|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Prenumerata
Właśnie, jak to jest z Wami dziewczyny?
Czy kupiłyście kiedyś prenumeratę swojego ulubionego magazynu? Wolicie co miesiąc/tydzień chodzić do kiosku czy jednak wolicie aby magazyn leżał u Was w skrzynce na listy? Jakie widzicie plusy a jakie minusy prenumeraty pisma? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Prenumerata
Szczerze mówiąc ja jakoś niczego nie prenumerowałam. Hmm ciekawe dlaczego. Co do plusów to na pewno to, że dostaje się taką gazetę w skrzynce, można wyjść po nią w piżamie, bez makijażu i z potarganym włosem. Zrobić kawę i już się rozkoszować czytaniem. Z drugiej strony wolę wyjść sobie do Empiku i przy okazji zobaczyć inne pisma, no i przed wszystkim książki - choć to akurat minus, z którym mój studencki budżet ma problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Kiedyś prenumerowałam swoje ulubione pisemko
![]() Zawsze przychodziło na czas. Nigdy nie musiałam pamiętać o kupowaniu. Wychodziło znacznie taniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Kiedyś prenumerowałam, a na dniach zamierzam poszerzyć kolekcję pism prenumerowanych o National Geographic, Treveler'a i n.p.m. - podliczyłam ile wydaję na te magazyny, a kupuję je niemal regularnie.
Prenumerata to przede wszystkim wygoda i oszczędność. A dodatkowo np. National Geographic dodaje do każdego numeru w prenumeracie dodatkowy artykuł ![]()
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pamiętam też, ze pewnego czasu magazyn mi się spóźniał. Po kilku dniach wysłałam maila z zapytaniem dlaczego jeszcze nie ma magazynu u mnie w skrzynce, pani mnie przepraszała i napisała, że wyślą jeszcze raz. Po 3 dniach miałam świeży NG w skrzynce. A okazało się, że ten "niedoszły" numer listonosz wsadził nie w tę przegródkę co trzeba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
NG jakieś pechowe jest
![]() Po pierwsze dlatego, że giną mi dodatki, giną wydania z kalendarzem (w zeszłym roku pobiłam rekord, dzwoniłam do redakcji ok. 4 razy z prośbą o ponowne wysłanie), a listonoszka zanosi numery do sąsiadów ![]() ![]() ![]() A po drugie, od kiedy pani Wojciechowska jest redaktorem naczelnym, standardowa prenumerata nie oferuje już żadnych gratisów i przywilejów, za prezent w postaci kalendarza muszę dopłacić extra, więc cóż to za atrakcyjna oferta?? Wolę w kiosku ![]() No to się pożaliłam ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
W 100% się zgadzam. Właśnie dlatego zrezygnowałam z prenumeraty, z powodu pani Wojciechowskiej.
Teraz pismo kupuję sporadycznie, tylko jak mi wpadnie w oko jakiś artykuł, ale do prenumeraty chyba już nie wrócę. Zastanawiałam się ostatnio nad prenumeratą "Bluszcza", ale poczekam na drugi numer i jak ten mi się spodoba, to wtedy pomyślę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja kilka razy zdecydowałam się na prenumeratę pisma, które lubię. To bardzo wygodny sposób na otrzymywanie gazety prosto do domu, poza tym wychodzi jednak taniej niż kupno każdego numeru w kiosku. Jednak obecnie niczego nie prenumeruję, wolę iść i zobaczyć gazetkę, czasami niestety zdarza się że jakiś numer nawet ciekawego pisma wyjątkowo nie zasługuje na kupno i można sobie odpuścić albo kupić coś innego do poczytania
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Prenumeruje 1 czasopismo, dlatego ze mieszkam zagranica a nie chce nikogo obarczac bieganiem co miesiac do kiosku , aby mi ta gazete kupic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
widze ze nie tylko ja zrezygnowalam z prenumeraty NG - pani MW dobrze to nie zrobila temu czasopismu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.