Mój problem - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2008-10-22, 17:48   #1
martajg
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 688

Mój problem

Ostatnio mam wra¿enie, ze moment, w którym siê urodzi³am by³ nie potrzebny. Czêsto czujê, ze jestem do niczego, nic nie potrafie, jestem brzydka( m.in. dlatego, ¿e ostatnio nasili³ mi siê tr±dzik, i jest coraz gorzej, ale jestem na leczeniu dermatologicznym). Uwa¿am, ¿e moje ¿ycie jest nie udane- sporo ju¿ przesz³am, mnóstwo problemów, ci±g³e niezrozumienie. Nie potrafiê "byæ na luzie", wg mnie jestem zbyt powa¿na i czasem ponura. Ale nie potrafiê tego zmieniæ, ot tak. Bojê siê o moj± przysz³o¶æ, chcia³am i¶æ na medycynê, lecz mam na to ma³e szanse. W zesz³ym roku w ci±gu roku szkolnego przeprowadza³am siê do innego miasta. Problem w tym, ¿e poprzednio by³am na biol-chem, czyli bylo ok, a teraz na humanistycznym. Nie mam wybory co do innej szko³y a zmieniaæ ju¿ nie chcê szko³y z ró¿nych powodów, np klasa mo¿e byæ nie taka. No i bojê siê, ¿e nie uda mi siê dostaæ na t± medycynê. Kolejn± rzecz± jak± mnie martwi to to, ¿e jestem sama. Nie mam szczê¶cia do ch³opaków. By³am zakochana kiedy¶ przez hmm parê lat w takim jednym. I co? On mnie olewa³, nawet nie zwraca³ na mnie uwagi, mimo, ¿e siê stara³am, tarktówa³ mnie tylko jako "kole¿ankê". Pó¼niej zacz±³ mi robiæ jakie¶ nadziejê, lecz po paru tygodniach zobaczy³am, jak ob¶ciskiwa³ siê z jak±¶ dziewczyn±. Czu³am siê wtedy okropnie, ¿e zrobi³ ze mnie idiotkê. Przez niego ciê¿ko mi teraz nawi±zaæ kontakt z jakim¶ innym ch³opakiem. Bojê siê podobnych sytuacji, lub tego, ¿e który¶ po prostu mnie wykorzysta. Nie jestem z gatunku tych super dziewczyn, wiêc mam jeszcze mniejsze szanse. Nie wyró¿niam siê niczym.
W ca³ym moim ¿yciu tak naprawdê nigdy nie by³am szczê¶liwa, ca³y czas nic mi nie wychodzi, czasami odechciewa mi siê ca³kiem ¿yæ... jak pomy¶lê, ¿e nadal wszystko tak dalej siê bêdzie toczyæ jak to tej pory.. Nie wiem, po co zak³adam ten w±tek. Muszê siê chyba wy¿aliæ, w realnym ¶wiecie nie mam komu.
ZAPRASZAM

martajg jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-22, 18:11   #2
dramaturgia prostactwa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 33
Dot.: Mój problem

witam Cie
mo¿e poprostu przestan narzekac i wez sie w garsc...zobacz ile masz mozliwosci nasze zycie zalezy tylko od Nas samych..zrób wszytko zeby sie dostac na ta medycyne udowodnij sobie ze jestes naprade dobra..i zacznij tak o sobie myslec..to nie jest trudne...nie masz szczescia do facetów.. widocznie nie spotkalas tego jedynego...
a co do tego "ze Ci sie odechciewa zyc" naprawde trace si³y jak czytam takie wypowiedzi..pomysl sobie ile ludzi na swiecie ma gorzej od Ciebie...szanuj to co dosta³as od zycia i szanuj zycie bo masz je tylko jedno...

