zaproszenia ślubne - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Papierowy zawrót głowy

Notka

Papierowy zawrót głowy Forum dla ludzi, którzy lubią tworzyć z papieru. Tutaj dowiesz się jak zrobić ciekawą kartkę lub scrap. Zaprezentujesz swoje dzieło. Zapraszamy.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-08, 13:10   #1
00euphoria00
Raczkowanie

GG do 00euphoria00
Exclamation

zaproszenia ślubne

Z racji tego, że ma ogromne ciśnienie na zabawę papierem proszę Was o pomoć. 12 września 2009 biorę ślub i chcę zaproszenia zrobić sama. Dlatego założyłam en wąek - czyli moje zaproszeniowe pogotowie Tak na początek ...co powinnam kupić. Mam już nożyczki z różnymi końcówkami papier tasiemki i takie pierdoły. Wy już macie doświadczenie więc proszę podpowiedzcie co powinnam jeszcze kupić. A no i jak skończę pierwsze próbne zaproszenia to zaraz wkleję do oceny. Z góry dziękować Wam
00euphoria00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-08, 13:21   #2
Yoanna21
Zadomowienie

Dot.: zaproszenia ślubne

Cytat:
Napisane przez 00euphoria00 Pokaż wiadomość
Z racji tego, że ma ogromne ciśnienie na zabawę papierem proszę Was o pomoć. 12 września 2009 biorę ślub i chcę zaproszenia zrobić sama. Dlatego założyłam en wąek - czyli moje zaproszeniowe pogotowie Tak na początek ...co powinnam kupić. Mam już nożyczki z różnymi końcówkami papier tasiemki i takie pierdoły. Wy już macie doświadczenie więc proszę podpowiedzcie co powinnam jeszcze kupić. A no i jak skończę pierwsze próbne zaproszenia to zaraz wkleję do oceny. Z góry dziękować Wam

Co Ci się jeszcze może przydać:
- klej (najlepsiejszy -Magic)
- jakieś ażurowe naklejki (jest spory wybór)
- kwiatki (sztuczne, bądź papierowe)
- sprzęt do embossingu (jeśli chcesz zrobić jakieś tłoczone kwiatki itp.)
- jakieś koraliki, perełki
- dziurkacze ozdobne (ostatnio były ciekawe wzorki w biedronce, może jeszcze są...)
- stempelki
- wyobraźnia

Yoanna21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-08, 13:28   #3
00euphoria00
Raczkowanie

GG do 00euphoria00

a gdzie mogę to wszystko kupić???? są jakieś e-sklepy??? czy pozostaje mi All?
Stary 2008-09-08, 13:44   #4
Yoanna21
Zadomowienie

cytuję koleżankę z innego forum:
http://www.decu.pl - maja dosc duzy wybor papierow,dodatki tez calkiem fajne, przesylka realizowana jest w miare szybko, mily kontakt z wlascicielem

www.memorabilia.pl - tutaj sa tusze ( ceny wysokie raczej) i spory wybor stempli ( te wiadomo ze sa drogie)

http://************** nie wiem dlaczego wyskakują tu te gwiazdki:/ miało być "swiat pasji. pl" (oczywiście bez spacji) - tu bardzo polecam, ostatnio bardzo rozszezyli swoja oferte, kupuje tutaj nity i inne dodatki, przesylka dociera bardzo szybko

www.naszehobby.pl - tutaj spory wybor stempli silikonowych, tez bylam zadowolona z jakosci i czasu realizacji przesylki
www.kreateria.pl
www.bazardekoracji.pl
www.artpasja.pl
www.scrapart.pl

Edytowane przez katasiaczek
Czas edycji: 2008-09-08 o 14:15
Stary 2008-09-08, 13:54   #5
00euphoria00
Raczkowanie

GG do 00euphoria00

Dzięki Ci serdeczne biorę się za przeglądanie i pora na zakupy ....O zgrozo podoba mi się prawie wszystko
Stary 2008-09-08, 14:18   #6
nirshya.dwbh
CraftMod

GG do nirshya.dwbh

00euphoria00 ja bym sie na początek zastanowiła jaki styl bądź w przybliżeniu co by mi sie podobało. Choć przypuszczam, ze jak zrobisz te wszystkie zaproszenia to wciągnie Cię papierowe szaleństwo.
Jeśli chcesz zrobić xzaproszeń wg jednego szblonu to nie ma sensu kupować pudła różnorodnych dodaktów, ale nastawić się na konkterne rzeczy w odpowiedniej ilości. A jeśli chcesz zrobić każde zaproszenie inne, lub po ileś tam takich samych to możesz bardziej zaszaleć

nirshya.dwbh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-08, 14:20   #7
00euphoria00
Raczkowanie

GG do 00euphoria00

no właśnie chcę zrobić każde inne....żeby w każde włożyć roszkę serce i żeby były niepowtarzalne....

Mama pytank napisy na pierwszą stronę drukujecie na swoich drukarkach???? Jeśli tak to czy są to jakieś specjalne drukarki??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-08, 14:29   #8
Yoanna21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 00euphoria00 Pokaż wiadomość
no właśnie chcę zrobić każde inne....żeby w każde włożyć roszkę serce i żeby były niepowtarzalne....

Mama pytank napisy na pierwszą stronę drukujecie na swoich drukarkach???? Jeśli tak to czy są to jakieś specjalne drukarki??
zwykła drukarka atramentowa wystarczy...
wg mnie ładnie wygląda napis wydrukowany na kalce, ale na niektórych drukarkach wydrukowany napis rozmazuje się... (na mojej nie )

Stary 2008-09-08, 14:35   #9
nirshya.dwbh
CraftMod

GG do nirshya.dwbh

Zazwyczaj drukarka, ale naklejki ażurowe też dobrze spełniają zadanie.
Do listy Yoanny dodałabym jeszcze jakieś koronki/wstążkiczyli różne pasmanteryjne ustrojstwa, jakis tusz jakbyś chciała pobrudzić brzegi lub podstemplować zaproszenia, moze jakieś stemple, karton wizytówkowy (gładki lub jakis wzorek) lub inny. Rozejrzyj sie po troszkę i na pewno wpadnie Ci sporo jeszcze rzeczy w oko.

nirshya.dwbh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-06, 19:37   #10
ulllijanka
Przyczajenie

witam ja też mam ślub 12.09.2009 też chciałam zrobić zaproszenia sama, ale jak na razie nie wiem na co się zdecydować... Tzn. jaki wybrać styl i technikę. Bardzo podobają mi się kartki robione metoda quilingu, ale nie wiem czy będę w stanie zrobić aż tyle zaproszeń sama, zwłaszcza że jeszcze nigdy tego nie robiłam! Myślałam też o jakimś motywie wytłaczanym, ale ja chciałam troszkę zaoszczędzić, więc nie chcę kupować narzędzi, których potem nie wykorzystam. A Ty już coś stworzyłaś? Jeżeli tak, to się pochwal może skorzystam z pomysłu albo razem wymyślimy coś ciekawego pozdrawiam i życzę weny twórczej
ulllijanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Papierowy zawrót głowy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości