![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pytania o przeszłość.
Witajcie
![]() Dziewczyny coś nie tak zaczyna dziać się w moim związku. Mój facet od jakichś dwóch tygodni nachalnie wypytuje mnie o przeszłość, a konkretniej o jakiekolwiek kontakty z innymi facetami. Ja Mu nie odpowiadam, więc stwierdził, że mam tajemnice przed nim. I zrobił się niedobry dla mnie. Jest złośliwy, szybko traci panowanie nad sobą, czepia się o wszystko, mówi głupoty. Np. po nieudanym zbliżeniu powiedział, że pewnie myślę o facetach z przeszłości i taka z Nim monotonia nie jest w stanie mnie zadowolić. Przykro mi się zrobiło. Bo nie myślenie o przeszłości sprawiło, że zbliżenie było nieudane, tylko to, że On jakoś wcale nie myślał, żeby mi było dobrze. Nie chcę z Nim rozmawiać na takie tematy o innych facetach, bo już przez to przechodziliśmy. Jakieś dwa lata temu dałam się przekonać do takich rozmów. I to był błąd. Pytania bez końca, bardzo szczegółowe, krępujące. Atmosfera w związku coraz gorsza była. I teraz nagle stwierdził, że zapomniał z iloma facetami ja coś robiłam, a przede wszystkim co robiłam. No i mam Mu to wszystko dokładnie jeszcze raz wyjaśnić. Może poradzicie co powinnam zrobić?? Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytania o przeszłość.
Cytat:
![]() on o sobie tak wszystko Ci opowiedział? ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Oczywiście rozmawiałam z Nim o tym po co, dlaczego chce znowu takie rozmowy prowadzić. Odpowiada, że On chce wiedzieć. Dlaczego? Bo tak. Bo zapomniał co wcześniej mówiłam.
On właściwie o sobie sporo opowiadał. No ale sam z siebie. Mnie za bardzo nie interesują sprawy łóżkowe, które nie dotyczą Nas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
toksycznie zazdrosny pewnie jest.
Generalnie ehem jak rozmowa nie pomoże to go zostaw. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Jeżeli juz teraz robi Ci jakies wyrzuty, to jak opowiesz mu wszystko ze szczegółami, to jestem prawie pewna, że sytuacja tylko się pogorszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Też mi się wydaje, że szuka dziury w całym. On nie potrafi niestety zrozumieć, że ja nie chcę o tym mówić. Liczy się to, że On chce. Jak ja nie chce prowadzić takiej rozmowy, On jak już pisałam robi się nieprzyjemny. Często po prostu robi mi na złość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
a gdzie szacunek? nie chcesz o tym mówic i powinien to uszanować i koniec
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygląda na to, żę facet nagle zrobił się z jakichś powodów zazdrosny. Czyzby z jakichś powodów zaczął się obawiać, żę chcesz go zostawić albo zdradzić? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Mówołam Mu tak właśnie, że nie szanuje mojego "prawa do odmowy składania zeznań"
![]() On to odbija tak, że wychodzi na to, że to ja Go nie szanuję, bo nie chcę opowiadać o tym i Go olewam, że nie szanuję Jego prawa do tego by wiedzieć. Słuchajcie, właściwie najlepsze jest to, że ja z nikim innym wcześniej nie spałam, w sensie takim, żeby doszło do zbliżenia. Jedyne co mam "na sumieniu", to namiętne całusy, jeden facet się przede mną rozebrał, a kolejnego trochę dotykałam. Mój facet za Chiny ludowe nie mógł mi uwierzyć, że z Nim straciłam dziewictwo. Dziwne to jest dla mnie wszystko. Rozmowa z Nim w tej kwestii nie skutkuje, bo zawsze wychodzi na to, że ja się zachowuję nie fair. Wypytywanie zaczęło się nagle. Nie wiem z jakiej przyczyny. Dodam jeszcze, że ja mam 24 lata, On 26. Nie wiem czy to istotne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ja bym krótko to ucieła nie chce o tym juz gadac i tyle. Jak nie umie uszanowac tego trudno. Jak bedzie nieprzyjemny to powiedziałabym mu ze dopóki nie zmieni swojego zachowania względem mnie, nie będę sie z nim spotykała.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Jego prawo aby wiedzieć? Opowiedziałaś mu już o sobie, więc jego zarzut jest po prostu smieszny. To Ty masz prawo do odmowy zeznań. Moim zdaniem nie powinnaś ulegać w tej sprawie, bo następnym krokiem będzie przepytywanie Cię z kim się dzisiaj przywitałaś na ulicy i kto wysłał Ci smsa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
problem w tym, ze on nie ma zadnego prawa zeby wiedziec. To Twoja przeszlosc i masz prawo intymne szczegoly zachowac dla siebie.
