|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy moje włosy są zdrowe?
Witam (: Ostatnimi czasy mam hopla na punkcie moich włosów,czasem wydają mi się one ok, a za chwilę uważam, że są zniszczone :| ... Wiem, że ze zdjęć czasem jest ciężko ocenić, ale myślę że powiedziecie mi, drogie wizażystki kilka słów. I jeszcze jak odpowiedź będzie, że są zniszczone, jak o nie dbać? Pozdrawiam i z góry dziękuję
![]() https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ictureid=11486 https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ictureid=11485 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy moje włosy są zdrowe?
Twoje włosy wyglądają na zdrowe - nie wiem czemu narzekasz
![]()
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem też. Błyszczą się od flesza czy same? Raczej zdrowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Same się błyszczą, choć to zasługa mojego szamponu. Zdjęcia są słabej jakości bo robione z komórki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
jestesmy na tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A włosy mogą teraz nadmiernie wypadać z powodu przesilenia jesiennego.
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz jak o nie dbasz- wtedy pomożmy coś dobrać/zmienić
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Jak o nie dbam? Hm. Nie używam suszarki, lokówki ani nic z tych rzeczy. Szampon przede wszystkim stosuję na skórę a na długość mniej, bo to jednak chemia (: Czeszę włosy drewnianą szczotką, używam balsamu do włosów puszcących się z NIVEA, bo bez tego jest tragedia :P Przycinam włosy co 3 miesiące, tzn końcówki tylko. I chyba tyle.. A jeszcze włosy pod chłodną wodą myję.
Niech to przesilenie jesienne się już skończy, bo boję się że niedługo łysa zostanę. xD Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2008-10-18 o 11:47 Powód: Post pod postem, proszę korzystać z funkcji edytowania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Same się błyszczą? też bym chciała, żeby moje włoski tak wyglądały
![]() I nie martw się, mi też wypadają. Muszę się w końcu wybrać do fryzjera na podcięcie tych nieszczęsnych końcówek (;
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedzi (: Zaraz wezmę się za czytanie tego wątku o olejach na całe włosy jak i również mycie włosów odżywką. Tylko pytanie, to co mi podałaś - kallos latte, gloria i olejek kokosowy - można kupić w drogeriach czy w aptekach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam jeszcze lekturę ściągawki o włosach suchych i zniszczonych -> http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250381 nie twierdzę oczywiście, że takowe posiadasz ![]() edit: [skleroza] oprocz tych dwóch masek polecam też polskiego waxa do włosów suchych i zniszczonych. Natomiast w kwestii wypadania można się wspomóc np. lotionem seboradin niger lub tonikiem neril [garnier] i oczywiście odśrodkowo pokrzywa/drożdże lub suplementy apteczne
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Nie mam zbytnio czasu na szukanie, więc raczej zdecyduję się na sklepy internetowe. Czy może znacie taką stronkę, na której te kosmetyki są? Chodzi mi o to żeby nie zamawiać z kilu stron, tylko z jednej (:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
A jeszcze zapomniałam się zapytać, czy znacie dobre sposoby na łupież? (:
Przepraszam, znowu zapomniałam skorzystać z funkcji 'edytuj' xD Edytowane przez kaniusia Czas edycji: 2008-10-20 o 15:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Szampony przeciwłupieżowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Chodziło mi o konkretne marki, bo niektóre jeszcze bardziej łupież powodują xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Nizoral?
Mi pomógł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.