wiecej pozytywnych mysli Ci zycze
Stary 2008-10-22, 18:28   #3
martajg
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 688

wiem, ze du¿o ludzi ma gorzej ode mnie- s± dzieci chore na raka, ludzie w skrajnej biedzie. Ale ja na prawdê ju¿ próbowa³am setki razy "braæ siê w gar¶æ". Stara³am siê nawet zmieniaæ siebie, na kogo¶ innego, lecz z mizernym skutkiem. Chodzê do kosmetyczki, staram siê robiæ co¶, by mie¶ lepszy nastrój, wg gazetowych porad staram siê czê¶ciej u¶miechaæ, ale... no wla¶nie to ale. Nie czujê siê wcale lepiej, a moje my¶li ci±gle kr±¿± wokó³ tego: co dalej? Staram siê zmieniaæ swoje wady, szukam jakiego¶ hobby. Dostaæ siê na dzienne na medycynê, gdzie trzeba zdaæ fizyke, biologie i chemie rozszerzon±, gdzie w szkole ledwo ledwo ucz± podstaw to naprawde trudne. Douczam siê sama, ale nie wiem, jak to bêdzie. Te "moje narzekania" s± moimi osobistymi du¿ymi problemami, bo ju¿ od d³u¿szego czasu siê z tym mêczê.
A od ¿ycia dostajê w paczce k³opoty
Nie wiem, czy to nie jakie¶ zacz±tki depresji...ale nie jestem specjalistk±
ZAPRASZAM

martajg jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-22, 18:39   #4
groszkolino
celebriti

Wiadomo¶ci: 2 966
GG do groszkolino

S± dzieci chore na raka i te g³oduj±ce w Etiopii ale jeste¶ te¿ TY i Twoje problemy które wcale nie s± mniej wa¿ne! Jeste¶ wyj±tkowa - z prostej przyczyny jeste¶ Jedyna Przeczytaj Potêgê Pod¶wiadomo¶ci i z³ó¿ papiery na medycynê. Radzê z autopsji.
G³owa do góry.

groszkolino jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-22, 18:42   #5
dramaturgia prostactwa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 33

"Stara³am siê nawet zmieniaæ siebie, na kogo¶ innego, lecz z mizernym skutkiem" zawsze badz sob±...napewno jestes fajna dziewczyna zacznij zauwazac w sobie jakies zalety...

jak sie spotykasz ze znajomymi to tez im tak marudzisz?
Stary 2008-10-22, 18:44   #6
smv
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 478

oj kobito ale sie nakrecasz sama!
spojdz na wszytskoz innej strony!
masz pewnie duzo znajomych! ja swojrgo 1 chlopaka pozna³am maj±c 17 lat i tez mialam takie jazdy jka ty teraz,
g³owa do góry, na wszytsko przyjdzie czas!

wyjdz czasami, zabaw sie, poszalej
Stary 2008-10-22, 18:52   #7
buulina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 337

Cytat:
Napisane przez martajg Poka¿ wiadomo¶æ
Stara³am siê nawet zmieniaæ siebie, na kogo¶ innego, lecz z mizernym skutkiem. staram siê robiæ co¶, by mie¶ lepszy nastrój, wg gazetowych porad staram siê czê¶ciej u¶miechaæ,
no w³a¶nie, wiêc wiesz ju¿, ¿e nie warto. Zmieniaæ sie mo¿na oczywi¶cie, ca³e ¿ycie cz³owiek siê zmienia (a raczej kszta³tuje siê wolê takie okre¶lenie) ale nie w zupe³nie kogo¶ innego, zmienianie to ulepszanie siê, kreowanie. ¦wiadomo¶c siebie i w³asnych wad.. i zalet.
Cytat:
ale... no wla¶nie to ale. Nie czujê siê wcale lepiej, a moje my¶li ci±gle kr±¿± wokó³ tego: co dalej? Staram siê zmieniaæ swoje wady, szukam jakiego¶ hobby. Dostaæ siê na dzienne na medycynê, gdzie trzeba zdaæ fizyke, biologie i chemie rozszerzon±, gdzie w szkole ledwo ledwo ucz± podstaw to naprawde trudne. Douczam siê sama, ale nie wiem, jak to bêdzie.
medycyna to faktycznie trudne studia czy w tym roku zdajesz juz maturê, ze tak siê martwisz?
Cytat:
Te "moje narzekania" s± moimi osobistymi du¿ymi problemami, bo ju¿ od d³u¿szego czasu siê z tym mêczê.
A od ¿ycia dostajê w paczce k³opoty
Nie wiem, czy to nie jakie¶ zacz±tki depresji...ale nie jestem specjalistk±
no coz czy to depresja tego nie potrafiê stwierdziæ.. jezli Twoim zdaniem te problemy s± duze to moze warto siê wybrac do specjalisty chocby po to by przekonaæ siê czy jest Ci taka pomoc potrzebna

