|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 688
|
Mój problem
Ostatnio mam wra¿enie, ze moment, w którym siê urodzi³am by³ nie potrzebny. Czêsto czujê, ze jestem do niczego, nic nie potrafie, jestem brzydka( m.in. dlatego, ¿e ostatnio nasili³ mi siê tr±dzik, i jest coraz gorzej, ale jestem na leczeniu dermatologicznym). Uwa¿am, ¿e moje ¿ycie jest nie udane- sporo ju¿ przesz³am, mnóstwo problemów, ci±g³e niezrozumienie. Nie potrafiê "byæ na luzie", wg mnie jestem zbyt powa¿na i czasem ponura. Ale nie potrafiê tego zmieniæ, ot tak. Bojê siê o moj± przysz³o¶æ, chcia³am i¶æ na medycynê, lecz mam na to ma³e szanse. W zesz³ym roku w ci±gu roku szkolnego przeprowadza³am siê do innego miasta. Problem w tym, ¿e poprzednio by³am na biol-chem, czyli bylo ok, a teraz na humanistycznym. Nie mam wybory co do innej szko³y a zmieniaæ ju¿ nie chcê szko³y z ró¿nych powodów, np klasa mo¿e byæ nie taka. No i bojê siê, ¿e nie uda mi siê dostaæ na t± medycynê. Kolejn± rzecz± jak± mnie martwi to to, ¿e jestem sama. Nie mam szczê¶cia do ch³opaków. By³am zakochana kiedy¶ przez hmm parê lat w takim jednym. I co? On mnie olewa³, nawet nie zwraca³ na mnie uwagi, mimo, ¿e siê stara³am, tarktówa³ mnie tylko jako "kole¿ankê". Pó¼niej zacz±³ mi robiæ jakie¶ nadziejê, lecz po paru tygodniach zobaczy³am, jak ob¶ciskiwa³ siê z jak±¶ dziewczyn±.
Czu³am siê wtedy okropnie, ¿e zrobi³ ze mnie idiotkê. Przez niego ciê¿ko mi teraz nawi±zaæ kontakt z jakim¶ innym ch³opakiem. Bojê siê podobnych sytuacji, lub tego, ¿e który¶ po prostu mnie wykorzysta. Nie jestem z gatunku tych super dziewczyn, wiêc mam jeszcze mniejsze szanse. Nie wyró¿niam siê niczym. W ca³ym moim ¿yciu tak naprawdê nigdy nie by³am szczê¶liwa, ca³y czas nic mi nie wychodzi, czasami odechciewa mi siê ca³kiem ¿yæ... jak pomy¶lê, ¿e nadal wszystko tak dalej siê bêdzie toczyæ jak to tej pory.. Nie wiem, po co zak³adam ten w±tek. Muszê siê chyba wy¿aliæ, w realnym ¶wiecie nie mam komu.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
Dot.: Mój problem
witam Cie
mo¿e poprostu przestan narzekac i wez sie w garsc...zobacz ile masz mozliwosci nasze zycie zalezy tylko od Nas samych..zrób wszytko zeby sie dostac na ta medycyne udowodnij sobie ze jestes naprade dobra..i zacznij tak o sobie myslec..to nie jest trudne...nie masz szczescia do facetów.. widocznie nie spotkalas tego jedynego... a co do tego "ze Ci sie odechciewa zyc" naprawde trace si³y jak czytam takie wypowiedzi..pomysl sobie ile ludzi na swiecie ma gorzej od Ciebie...szanuj to co dosta³as od zycia i szanuj zycie bo masz je tylko jedno... wiecej pozytywnych mysli Ci zycze ![]()
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 688
|
wiem, ze du¿o ludzi ma gorzej ode mnie- s± dzieci chore na raka, ludzie w skrajnej biedzie. Ale ja na prawdê ju¿ próbowa³am setki razy "braæ siê w gar¶æ". Stara³am siê nawet zmieniaæ siebie, na kogo¶ innego, lecz z mizernym skutkiem. Chodzê do kosmetyczki, staram siê robiæ co¶, by mie¶ lepszy nastrój, wg gazetowych porad staram siê czê¶ciej u¶miechaæ, ale... no wla¶nie to ale. Nie czujê siê wcale lepiej, a moje my¶li ci±gle kr±¿± wokó³ tego: co dalej? Staram siê zmieniaæ swoje wady, szukam jakiego¶ hobby. Dostaæ siê na dzienne na medycynê, gdzie trzeba zdaæ fizyke, biologie i chemie rozszerzon±, gdzie w szkole ledwo ledwo ucz± podstaw to naprawde trudne. Douczam siê sama, ale nie wiem, jak to bêdzie. Te "moje narzekania" s± moimi osobistymi du¿ymi problemami, bo ju¿ od d³u¿szego czasu siê z tym mêczê.
