|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Matura- pytanie
Dziewczyny, mam pewien problem
![]() Otóż zdawałam na maturze język angielski. Teraz przebywam w Szwajcarii i wiążę z tym krajem swoją przyszłość. Chciałabym za rok/ dwa lata rozpocząć studia, nie wiem dokładnie jakie, ale myślę o filologii niemieckiej. Mam na myśli: powrót do Polski na czas studiów i powrót do Szwajcarii ( NAJPIĘKNIEJSZE MIEJSCE NA ZIEMI ![]() Tu moje pytanie: czy mogłabym zdać ten język mimo, iż wcześniej go nie zdawałam? Bardzo proszę o poradę ![]() Z góry dziękuję i pozdrawiam. Edytowane przez 201610310857 Czas edycji: 2011-10-11 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
na przekór do celu
|
Dot.: Matura- pytanie
W maju 2012 chcesz zdać dodatkowo niemiecki? Pewnie że możesz.
A co będziesz robić po filologii niem w niemieckojęzycznym kraju? Mówić po niemiecku? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Viva, myślałam, ze moglabym uczyć np. w szkole językowej, moja nauczycielka w szkole do której uczęszczam jest bodajże Francuzką.
Fakt, pielęgniarstwo też jest fajne, poza tym w tym zawodzie zawsze znajdę pracę. Muszę się zorientować jakie jest zapotrzebowanie na Pielęgniarki w CH i czy z polskim wykształceniem wyższym jest sens ubiegania sie o tę posadę. Dziękuję za odpowiedź! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.
|
studiuj w Szwajcarii, a nie Polsce
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Skazana na bluesa, chętnie bym się na to zdecydowała, ale nie stać mnie na utrzymanie się tutaj, opłatę za studia. Tu jest naaaprawdę bardzo drogo, a ja nie zarabiam wiele. Ja jestem tu tylko jako au pair i nawet nie jestem w stanie uzbierać takiej kwoty podczas 2 lat pracy. Niestety, mojej mamy nie jest stać na opłacenie mi studiów w CH.
Minusem jest to, że nie byłabym w stanie pracować, jesli podjęłabym tu studia. Niestety tutaj nie ma czegoś takiego, jak "zaoczne". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.