|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Na skraju załamania- jaki plaszczyk dla gruchy?
Witam ponownie. Bardzo proszę o poradę, bo juz mam totalny metlik w glowie. Przeglądałam na Allegro płaszcze, i nie mam pojecia, w jakim fasonie będę wyglądać najkorzystniej. Nie mam ładnej figury: jestem typową gruchą, do tego niewysoką: 165 cm wzrostu, króciutkie nogi, poteżne uda i wydatne łydki. I najwiekszy mankament: bardzo szerokie biodra. Jaki fason płaszczyka dla mnie? Jaka dlugość? Z paskiem czy bez? Będę niezmiernie wdzięczna za porady.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Na skraju załamania- jaki plaszczyk dla gruchy?
Hmmm... widzę ze moj przypadek jest dosć ciężki... Doslownie i w przenosni ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Też jestem gruszką. Duży biust, waska talia, pupa wystajaca, udka porządne, ale łydki mam ok. W tym roku kupiłam płaszcz za pupę z paskiem, ktory podkresli talię. Proponuje dla Ciebie też taki tuż przed kolano do tego kozak na obcasie, tylko nie długosci do polowy lydki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Hehe na skraju załamania...też bym chciała mieć takie problemy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
no właśnie, przepraszam ze offtopowo ale pewne czesci ciała (niekoniecznie tylko ręce) mi opadają jak widze taki tytuł wątku.. jak można być na skraju załamania nie mogąc znalezc odpowiedniego ciucha do swojej figury?? chciałabym zeby ludzie na swiecie mieli tylko takie problemy jak Ty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Jaki płaszczyk dla gruszki
Przepraszam wiec za ten zwrot w tytule- " na skraju załamania" - nie odbierajcie tego zbyt dosłownie ;-) nikt przecież nie wpada w depresje z powodu niemozliwości dobrania fasonu. Po prostu użyłam zwrotu funkcjonującego w języku potocznym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Oj, chyba nie potrafię zmienić tytułu wątku...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak masz duzy biust to nie jesteś gruszką a klepsydrą odpowiedni płaszczyk dla gruszki to taki http://www.trinnyandsusannah.com/rules/bigbum/jacket
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
O MAMO!! to oznacza, ze do tej pory dokonywałam najgorszych z możliwych wyborów: zakładałam krótkie kurtki licząc, że tym sposobem wydłuzę dolna cześć ciała. No i się przeliczylam ;-) Lemontea- dzięki za oświecenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
bo się nie da ;p
a co do tematu to ja bym raczej nie korzystała z allegro... ja np. bym nie mogla kupic płaszcza jesli go nie przymierzę, a tym bardziej w Twoim przypadku kiedy nie umiesz dobrać fasonu. po prostu odjejdz od komputera, a przejdz sie po sklepach, poprzymierzasz i mysle ze dojdziesz do jakiegos sensownego wyboru, ktory najładniej leży i najlepiej się w nim czujesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Allegro służi mi jedynie jako przegladarka dostępnych na rynku modeli plaszczyków, po zakup udam sie osobiscie, chodzilo mi jedynie o wstępne rozpoznanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny no wlasnie a jaki typ plaszczyka dla biusciastej kobiety/ dziewczyny?
Mam 20 lat, 167 cm wzrostu, duzy biust, talie nawet jaka taka mam, ogolnie szczupla jestem, proporcjonalna dosc, tylko ten duzy biust przez co w jakimkolwiek plaszczu jaki nie mierze wygladam grubo :/ Doradzicie cos? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
A jaki dla figury jabłka? Nie mogę nic znaleźć a potrzebuję zimowego płaszcza.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.