A od ¿ycia dostajê w paczce k³opoty ![]() Nie wiem, czy to nie jakie¶ zacz±tki depresji...ale nie jestem specjalistk± |
|
|
|
|
#4 | |
|
celebriti
|
S± dzieci chore na raka i te g³oduj±ce w Etiopii ale jeste¶ te¿ TY i Twoje problemy które wcale nie s± mniej wa¿ne! Jeste¶ wyj±tkowa - z prostej przyczyny jeste¶ Jedyna
Przeczytaj Potêgê Pod¶wiadomo¶ci i z³ó¿ papiery na medycynê. Radzê z autopsji.G³owa do góry.
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
"Stara³am siê nawet zmieniaæ siebie, na kogo¶ innego, lecz z mizernym skutkiem" zawsze badz sob±...napewno jestes fajna dziewczyna
zacznij zauwazac w sobie jakies zalety... jak sie spotykasz ze znajomymi to tez im tak marudzisz? ![]() ![]()
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 478
|
oj kobito ale sie nakrecasz sama!
spojdz na wszytskoz innej strony! masz pewnie duzo znajomych! ja swojrgo 1 chlopaka pozna³am maj±c 17 lat i tez mialam takie jazdy jka ty teraz, g³owa do góry, na wszytsko przyjdzie czas! ![]() wyjdz czasami, zabaw sie, poszalej
|
|
#7 | ||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 337
|
Cytat:
) ale nie w zupe³nie kogo¶ innego, zmienianie to ulepszanie siê, kreowanie. ¦wiadomo¶c siebie i w³asnych wad.. i zalet.Cytat:
czy w tym roku zdajesz juz maturê, ze tak siê martwisz?Cytat:
![]() Cytat:
![]() chodzi o tê ksi±¿kê Josepha Murphy'ego?
|
|
|
#8 | |
|
celebriti
|
tak, dok³adnie o tê. Mog³abym przedstawiæ swoj± historiê, ale to mo¿e lepiej na blogu ezoterycznym
|
|
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 071
|
Cytat:
![]() Groszkolino mo¿e i marne to pocieszenie ale wiedz, ¿e takich ludzi jak ty (z takimi problemami) jest na ¶wiecie wiêcej ni¿ my¶lisz. Nic ci nie poradzê, bo sama nie wiem jak uczyniæ ¿ycie sensownym (nawet gdy ju¿ my¶lê, ¿e mi siê to uda³o to za chwile gubiê my¶l przewodni± i wszystko wraca do 'normy'). Staram siê jednak z tym walczyæ, pocieszam siê ¿e jestem silna i nic mnie nie z³amie... Pozatym nie my¶l, a raczej nie rozmy¶laj za du¿o-wbrew pozorom wra¿liwym ludziom przynosi to wiêcej szkody ni¿ porzytku. Trzymaj siê ciep³o
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 994
|
uwierz w siebie,otworz sie na swiat. nie zmieniaj sie,bo tak wypada,bo trzeba,bo nie ta klasa...nie daj za wygrana. zobacz,ze mimo problemow wokol Ciebie sa tez sprawy przyjemniejsze,radosniejs ze. dbasz o siebie,starasz sie,przed Toba matura,wyzwanie nielada,by dostac sie na medycyne i gratuluje,bo jednak potrafisz walczyc o swoje marzenia. marudzenie,no coz...wszystkim sie zdarza i naprawde nie sadze,by dotykala Cie depresja.. ja widze w Tobie mimo wszystko optymistke i to jest fajne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#11 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
Wiadomo¶ci: 33 576
|
Masz 17 lat... Jeste¶ jeszcze bardzo m³oda, ca³e ¿ycie przed Tob±