Cytat:
Napisane przez groszkolino Poka¿ wiadomo¶æ
dzieci chore na raka i te g³oduj±ce w Etiopii ale jeste¶ te¿ TY i Twoje problemy które wcale nie s± mniej wa¿ne! Jeste¶ wyj±tkowa - z prostej przyczyny jeste¶ Jedyna Przeczytaj Potêgê Pod¶wiadomo¶ci i z³ó¿ papiery na medycynê. Radzê z autopsji.
G³owa do góry.
bardzo ³adnie kolezanka napisa³a
chodzi o tê ksi±¿kê Josepha Murphy'ego?
Stary 2008-10-22, 19:03   #8
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez buulina Poka¿ wiadomo¶æ
chodzi o tê ksi±¿kê Josepha Murphy'ego?
tak, dok³adnie o tê. Mog³abym przedstawiæ swoj± historiê, ale to mo¿e lepiej na blogu ezoterycznym

Stary 2008-10-22, 20:29   #9
yaminishi
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 071

Cytat:
tak, dok³adnie o tê. Mog³abym przedstawiæ swoj± historiê, ale to mo¿e lepiej na blogu ezoterycznym
A ja chêtnie bym j± pozna³a, bo sama mam problemy z pozytywnym my¶leniem...

Groszkolino mo¿e i marne to pocieszenie ale wiedz, ¿e takich ludzi jak ty (z takimi problemami) jest na ¶wiecie wiêcej ni¿ my¶lisz. Nic ci nie poradzê, bo sama nie wiem jak uczyniæ ¿ycie sensownym (nawet gdy ju¿ my¶lê, ¿e mi siê to uda³o to za chwile gubiê my¶l przewodni± i wszystko wraca do 'normy'). Staram siê jednak z tym walczyæ, pocieszam siê ¿e jestem silna i nic mnie nie z³amie...
Pozatym nie my¶l, a raczej nie rozmy¶laj za du¿o-wbrew pozorom wra¿liwym ludziom przynosi to wiêcej szkody ni¿ porzytku. Trzymaj siê ciep³o
Stary 2008-10-22, 22:18   #10
martha330
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 994

uwierz w siebie,otworz sie na swiat. nie zmieniaj sie,bo tak wypada,bo trzeba,bo nie ta klasa...nie daj za wygrana. zobacz,ze mimo problemow wokol Ciebie sa tez sprawy przyjemniejsze,radosniejs ze. dbasz o siebie,starasz sie,przed Toba matura,wyzwanie nielada,by dostac sie na medycyne i gratuluje,bo jednak potrafisz walczyc o swoje marzenia. marudzenie,no coz...wszystkim sie zdarza i naprawde nie sadze,by dotykala Cie depresja.. ja widze w Tobie mimo wszystko optymistke i to jest fajne

martha330 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-23, 09:42   #11
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Wiadomo¶ci: 33 576

Masz 17 lat... Jeste¶ jeszcze bardzo m³oda, ca³e ¿ycie przed Tob± (jakkolwiek banalnie by to nie brzmia³o )

My¶lê, ¿e jeste¶ do¶æ wra¿liwa i dlatego martwisz siê za du¿o

Pierwsza sprawa - studia. Mo¿e i masz z³y profil klasy, ale masz te¿ du¿o czasu do matury. Pewnie w szkole bêd± organizowane fakultety. A tak naprawdê najwiêcej zale¿y od w³asnego samozaparcia i wytrwa³o¶ci, jak bêdziesz siê uczyæ (nawet sama w domu, w razie jakich¶ w±tpliwo¶ci zawsze mo¿esz pój¶æ do nauczyciela o co¶ zapytaæ, na pewno pomo¿e), to bêdzie dobrze.

