![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Kazimiera Szczuka
Ciekawi mnie co sadzicie o wypowiedziach i niektorych zachowaniach Kazimiery Szczuki ??
![]() Edytowane przez vvenus89 Czas edycji: 2006-02-21 o 23:10 Powód: boska literowka w tytule postu ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kaziemiera Szczuka
Beznadzieja pozująca na intelektuliskę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Inteligentna kobieta, nie bojąca sie otwarcie mówić o swoich poglądach - czasem jak na polskie warunki kontrowersyjnych. Nie zgadzam się z nią we wszystkich kwestiach ale podziwiam za odwagę. Nie każdy ma tyle wspomnianej odwagi, żeby w naszym kraju nie wchodzić w tylną część ciała niektórym grupkom i twardo obstawać przy swoim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
W sumie to nie wiem co mam o niej myśleć.Czasami miała dobre teksty,ale zaczeła troche przynudzać pod koniec.Raz występował facet,który sie nazywał Eugeniusz,a onado niego "żaden z ciebie geniusz"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
to moze ja sie wypowiem
![]() Rzeczywscie zgodze sie z gosikiem79 ma nielzy tupet ale i przy tym odwage wytknac znanym ludziom to co wszyscy wiedza ale boja sie zabrac glos na ten temat. za skrajny feminizm ma u mnie "-" czsem nielze przesadza... a gnebienie stremowanych uczestnikow 'najslabszego ogniwa' bylo dosc podle ( ale znow coz kazdy wiedzial co go czeka sam sie pchal...)a dla niej bylo chyba sposobem na rozladowanie wlasnych stresow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Jak patrzyłam na tych biednych zestresowanych ludzików w NO ahh
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja pewnie niektórych zaskoczę, ale za nią nie przepadam.Nie wiem,jakoś tak nie wzbudze we mnie sympatii,podobnie jak inne znane,polskie feministki.
Może na niektóre sprawy mam poglądy zbieżne z nią,ale generalnie to "nie moje klimaty". |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kazimiera Szczuka
Cytat:
![]() Program Najslabsze Ogniwo pomine poniewaz to juz zupelnie inna kwestia,kolejna produkcja TVN w oparciu o zachodnia licencje....
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Musze przyznac ,ze choc czasem jest oschla , czepia sie byle czego to naprawde ja lubie , budzi moja sympatie i to nawet bardzo . Ogolnie cenie jej podejscie do sprawy , inteligencje.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
zauważyłam że coraz częsciej pojawia sie w telewizji, jadnak po Najsłabszym Ogniwie pozostawiła u mnie mieszane uczucia, czasami jej teksty bo była przesada, sam teleturniej wydawał się być niezbyt przyjemny dla uczestników
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
teleturniej jest, jak napisała Hexxana na licencji i tak własnie ma wyglądać, że prowadzący się czepia, dezorientuje grających itp.
ludzie doskonale o tym wiedzą, więc pretensję niech mają do siebie. szczuka robi, co ma robić - ma być taka na potrzeby programu. Głupie to, ale niestety,coraz więcej u nas takich programów, familiada już się przejadła, ludzie chcą nowych wrażeń... ![]() ogólnie nie lubię tych produkcji, rzadko oglądam. Szczuki nie lubię w tym własnie programie, ale cenię Ją za inteligencję, błyskotliwość i umiejętność wyrażania swoich poglądów ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nie pomyślałam nawet o "Ogniwie" bo jest tak jak pisały dziewczyny, prowadząca ten teleturniej ma zachowywać się w określony sposób bo takie są reguły. Chodziło mi o audycje poświęcone książkom, które prowadzi oraz wypowiedzi w programach publicystycznych. Przede wszystkim jest historykiem literatury, natomiast ludzie wolą ją widzieć jako wredną babę z TV, która nabija się z ludzi.
Holender, zabrzmiałam jak obrońca uciśnionych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście teleturniej to jedno (wbrew pozorom jednak uczestnicy uważają ją za fajną babkę, przynajmniej jeden, którego znam
![]() a rzeczywistość drugie. Podoba mi się jej cięty język, to, że jest sobą i nie jest kolejną ugrzeczniona panną z telewizji. Poza tym jest inteligentna i bardzo oczytana. Uwielbiałam jej program "Dobre ksążki", dawno temu jeszcze na jedynce, gdzie wspaniale kłócili się trzej prowadzący na temat literatury. Jej obecnego programu nie oglądam bo jest o jakiejś nieludzkiej godzinie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Uwazam, ze jest bardzo madra, oczytana i inteligentna kobieta. Oczywiscie, teleturniej "Najslabsze ogniwo" sprawia, ze jest zupelnie inna, a przynajmniej jest inna, kiedy go prowadzi. Ogladalam kiedys "Teraz MY", byla wlasnie Kazia i Renata Beger, rozmawialay na temat Leppera i jego wypowiedzi "jak mozna zgwalcic prostytutke?". Kazia bardzo pieknie sie wypowiadala, imponowala mi, a Renata, totalny odlot, niezle pusta baba (jak dla mnie)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem jest to w porządku babka, mądra, wykształcona i.t.p. i.t.d. aczkolwkiek idea NO dla mnie jest bezsensu. Denerwowały mnie jej wredne (żeby nie powiedzieć czasem po prostu chamskie) docinki. Jak już na kogoś się uwzięła jechała po nim aż odpadł. W końcu teleturniej przestał być teleturniejem a stał się "rzezią niewiniątek" czyli "komu dziś dosra Kazia". Wiem takie miała polecenie ale mi to nie w smak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Nie ma co oceniać jej na podstawie zachowania podczas prowadzenia teleturnieju. Sami uczestnicy śmieją się i opowiadają o niej w sposób ciepły, a jej dogryzania sa nieodłącznym elementem wizerunku programu.
