunek (to ostatnia szansa żeby za darmo studiować dwa kierunki) i lipa. Przykro mi jak cholera, inteligentni ludzie z mojej klasy również wypadli słabo, a bez obrażania nikogo takie "przeciętniaczki" zrobiły furore swoimi wynikami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
dziewczęta bez dramatu. Jest niż. Uczelnie walczą o każdego studenta.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ja też jestem niezadowolona.. straciłam nadzieje na studia dzienne.. wszystko prysło. opłata rekrutacyjna zapłacona więc wklepałam tam swoje wyniki, ale na nic nie licze. Z wynikami się przeliczyłam i nie chcę tego zrobić drugi raz..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Wyniki są słabe jeżeli się je porównuje do tego co MOŻNA BYŁO ZDOBYĆ. Jednak w porównaniu do pozostałych maturzystów chyba nie wypadacie aż tak źle. Jeżeli się napalacie na UW, PW, UJ, AGH, PWR i inne prestiżowe to się nie napalajcie, ale te takie mniej "oblegane" warto
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
tjaa, chciałam zauważyć, że matura w tym roku poszła ponoć jeszcze gorzej niż w tamtym. nie ma czym się na zapas martwić. jeszcze nie ogłoszono żadnych list rankingowych ani żadnych list z przyjętymi osobami. też rok temu zamartwiałam się, że o, marzenia o fizjoterapii prysły jak bańka mydlana, ale co - dostałam się i studiuje to co chciałam. zresztą, maturę można poprawiać przez najbliższe pięć lat. raczej nic Wam nie stoi na przeszkodzie, aby za rok napisać ją jeszcze raz (chociaż osobiście Wam tego nie życzę). także trzymam kciuki za komisje rekrutacyjne i studiujcie!
![]()
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja napisałam:
polski R - 78% angielski P - 84% geogarafia P - 64% tą geo trochę skopałam, ale i tak myslałam, że będzie gorzej. No właśnie, uczelnie walczą o studentów - ja się nie martwię ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dołącza kolejna niezadowlona , z geografii, poziom rozszerzony 37%. Nie wiem jakim cudem, na próbnych (bez nauki) nie schodziłam poniżej 50%, po drugiej wzięłam się do pracy i było nie źle.. z matury wyszłam zadowolona, liczyłam na minimum 70 kilka % a tu takie coś. No ale cóż nic nie zrobie, czasu nie cofne, widocznie nie nadaje się żeby studiowac;p będe próbowac za rok
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
polski 71 %
angielski 88 % historia sztuki 82 % historia 48 % załamałam sie biorąc pod uwage fakt ze próbne pisałam na 85 - 90 %
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a tak z innej beczki dzisiejsza matura nie sprawdza inteligencji tylko myślenia "klatkowego"- dostosowanego do klucza. Sama zdawałam 2 lata temu taką maturę i wiem, że czasem trzeba mieć więcej szczęścia niż rozumu ![]() więc dziewczyny nie przejmujcie się aż tak bardzo, matura ogólnie wypadła słabo więc uczelnie będą zaniżać progi przyjęć,
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm nie wydaje mi sie, tymbardziej, że masz 2 przedmioty na poziomie rozszerzonym zdane, czyli punktacja jest korzystniejsza ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- a poza tym chyba naprawdę przesadzacie.... ja maturę pisząc no 3 lata temu mialam wyniki 70 z rozszerzonego polskiego 80 z podstawy z angola ( plyta sie skopala, i nic nie slyszelismy, odwolania nie uwzgledniono... :/) 65 z podstawoej historii 55 z rozszerzonego wosu i uwazam, ze te wyniki są calkiem dobre studiuje wiec Wy chyba nie powinnyscie sie martwic.. ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- W tym roku matura poszla dość slabo, nawet podstawowy polski, ktory byl wybaacznie, ale po prostu ponizej przecietnej wypadl bardzo bardzo kiepsko. Nie martwcie się za zapas! Na pewno nie bedzie tak źle jak myślicie. Glowy do góry !
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
heh ;P no tez zauwazylam, ze slabo poszly. ale co z tego, skoro wy- co macie prawie wszystko na PR macie np po 70-80% skoro my na podstawie mamy mniej? i tak bedziecie wyżej. ja jestem zadowolona z polskiego, zawsze źle mi wychodził i wgl. Na próbnym miałam coś niewiele ponad 50%, teraz mam 71
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
niz czy nie, ale na studia medyczne jest zawsze bardzo duzo chetnych, a na takie chcialam zmienic.
teoretycznie, jesli ktos nie doliczy jakis punktow do matury, to zmieniaja. tak przynajmniej mowila babka z oke, jak z kims rozmawiala przez telefon.
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
oj ja nie wiem co z tą gegrą rozszerzoną było... liczyłam sobie ponad 90% a mam 82%. nie wiem jak oni to sprawdzali. chyba jakis egzaminator nie w humorze sie trafil bo w naszej klasie wyniki były słabe. ale mimo wszystko dostanę sie na wymarzoną uczelnie.
a propo to nam w szkole nauczycielka opowiadala ze dziewczyna pojechala do OKE i w swojej pracy z polskiego naliczyla sobie ok 20% więcej ale i tak jej tego nie uznali bo wyniki z matury są ostateczne. musiala poprawiac ją za rok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
DOMator
|
Narzekacie na geografię i chyba coś w tym jest. Mój dobry kolega zdawał maturę. Z polskiego 90%, z niemieckiego 85%, a z geografii 29%. Był wkurzony i rozczarowany, bo wiedział, ze poszło mu średnio, ale liczył na to, że jednak zda, bo test nie był aż tak trudny. 1 brakujący punkt to najgorszy z możliwych wynik. Pewnie też byłabym wściekła na jego miejscu.
Szkoda, ze w porę nie zmienił przedmiotu na wos, bo test z tego przedmiotu rozwiązywał bez problemu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
No nie jest kurcze ale ja nie chcem isc do szkoły policealnej phi raczej pojde do pracy albo własnie staz chociaz w urzedzie mówia ze nie maja kasy na stazy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() historie nadrobiłam coś zamkniętymi ale i tak tylko 60% uciągnęłam i boje się że przez to się na wymarzone dziennikarstwo nie dostane (90% mam z podst angielskiego, niby ok, ale jednak to podstawa... podciagnęłam polskim rozsz (80%) ale boje sie ze to nie wystarczy ![]() orientujecie się jak mniej więcej u was poszła rozszerzona historia? ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
po policealnej masz konkretny zawód i jednak pewniejszą sytuację niż po samym LO ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.