Druga sprawa - ch³opak... My¶lê, ¿e nie masz czym siê martwiæ. Wiem, ¿e mo¿esz czuæ, ¿e "odstajesz" na tle kole¿anek, ale to nie znaczy, ¿e co¶ jest z Tob± nie tak. Wiele dziewczyn pierwszego ch³opaka ma w wieku 17, 18 czy 19 lat, albo i pó¼niej. Szczerze, to po prostu nie jest ³atwo poznaæ kogo¶ fajnego w liceum, bo wielu facetów to wtedy jeszcze trochê "dzieci", a dziewczyny zaczynaj± dorastaæ. Ja swoje liceum wspominam jako okres totalnej "posuchy". Rówie¶nicy wydawali mi siê naprawdê dziecinni, niepowa¿ni, nieciekawi. Nie zakochiwa³am siê wtedy w nikim, bo po prostu nie by³o w kim.

Dlaczego nigdy nie by³a¶ szczê¶liwa? Nie napisa³a¶ nic o rodzinie, przyjacio³ach, znajomych. Jakie masz relacje z lud¼mi? Wychodzisz gdzie¶ z domu z kole¿ankami? Masz jakie¶ hobby, zajêcia, rzeczy które Ciê ciekawi±?
Lexie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-23, 17:46   #12
ulinkaaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 697

Jestes bardzo wrazliwa osoba. Tez w Twoim wieku przezywalam takie rozterki. Niestety banalzna prawda, ze wszystko jeszcze przed Toba jest tutaj jak najbardziej na miejscu. Jestes zdrowa, mloda, mozesz w zyciu tak wiele osiagnac. Na milosc nie czekaj i jej nie wygladaj, ona przyjdzie sama, kiedy najmniej sie jej bedziesz spodziewac.
w nico¶ci za oknem, gdy budz± siê mg³y...
ulinkaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-23, 19:40   #13
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez yaminishi Poka¿ wiadomo¶æ

Groszkolino mo¿e i marne to pocieszenie ale wiedz, ¿e takich ludzi jak ty (z takimi problemami) jest na ¶wiecie wiêcej ni¿ my¶lisz. Nic ci nie poradzê, bo sama nie wiem jak uczyniæ ¿ycie sensownym (nawet gdy ju¿ my¶lê, ¿e mi siê to uda³o to za chwile gubiê my¶l przewodni± i wszystko wraca do 'normy'). Staram siê jednak z tym walczyæ, pocieszam siê ¿e jestem silna i nic mnie nie z³amie...
Pozatym nie my¶l, a raczej nie rozmy¶laj za du¿o-wbrew pozorom wra¿liwym ludziom przynosi to wiêcej szkody ni¿ porzytku. Trzymaj siê ciep³o
Ja pozwoli³am sobie jedynie wspomnieæ o ksi±¿ce - autork± w±tku jest kto inny

Stary 2008-10-23, 21:49   #14
yaminishi
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 071

Cytat:
Ja pozwoli³am sobie jedynie wspomnieæ o ksi±¿ce - autork± w±tku jest kto inny
Faktycznie, przepraszam za b³±d. Do Ciebie kierowa³am pierwsz± czê¶æ swojej wypowiedzi

Reszta by³a kierowana g³ównie pod adresem autorki w±tku martajg. Pomy³ka w nickach
Stary 2008-10-24, 00:19   #15
cyanide sun
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 807