Widziałam i słyszałam ją w wielu programach publicystycznych, audycjach radiowych. Ma coś czego brakuje wielu ludziom: wyrażanie swoich poglądów w sposób dosadny, jasny i zrozumiały przez dobór właściwych słów, metafor itp. Uwazam ja za osobę inteligentna, z trzeźwym spojrzeniem na świat, zachowania społeczne wynikające z posiadania wiedzy na temat zachowań ludzkich. Czesto w dyskusjach podaje mądre rozwiązania problemów, trudno zbić ją racjonalnymi argumentami bo ciężko takie znaleźc. Po prostu ma rację i mało kto potrafi ją podważyć. Oprocz tego, ze zgadzam się z jej poglądami (choc znam tylko te dotyczące niektorych zjawisk) cenię ją za łatwość ich wyrażania, mówienie prosto "z serca". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
napewno jest znana
w ostatniej mojej ankiecie (temat feminizm) na pytanie jakie znasz polskie feministki?? 87% podało tylko ją!!!! ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
a ja slyszalam cos takiego: gdy ktos jest slaby to nadrabia geda
![]() ![]()
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie słowa mają ogromna siłę, tylko niekazdy potrafi ją wykorzystac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Powiem tak: Szczuka od początku mnie irytowała. Wszystko mnie w niej drażniło- jej uczesanie, jej zęby, jej wymowa "r" wszystko wszystko i jeszcze ten wyraz twarzy :| . Tak było do czasu kiedy znałam ją tylko z tego ogniwa.
Ale któregoś dnia zobaczyłam z nią program publicystyczny (dam się pokroić- bo nie pamiętam jak on się nazywa ![]() ![]() Zmieniłam o niej zdanie ![]() ![]() Wtedy właśnie pomyślałam,że chyba ją lubię ![]() ![]() ![]() W chwili obecnej jest mi obojętna. Ale NO nie oglądam- żeby zachować w pamięci jaka może być "sympatyczna" ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim przeszkadza mi to jak mówi... Brrr... Jestem w dużej mierze słuchowcem, więc to zrozumiałe. Drażni mnie strasznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to znaczy - pozować na intelektualistkę?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A pozować na intelektualistkę oznacza dokładnie to, co napisałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
nteligentna feministka, ktora mowi to, co mysli i to, czego inni nie powiedza. otwarcie wysmiewa glupoty mowione w Najslabszym Ogniwie, ale nie jest przy tym wulgarna itp. nie mam nic przeciwko niej ^^
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Rozeznanie
|
Jest kontrowersyjna..i prowokująca :\ Zwłaszcza w tym swoim programie 'Najsłabsze ogniwo' ;> Ja sie dziwie uczestnikom programu,że niedali jej jeszcze w pysk za niektóre bezczelne docinki ;> Uwielbiam jak wymawia literke 'r' hehe
![]()
Nikt mnie nie poznał i nie zna mnie za dobrzE Nie ważne co osiągnę,co stworzę,co zrobiĘ Dla ślepych głupców pozostanę taka samA Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM Taka już jestem..i to właśnie jA
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Bardzo inteligentna kobieta, ale taką inteligencją agresywną, bardzo widoczną. Sądziłam też, że bardzo onieśmielająca dopóki nie byłam na jakiejś małej babskiej debacie, na której była gościem. Była super-sympatyczna, uśmiechnięta i otwarta. Bardzo mi imponuje, ma ogromną wiedzę, jest zdecydowana i ma klarowne poglądy. Babka z klasą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Świetny krytyk i bardzo inteligentna kobieta - za to Ją lubie. Uwielbiam sluchac jak opowiada o ksiazkach i literaturze.
Natomiast w 'Najslabszym ogniwie' niektore jej teksty byly ponizej krytyki(co innego ciety jezyk, co innego beznadziejne docinki) plus w pierwszych odcinkach 'WŁANCZAM zegar'....
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Fajna babka. Najbardziej podobała mi ie w programie "TERAZ MY" i jej rozmowa z Pania Beger
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ja też Szczukę lubię i cenię. Inteligentna kobieta, oczytana, ale w odróznieniu od niektórych inteligentnych i oczytanych, nie chowa się z tymi zaletami i ma odwagę zrobić z nich użytek.
Uważam, że większość jej docinków w NO była zabawna ![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.