nie dyskutuj z nim na ten temat, za jakis czas mu przejdzie ![]()
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Już przez to przechodziłam, przez takie rozmowy wypytywanie o spotykanych ludzi, o smsy. Nie wiem dlaczego to teraz nagle po dwóch latach wraca ponownie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Gdy tak zrobię, to On powie no dobra, nie widujmy się. I wówczas będzie mnie maksymalnie olewał, mało odzywał, po to żebym zmiękła- wie że bardzo Go kocham i prędzej czy później zmiękne. Tak to widzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
facet 26 lat a zachowuje sie jak 16latek, chociaz oni mają czasem więcej oleju w głowie.
Mówisz że cos takiego znowu się pojawiło, że wróciło... Ja bym nie umiała tak żyć. Bo później, dojdzie do tego, że będziesz się ukrywać przed nim, przestaniesz mu opowiadać gdzie i z kim byłaś. a jak on się dowie coś czego mu nie powiedziałaś, to na bank zrobi awanturę. Tyran i toksyczny facio. ![]() Ja bym go zostawiła. Choć wiem, że łatwo mi tak mówić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie to on szuka zaczepki, może nie lubi jak jest za długo dobrze w związku ![]() nie mów mu, nie można robić wszystkiego co ta druga osoba sobie wymyśli, to demoralizujące! powinnas na razie zrezygnowac ze zblizen, to chyba dobra kara dla faceta ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
no i dobra niech Cie olewa a Ty kobieto nie mięknij jak chcesz zeby facet Cie szanował
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Tak na poważnie to mój pierwszy facet. Niby byłam z kimś tam wcześniej, ale nie uważam żeby to były poważne związki.
Co do rady, żeby unikać zbliżeń obecnie. Z tym też mały problem. Byłam chora przez długi czas. Nie kochaliśmy się przeszło miesiąc przez tą chorobę. Na ten temat słyszałam sporo wyrzutów. że mi coś wiecznie nie pasuje, że szukam wymówek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
swietny ten Twoj TZ nie ma co......
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
On mi nie robił wyrzutów z powodu choroby. źle to napisałam. Tylko wyrzuty, że jak jest okazja, nikogo nie ma w domu, to ja nie chcę. Ja ogólnie mam mniejszy temperament od Niego. Tak było zawsze. O tej chorobie pisałam, bo ktoś wcześniej sugerował, że może On myśli że chcę Go zdradzić. Ja nie wiem jak u faceta wygląda myślenie na temat seksu. Może Mu się coś w głowie urodziło, że skoro tak długo się nie kochaliśmy, to coś kręcę na boku?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
wiesz ja pisalam ogolnie o nim, wymusza na Tobie jakies rzeczy (opowiadanie o sobie) mimo ze nie masz ochoty, robi szantaż emocjonalny że sie nie bedzie odzywal ale wie ze zmiekniesz...stroi fochy.
Nie moglabym byc z kims takim kto nie okazuje mi szacunku i nie może pojac ze ja nie mam ochoty o czyms mówic
![]() |
#27 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swojego Tż już mam. Innych mężczyzn, w dodatku niezrównoważonych i nie szanujących swoich partnerek omijam z daleka. Nawet jeśli chodzi tylko o znajomość na cześć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
sadzisz ze jak wiecznie bedziesz wyciaga pierwsza rękę on cos pojmie?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.