Cytat:
Napisane przez martajg Poka¿ wiadomo¶æ
Ostatnio mam wra¿enie, ze moment, w którym siê urodzi³am by³ nie potrzebny. Czêsto czujê, ze jestem do niczego, nic nie potrafie, jestem brzydka( m.in. dlatego, ¿e ostatnio nasili³ mi siê tr±dzik, i jest coraz gorzej, ale jestem na leczeniu dermatologicznym). Uwa¿am, ¿e moje ¿ycie jest nie udane- sporo ju¿ przesz³am, mnóstwo problemów, ci±g³e niezrozumienie. Nie potrafiê "byæ na luzie", wg mnie jestem zbyt powa¿na i czasem ponura. Ale nie potrafiê tego zmieniæ, ot tak. Bojê siê o moj± przysz³o¶æ, chcia³am i¶æ na medycynê, lecz mam na to ma³e szanse. W zesz³ym roku w ci±gu roku szkolnego przeprowadza³am siê do innego miasta. Problem w tym, ¿e poprzednio by³am na biol-chem, czyli bylo ok, a teraz na humanistycznym. Nie mam wybory co do innej szko³y a zmieniaæ ju¿ nie chcê szko³y z ró¿nych powodów, np klasa mo¿e byæ nie taka. No i bojê siê, ¿e nie uda mi siê dostaæ na t± medycynê. Kolejn± rzecz± jak± mnie martwi to to, ¿e jestem sama. Nie mam szczê¶cia do ch³opaków. By³am zakochana kiedy¶ przez hmm parê lat w takim jednym. I co? On mnie olewa³, nawet nie zwraca³ na mnie uwagi, mimo, ¿e siê stara³am, tarktówa³ mnie tylko jako "kole¿ankê". Pó¼niej zacz±³ mi robiæ jakie¶ nadziejê, lecz po paru tygodniach zobaczy³am, jak ob¶ciskiwa³ siê z jak±¶ dziewczyn±. Czu³am siê wtedy okropnie, ¿e zrobi³ ze mnie idiotkê. Przez niego ciê¿ko mi teraz nawi±zaæ kontakt z jakim¶ innym ch³opakiem. Bojê siê podobnych sytuacji, lub tego, ¿e który¶ po prostu mnie wykorzysta. Nie jestem z gatunku tych super dziewczyn, wiêc mam jeszcze mniejsze szanse. Nie wyró¿niam siê niczym.
W ca³ym moim ¿yciu tak naprawdê nigdy nie by³am szczê¶liwa, ca³y czas nic mi nie wychodzi, czasami odechciewa mi siê ca³kiem ¿yæ... jak pomy¶lê, ¿e nadal wszystko tak dalej siê bêdzie toczyæ jak to tej pory.. Nie wiem, po co zak³adam ten w±tek. Muszê siê chyba wy¿aliæ, w realnym ¶wiecie nie mam komu.
1 nie mysl ze inni maja gorzej- pomysl o sobie
2 nie daj sobie wmowic ze jeszcze cale zycie przed toba - to najglupsze zdanie jakie czlowiek moze wypowiedziec
3 'otworz sie na swiat' - co to wogole za rada?
4 olej facetow, nie mysl tyle o nich bo to tylko pogarsza sytuacje. ja nie mam faceta (21 lat mam haha) i zyje. wiec jakos sie da.
5 mysl o swoich zainteresowaniach, pasjach. zajmij sie tym co dla ciebie wazne np ta medycyna
6 nie mysl 'chcialam' isc na medycyne tylko 'ide' na medycyne.

to tyle. wiem co pisze bo sama jestem urodzona pesymistka. czesto mam pod gorke i czesto mysle ze jestem do niczego. ale odkad zajmuje sie tym czym powinnam, robie to co lubie to mniej jest tego narzekania. nawet nie ma na to czasu. poprostu zajmij sie soba. choc przez chwile postaw siebie i swoje potrzeby na 1 miejscu.
cyanide sun jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-26, 00:53   #16
ShaoYen
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 85

Och ja te¿ mam czasem takie momenty, ¿e czujê siê beznadziejnie i chce mi siê po prostu usi±¶æ i p³akaæ. Te¿ mam wiele obaw, podobnych do Twoich: nie mam nikogo, nie wiem gdzie siê dostanê, zaczynam zauwa¿aæ, ¿e moja przyjació³ka chyba nie do koñca ni± jest, wydaje mi siê, ¿e wszyscy mnie olewaj±. Ale to mija, u Ciebie te¿ minie, uwierz mi. Przyjdzie taki czas, ¿e bêdziesz siê z tego ¶mia³a w najlepsze Zaci¶nij zêby i powtarzaj sobie czêsto: NIE DAM SIÊ!

Said I wouldn't call
but I've lost all control
And I need you now...

ShaoYen jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.