(jakkolwiek banalnie by to nie brzmia³o )My¶lê, ¿e jeste¶ do¶æ wra¿liwa i dlatego martwisz siê za du¿o ![]() Pierwsza sprawa - studia. Mo¿e i masz z³y profil klasy, ale masz te¿ du¿o czasu do matury. Pewnie w szkole bêd± organizowane fakultety. A tak naprawdê najwiêcej zale¿y od w³asnego samozaparcia i wytrwa³o¶ci, jak bêdziesz siê uczyæ (nawet sama w domu, w razie jakich¶ w±tpliwo¶ci zawsze mo¿esz pój¶æ do nauczyciela o co¶ zapytaæ, na pewno pomo¿e), to bêdzie dobrze. Druga sprawa - ch³opak... My¶lê, ¿e nie masz czym siê martwiæ. Wiem, ¿e mo¿esz czuæ, ¿e "odstajesz" na tle kole¿anek, ale to nie znaczy, ¿e co¶ jest z Tob± nie tak. Wiele dziewczyn pierwszego ch³opaka ma w wieku 17, 18 czy 19 lat, albo i pó¼niej. Szczerze, to po prostu nie jest ³atwo poznaæ kogo¶ fajnego w liceum, bo wielu facetów to wtedy jeszcze trochê "dzieci", a dziewczyny zaczynaj± dorastaæ. Ja swoje liceum wspominam jako okres totalnej "posuchy". Rówie¶nicy wydawali mi siê naprawdê dziecinni, niepowa¿ni, nieciekawi. Nie zakochiwa³am siê wtedy w nikim, bo po prostu nie by³o w kim. Dlaczego nigdy nie by³a¶ szczê¶liwa? Nie napisa³a¶ nic o rodzinie, przyjacio³ach, znajomych. Jakie masz relacje z lud¼mi? Wychodzisz gdzie¶ z domu z kole¿ankami? Masz jakie¶ hobby, zajêcia, rzeczy które Ciê ciekawi±? |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 697
|
Jestes bardzo wrazliwa osoba. Tez w Twoim wieku przezywalam takie rozterki. Niestety banalzna prawda, ze wszystko jeszcze przed Toba jest tutaj jak najbardziej na miejscu. Jestes zdrowa, mloda, mozesz w zyciu tak wiele osiagnac. Na milosc nie czekaj i jej nie wygladaj, ona przyjdzie sama, kiedy najmniej sie jej bedziesz spodziewac.
|
|
|
#13 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
|
|
|
|
#14 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 071
|
Cytat:
![]() Reszta by³a kierowana g³ównie pod adresem autorki w±tku martajg. Pomy³ka w nickach
|
|
|
#15 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 807
|
Cytat:
2 nie daj sobie wmowic ze jeszcze cale zycie przed toba - to najglupsze zdanie jakie czlowiek moze wypowiedziec 3 'otworz sie na swiat' - co to wogole za rada? 4 olej facetow, nie mysl tyle o nich bo to tylko pogarsza sytuacje. ja nie mam faceta (21 lat mam haha) i zyje. wiec jakos sie da. 5 mysl o swoich zainteresowaniach, pasjach. zajmij sie tym co dla ciebie wazne np ta medycyna 6 nie mysl 'chcialam' isc na medycyne tylko 'ide' na medycyne. to tyle. wiem co pisze bo sama jestem urodzona pesymistka. czesto mam pod gorke i czesto mysle ze jestem do niczego. ale odkad zajmuje sie tym czym powinnam, robie to co lubie to mniej jest tego narzekania. nawet nie ma na to czasu. poprostu zajmij sie soba. choc przez chwile postaw siebie i swoje potrzeby na 1 miejscu. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 85
|
Och ja te¿ mam czasem takie momenty, ¿e czujê siê beznadziejnie i chce mi siê po prostu usi±¶æ i p³akaæ. Te¿ mam wiele obaw, podobnych do Twoich: nie mam nikogo, nie wiem gdzie siê dostanê, zaczynam zauwa¿aæ, ¿e moja przyjació³ka chyba nie do koñca ni± jest, wydaje mi siê, ¿e wszyscy mnie olewaj±. Ale to mija, u Ciebie te¿ minie, uwierz mi. Przyjdzie taki czas, ¿e bêdziesz siê z tego ¶mia³a w najlepsze
Zaci¶nij zêby i powtarzaj sobie czêsto: NIE DAM SIÊ!
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

Czu³am siê wtedy okropnie, ¿e zrobi³ ze mnie idiotkê. Przez niego ciê¿ko mi teraz nawi±zaæ kontakt z jakim¶ innym ch³opakiem. Bojê siê podobnych sytuacji, lub tego, ¿e który¶ po prostu mnie wykorzysta. Nie jestem z gatunku tych super dziewczyn, wiêc mam jeszcze mniejsze szanse. Nie wyró¿niam siê niczym.

Przeczytaj Potêgê Pod¶wiadomo¶ci i z³ó¿ papiery na medycynê. Radzê z autopsji.
czy w tym roku zdajesz juz maturê, ze tak siê martwisz?