![]() |
#1 |
never say no to panda
|
Kosmetyczne porządki :)
NIEAKTUALNE
PIELĘGNACJA I DEMAKIJAŻ >> zdjęcie 1: Ziaja De-makijaż Nawilżający Jednofazowy – [08.2010] użyty 1 raz; 120ml Ziaja De-makijaż Dwufazowy – [10.2010] użyty 1 raz; 120ml --> ragutka Płatki do Kąpieli (zapach różany) – [10.2008 – ale nie widać, żeby było z nimi cokolwiek nie tak] – nieużywane --> Agniesia666 Schauma Schwarzkopf - Repair & Care Fluid Szybka Pielęgnacja - z masłem Shea i ekstraktem z kokosa - włosy zniszczone i zmęczone – [03.2010] pozostało ok 60%; odżywka bez spłukiwania 150ml Schauma Schwarzkopf - Repair & Care Maseczka Szybka Regeneracja - włosy zniszczone i zmęczone – [10.2010] pozostało ok 70-80%; odżywka do spłukiwania 300ml Soraya Żel do Higieny Intymnej Łagodzący Biała Herbata – [10.2010] użyty 2 razy; 300ml --> ragutka >> zdjęcie 2: YR Bio Specific Active Sensitive – [05.2009] łagodzące mleczko do demakijażu 150ml (nowiutkie) Oriflame - Face Scrub - peeling z proszkiem z migdałów 50ml (pozostało ok 55%) (uwaga! nie ma daty ważności, ale zakupiony był na początku tego roku od konsultantki, konsystencja i zapach w porządku) Smackers Whirlin’ Glitz ‘n Glo – body żel z błyszczącymi drobinkami; zakupiony ok. 2 m-cy temu, ważny 24m-ce; nieużywany; 17ml --> Anitka11 Joanna Naturia - Peeling Myjący z Truskawką wygładzający – [07.2010] użyty dokładnie 1 raz - ubytek <10%; 100ml --> ragutka Un Brin de Nature Tonus Hair & Body Gel – brak daty ważności, ale dostałam go ok. 3m-cy temu; 40ml – otwarty, nieużywany --> _kapryska_ Un Brin de Nature Vitalite Conditioning Shampoo – brak daty ważności, ale dostałam go ok. 3m-cy temu; 40ml – otwarty, nieużywany --> _kapryska_ Miraculum Sensitive Skin - Aksamitny Żel do Mycia Twarzy – [07.2009] cera wrażliwa, naczynkowa, skłonna do podrażnień 150ml (użyty kilka razy - ubytek praktycznie niewidoczny) --> ragutka Farouk Biosilk Thermal Shield - [09.2010], nowy; 60ml --> Agniesia666 YR Serum Vegetal Intervention Corrective – [02.2010] nowy, zafoliowany; 50ml --> _kapryska_ Molinard Autour de la Vanille - granulki do kąpieli 100g (przywiezione półtora roku temu z Francji - niestety plastikowa buteleczka nie przetrwała odprawy bagażowej i nieco się pogniotła; zużycie - 1 kąpieli = 1 koreczek granulek, więc pozostało >90% (uwaga! daty ważności brak, posiadam ją od półtora roku, ale zapach pozostał bez zmian) --> Agniesia666 >> zdjęcie 3: Les Huilles Essentielles – [03.2011] odprężający olejek do kąpieli z Kwiatem Pomarańczy 150ml (zużycie - 25% - buteleczka wystarczy jeszcze na 4-5 kąpieli) --> Agniesia666 >> zdjęcie 4: Avon Clearskin 7ml - bezbarwny sztyft przeciw wypryskom (użyty kilka razy - ubytek niewidoczny (uwaga! brak nalepki z datą ważności, ale konsystencja i zapach bez zmian) KOLORÓWKA >> zdjęcie 4: YR Nawilżający Balsam do Ust (winogronowy) – [06.2011] używany (zużycie ok. 5-10%) --> Anitka11 YR Luminelle Deligloss – [01.2011] błyszczyk używany (zużycie ok. 40%); 10ml Avon ColorTrend - mini cień do powiek kolor: Sugar Cane (użyty 2 razy - test na łapce) (uwaga! brak nalepki z datą ważności, ale konsystencja i kolor bez zmian - kosmetyk zakupiony u konsultantki w styczniu/lutym tego roku) Avon Make Up Remover Pencil – użyty 3-4 razy; brak daty ważności (niestety nie pamiętam, jak długo to to u mnie jest, ale działa dalej) Avon Soft Matte Mousse Makeup Almond - słoiczek 25ml (zużycie ok 15-20%); daty ważności