|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Luteina 50 -krwawienie, plamienie, śluz?
Witam
Mam stwierdzony PCOS. Od maja przerwałam branie tabletek antykoncepcyjnych i o ile pierwszy okres po tym wystąpił po 30 dniach i był w miarę ok, to kolejne miesiące miały tendencję do coraz bardziej wydłużających się cykli - 44 dni i 49 dni. Przy czym zaczęły pojawiać się małe plamienia w dniu oczekiwanego okresu oraz później już krwawienia ze śluzem, ale tylko zauważalne na papierze toaletowym [podpaska i bielizna- czysto]. Dostałam luteinę 50. I teraz tak: -10.X - luteina -22.X - znowu pojawił się śluz z krwią zauważalny na papierze tylko, a jako że bolały mnie brodawki i piersi były cieplejsze i powiększone, uznałam, że teraz tak wygląda mój okres ![]() -5.XI - (wczoraj) według wyliczeń tego dnia rozpoczęłam kolejną serię luteiny, ale po pierwszej tabletce znowu zauważyłam śluz i krew na papierze [znowu tylko tam]. Pomimo tego dalej kontynuowałam luteinę normalnie -6.XI - czyli dzisiaj - pojawiła się regularna krew na podpasce, piersi bolały i bolą mnie przez cały czas od 22.X. Krwi jest więcej niż 22ego, przypomina to bardziej skąpy okres, ale to i tak więcej krwi niż te 15-16 dni temu. I co teraz? Przerwać branie luteiny i odliczać te 15 dni jeszcze raz? Zgłupiałam totalnie. Brałam luteinę w zeszłym roku przez dwa cykle, ale żadnych plamień i innych podobnych nie miałam, więc podobnych problemów nie było. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.