|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Panie doktorze, wizazystki pomocy ! :(
POMOCY
![]() Dwa dni temu skończył mi się okres. Ostatniego dnia tez zauwazylam takie krostki/guzki na wargach sromowych, a raczej wyczułam palcem podczas mycia. Z początku były 3 teraz robi sie ich coraz wiecej! dodam ze bolalo pieklo potem jeszcze do tego swedzialo... a teraz to juz sama nie wiem skora tam jest juz tak zmeczona i podrazniona od tego, ze boli przy dotknieciu tylko tak jakby byla odparzona czy cos takiego. same krostki sa twarde, wczesniej zdawalo mi sie ze biale w srodku ale nie daly sie wycisnac. teraz juz nie sa biale ale wargi spuchly kupilam i stosuje clotrimazol i plyn do podmywania, ktory jest na tego typu problemy, ale sama nie wiem czy to cos daje HPV wykluczam - mialam szczepionke, 3 dawki, wiec to raczej nie klykciny, nie wyglada to tez na opryszczke - nie robia sie z tego wrzody, krostki nie sa zaczerwienione dookola. Jestem zalamana! czuje sie z tym zle nie tylko fizycznie ale i psychicznie wspolzyje tylko z moim chlopakiem od roku i on nie ma zadnych tego typu problemow a na dodatek uzywamy prezerwatyw. nie chodze rowniez na basen i bron Boze! nie siadam na desce w publicznych toaletach. bardzo bardzo rowniez dbam o higiene. Jedyne co mi przychodzi do glowy to ten nieszczesny okres zaczelam uzywac nowych podpasek moze to jest powodem? uczulenie? podraznienie odpazenie? z poczatku tak myslalam ale czy to nie powinno wtedy ustapic szybciej??? mialam czekac do poniedzialku a jesli nie ustapi umowic sie do lekarza ale wiadomo ze wtedy bede musiala jeszcze z tydzien czekac na wizyte nie mowiac juz o tym ze to bedzie moja pierwsza wizyta, a z racji tego ze mam 17 lat i nie chce isc z rodzicem (bo po prostu moi rodzice nie wiedza o tym ze rozpoczelismy z chlopakiem wspolzycie i wole zeby sie jeszcze nie dowiadywali) bede musiala isc do lekarza prywatnie strasznie sie boje!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panie doktorze, wizazystki pomocy ! :(
do lekarza, nie ma wyjścia. zadna z wizażanek ani nawet lekarz nie wyleczą Cie przez forum....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.