|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
tablety godzina
Witam wszystkich mam taki problem. Po 2miesięcznej przerwie w braniu tabletek zaczelam przyjmowac je ponownie pierwszego dnia cyklu o godzinie 20.40. Nastepnego dnia wzielam tabletke o godzinie 19, gdyz wolalam brac je wczesniej niz o 21. Niestety pozniej zdazylo mi sie wziasc tabletke o 21 (poniewaz dopiero po 2h sobie przypomnialam ze mialam wziasc) pozniej znow bralam o 19 i jeszcze raz zdazylo mi sie wziasc tabletke pozniej o 2h. Teraz chcialabym przesunac godzine przyjmowania tabletek na 18 jednak nie wiem czy kombinowac z tym juz przy tym opakowaniu czy lepiej przy nastepnym ropoczac przyjmowanie tabletek o 18? prosze o porade.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: tablety godzina
Na wcześniejszą godz. zawsze możesz przesunąć.
Mogłaś skorzystać z wyszukiwarki i dopisać się do jakiegoś istniejącego wątku o godz. przyjmowania tabletek, bo nie wierzę, że ktoś wcześniej takich tematów nie założył. Tak na marginesie.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Jezeli tak to przepraszam, nie pomyslalam ze taki watek moze byc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
mozesz tak zmienic sobie godzine,jednak sie straraj regularnie brac tabletki. a czemu mialas dwu miesieczna przerwe? jesli moge spytac? to za krotka przerwa by organizm mogl odpoczac,a za dluga by byc zabezpieczona.
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i naprawde używaj wyszukiarki bo to już było po raz setny conajmniej...
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
no wlasnie teraz wiem, ze nie powinnam robic takiej przerwy:/ wczesniej slyszalam rozne opinie. nasunelo mi sie kolejne pytanie. czy sadzicie, ze gdy skoncze przyjmowac tabletki z pierwszego opakowania to przy kolejnym moge byc spokojna o zabezpieczenie? bo podobno po przerwie skutecznosc tabletek przez pierwszy miesiac moze byc mniejsza.
bardzo dziekuje za odpowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Pierwsza myśl to to co dziewczyny napisały, że za krótka przerwa. a druga myśl to może przejdź na plastry, jak zdarza Ci się zapominanie i się tym stresujesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ile sie je bierze nie ma wplywu na zabezpieczenie ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
wczesniej nigdy nie zdarzylo mi sie zapominanie. teraz poprostu mialam taki goracy okres duzo zajec i to przez to
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja tak zapytam przy okazji-zdarza mi się wziąć tabletkę z 15-20minutowym opóźnieniem, dzisiaj wzięłam z 30minutowym, biorę je rano i po prostu zaspałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
juz nie wpadajmy w paranoje 15 minut w ta czy tamtą nawet godzina nic nie zmienia.
ja teraz dopiero zaczelam brac tab ale kiedy bralam wczesniej to nie patrzalam na zegarek i kiedy wybila dana godzina bralam tab. bralam na oko miedzy 20 a 22 i nic sie nie dzialo ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dzięki kobietki! Od następnego opakowania chyba zacznę brać tabletki wieczorem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.