|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() świadectwo szkolne - okres ważnosci
mam takie pytanie i nie wiem do kogo sie z tym zgłosić. kuzynka ma zaliczone 2klasy liceum profilowanego. potem przerwała naukę. teraz okazało się, że zapisała się do liceum dla dorosłych i chce zacząć liceum od początku. ja wiem, że mogłaby je zacząć od momentu, w którym przerwała. podobno wystarczy przedłożyć świadectwo końcoworoczne z ostatniej klasy, którą się zaliczyło w szkole dziennej i przyjmują Cię na semestr programowo wyższy. tylko...ile lat takie świadectwo jest ważne? ona kończyła druga klase liceum w 2005 roku. czy jest ktoś kto ma na ten temat więcej infrmacji niż ja??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
na drugie mam Irena
|
Dot.: świadectwo szkolne - okres ważnosci
mi też wydaje sie to możliwe ale wszystko zależy od dyrekcji nowej szkoły tam powinna pytać
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Świadectwo jest ważne przez 3 lata nauki. W tym roku mogłaby jeszcze zacząć naukę od momentu przerwania jej, w przyszłym będzie już za późno
![]() Wiem, bo sama bylam w podobnej sytuacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
hmm... ale chyba właśnie straciłoby ważność. bo okres 3lat właśnie się skończył. bo tak licząc rok szkolny 2005-2006, 2006-2007 i 2007-2008 to jest okres 3lat. eh, chciałabym żeby jednak nie musiała zaczynać od początku, bo szkoda by było...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
mi się wydaje ze może jeszcze zacząć naukę bo jeśli ukończyła w 2005 r. to potem sie liczy no to gdybyśmy policzyli 2006-2007 2007-2008 2008-2009 to w tym roku szkolnym mogłaby jeszcze rozpocząć naukę.
Edytowane przez Smutna_Myszka Czas edycji: 2008-10-02 o 15:16 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Kontynuowanie nauki nie zawsze jest takie proste, bo trzeba wziąść pod uwagę różnice programowe. Jak jest ich dużo, to wtedy cofają o rok lub więcej, a jak sa nieliczne to trzeba je wtedy nadrobić. Ale myślę, że w szkole dla dorosłych nie powinno być z tym problemów, bo tam przeważnie materiał jest dość sporo okrojony.
Ja słyszałam, że oceny są ważne przez 2 lata (ale tak jest na moich studiach, w szkołach średnich może być inaczej). A wiąże sie to z tym, że w miarę upływu czasu zmieniają się ustawy, definicje, inne obowiązują zasady, inne sa wymagania. na kierunku ekonomicznym jest to zrozumiałe. Niech koleżanka idzie do dyrektora szkoły i porozmawia z nim. Co jej szkodzi. Mogłaby sie ewentualnie umówić nauczycielami, że przepiszą jej oceny, które już zdobyła wcześniej. Będzie przy najmniej miała mniej zajęć i więcej czasu dla siebie ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
chyba 3 lata
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.