|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Dziwna szminka
Witam,
Ostatnio miałam okazję korzystać z..no właśnie,cięzko to nazwać Był to sztyft wyglądający jak zwykła szminka,ale o kolorze ciemnoniebieskim. Po nałożeniu na usta, nabierały one ładnego różowego koloru,przy czym nie tworzył się na nich żaden film, szminka wsiąkała w usta pozostawiając jedynie trwały (nawet dosyć długo ) kolor. Mój problem polega na tym, że z pomadki korzystałam jednorazowo, należała do Francuzki z którą dzieliłam pokój będąc na obozie językowym, obecnie nie mam z nią kontaktu. Toteż nie wiem jak znaleźć taki kosmetyk, zamieszczam więc swoje pytanie tutaj, może ktoś zna odpowiedź. Szminka miała dosyć "tani" wygląd- prostokątne opakowanie z niebieskiego plastiku i przezroczyste zamknięcie, beż żadnego loga czy nalepki (chociaż nie wyklucam,ze starło się wraz z użytkowaniem), coś w stylu pomadki ochronnej
|
|
|
|
|
#2 |
|
Crazy turtle lady
|
Dot.: Dziwna szminka
Może pomadka utlenialna ? Celia ma takie w ofercie, "zachowują się" tak jak piszesz, szminka zmienia kolor na ustach i jest trwała.
Tutaj je masz: http://kolorowe.celia.pl/produkt.php?idp=28 U mnie w mieście one są, ale nie miałam okazji wypróbować
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Mówisz o PRL-owskim hicie czyli utlenialnej pomadce Celia, tak jak zresztą mówi Ishikawa,powinnaś ją bez problemu znaleźć w małych drogeriach u siebie w mieście
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
moja koleżanka też ma coś takiego, właśnie z Francji i również mi się ten wynalazek bardzo spodobał, aż sama poszukam tej utlenianej pomadki z Celii
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja widziałam coś takiego u swojej koleżanki,i ta szminka była o tyle dziwna,że nie było jej widać na ustach,to znaczy kolor był ale nie było samego mazidła,nawet jak się dotykało ust ręką to ta szminka nie odbijała się na ręce,wydawała się jakaś taka bardzo chemiczna,co się wżera w skórę
a te z Celii chyba zachowują się jak normalne szminki.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
Uff, dzięki dziewczyny za pomoc, bo już wątpiłam, czy coś takiego wogóle istnieje
Fiasco, a może Twoja koleżanka jest w stanie podać nazwę tej frnacuskiej szminki?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Te Celiowe też się tak jakby wtapiają skórę i zostaje sam barwnik jak by zresztą na baaardzo długo i trzeba ostrożnie ją nakładać bo ewentualna poprawka nie wchodzi w grę :P
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=22e34b797ff423390419c94 79dd7b2de1d65296b_5e224a8 24bca3;21559329]Fiasco, a może Twoja koleżanka jest w stanie podać nazwę tej frnacuskiej szminki?
[/QUOTE]nazwa sie zdarła, ale ponoć był to taki właśnie tanie produkt, dostępny nawet w kioskach
|
|
|
#10 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edit;już znalazłam https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ighlight=Lemax
Edytowane przez kalina121 Czas edycji: 2010-08-23 o 22:43 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na blogu znalazłam jeszcze takie oto zdjęcie pomadki utleniającej
http://www.beautyswatch.com/search?u...&max-results=5 |
|
|
|
|
#12 | |
|
Crazy turtle lady
|
Cytat:
|
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie burżujka napewno, nie
![]() ale jak zjedziesz trochy niżej to zobaczysz taką zieloną szminkę w przezroczystym opakowaniu (ja niestety nie domyśliłam się jak zrobić by był tylko ten post z zieloną szminką.O,teraz się udało(chyba) http://www.beautyswatch.com/2010/06/...ick-green.html |
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Taka pomadka była ( nie wiem czy nadal jest ) w ofercie Essence. Był to produkt w pudełeczku , który po nałożeniu na usta stawał się różowy
|
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
Narobiłyście mi dziewczyny smaka na tą Celię i po 3 dniach buszowania w końcu znalazłam!
aha.. tylko uwaga, zapach ma straszliwie mydlany
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
doleek a ile zapłaciłaś za swoją Celię?
|
|
#17 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie ta celia kosztuje koło 15-20 zł więc jestem ciekawa jak się ceny plasują
|
|
#20 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
Ja moją Celię kupiłam za 10 zł
![]() a na ustach wygląda tak (nałożona bardzo oszczędnie) : |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

Był to sztyft wyglądający jak zwykła szminka,ale o kolorze ciemnoniebieskim. Po nałożeniu na usta, nabierały one ładnego różowego koloru,przy czym nie tworzył się na nich żaden film, szminka wsiąkała w usta pozostawiając jedynie trwały (nawet dosyć długo
) kolor. Mój problem polega na tym, że z pomadki korzystałam jednorazowo, należała do Francuzki z którą dzieliłam pokój będąc na obozie językowym, obecnie nie mam z nią kontaktu. Toteż nie wiem jak znaleźć taki kosmetyk, zamieszczam więc swoje pytanie tutaj, może ktoś zna odpowiedź. Szminka miała dosyć "tani" wygląd- prostokątne opakowanie z niebieskiego plastiku i przezroczyste zamknięcie, beż żadnego loga czy nalepki (chociaż nie wyklucam,ze starło się wraz z użytkowaniem), coś w stylu pomadki ochronnej