|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Mycie brązowych włosów szamponem do rudych
Czy myjąc włosy brązowe (w sumie nijakie, jestem szatynką) szamponem i odzywką do włosow rudych, nabiorą jakichs rudawych refleksów? Czy takie połaczenie jest bezpieczne i nie szkodzi kolorze włosów?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mycie brązowych włosów szamponem do rudych
zaszkodzic chyba nie zaszkodzi a czy pomoze to moze zalezy od szamponu. Wiem bo sama bedac ciemną blondynką myłam szamponami do brazowych wlosów i jakby chyba nabrały lekko brązowo-rudawych odcieni. I ogolnie mi pociemniały ale to chyba po olejku rycynowym a teraz po pokrzywie.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Po szamponie czy odzywce włosy raczej nie nabiorą rudawych refleksów, nie jest tal łatwo zmienić czy chocby podbić kolor włosów stosując tylko szampon i odżywkę, w końcu mają one stosunkowo krótki kontakt z włosami. Jeśli chcesz pogłebić kolor włosów brązowych, możesz stosować płukankę z czarnej herbaty (dobrze przecedzonej) - uwaga, strasznie brudzi, więc dobrze jest miec jeden stary ręcznik, który bez bólu możemy uświnić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama mam włosy naturalne ciemny blond i ponad rok temu jak miałam naturalne zaczęłam stosować szampon +odżywka do włosów brązowych (do był Gliss KUR) i.. wszyscy zauważyli w rodzince że kolor moich włosów nabrał głębi i stał się bardziej taki orzechowy... Więc skoro z ciemny blond na brąz trochę przyciemnia to czemu nie miałoby to zadziałać z brązowych włosów na rude refleksy??? ![]() Nie zaszkodzi spróbować. i 3mam kciuki ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.