brak, konsystencja bez zmian Pielęgnujący Cień do Powiek Pretty Girl (wyprodukowany dla Douglas) kolor czekoladowy i żółto-złoty, oba z brokatowymi drobinkami; zużycie ok. 8% Avon Color Trend Błyszczyk – przywieszka do telefonu, kolor Peach – zakupiony ok. 1 m-ca temu; użyty 4-5 razy Avon Precision Glimmer – czarny cień do powiek z delikatnym granatowym brokatem – zakupiony ok. roku temu; użyty 2 razy --> Fenris Avon Precision Glimmer – czekoladowy (Chocolate) cień do powiek; daty ważności brak (nie pamiętam, kiedy został zakupiony, jednak działa dalej bez zmian); użyty 3 razy --> Fenris Avon Precision Glimmer – brązowy (Bronze) cień do powiek; daty ważności brak (nie pamiętam, kiedy został zakupiony, jednak działa dalej bez zmian); użyty 3 razy Cień do Powiek Wibo Czerwony (kolor 59) – [12.2006, ale dalej w pełni ‘sprawny’ ![]() >> zdjęcie 5: Essence Maximum Definition - Volume Mascara - 8ml (użyta 3-4 razy) zakupiona w lipcu tego roku Oriflame Visions – [09.2009] cień do powiek kolor: Cancer (biały + grafitowy) (maźnięte 1-2 razy) Puder Pretty Girl (wyprodukowany dla Douglas) oznaczenie T01 - puder w kamieniu kolor: na oko dość jasna brzoskwinka (użyty kilka razy) (uwaga! od nowości brak gąbeczki; pudełko z grubej tekturki, solidne); daty ważności brak --> Anitka11 Constance Caroll Compact Refill 3 Translucent – puder w kamieniu; nowy, nieużywany; brak gąbeczki! Constance Caroll Compact Refill 1 Candelight – puder w kamieniu; nowy, nieużywany L'Oreal Translucide Soft Ivory (14) - Healthy Glow Make-up 30ml (z wymianki; zużycie - nie wiem, ale na oko minimum połowa została, oceniałabym nawet na 2/3 opakowania); daty ważności brak --> eLWhy Sephora Colorful Palette Camel Leon 12 – poczwórne cienie do powiek; daty ważności brak - zakupione ok. 2 m-cy temu w Sephorze; zużycie – kilka maźnięć próbnych każdego z kolorków --> Anitka11 Avon Pomadka Bronze (kolor transparentny, na ustach pozostaje jedynie perłowy złoty połysk); zużycie ok. 40% (dokładnie nie wiem, nie pamiętam stanu wyjściowego); daty ważności brak Avon Pomadka Orange (kolor transparentny, na ustach pozostaje jedynie perłowy różowawo-złoty połysk); zużycie ok. 40% (dokładnie nie wiem, nie pamiętam stanu wyjściowego) ; daty ważności brak Rival de Loop Face Powder nr 01 – puder sypki, jasny, rozjaśniający; daty ważności brak; zużycie – max. 15% >> zdjęcie 6: 30 mini-szmineczek Avon różne kolory (najchętniej oddałabym wszystkie za jednym zamachem
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-12-07 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
never say no to panda
|
Dot.: Kosmetyczne porządki :)
KOLORÓWKA: (ciąg dalszy)
>> zdjęcie 1: Paleta 48 Cieni Yardley (stan zużycia różny - ok. 20 cieni mniej lub bardziej zużytych, w tym przypadkowo 'dźgniętych', 1 cień zużyty dość mocno - widoczne na zdjęciu, reszta cieni bez żadnych uszczerbków ) (uwaga! w pudełeczku 2 podwójne aplikatory; lusterko na górnej klapce - okresowo wypada, ale ja na razie siedzi twardo na miejscu; na wierzchu klapki mała ryska + drobne odpryski farby przy zawiasach) --> eLWhy ZAPACHY >> zdjęcie 2: Oriflame Lady Vintage EDT 30ml (pozostało ok. 70%) Avon Island Vibe EDT 50ml (pozostało ok 40-50% - ciężko ocenić ze względu na kształt buteleczki) Elizabeth Arden Sunflowers - odlewka w atomizerze (ponad 30ml) (perfumy z wymiany, niestety nie leżą na mnie zbyt dobrze) --> Iwona75 Elizabeth Arden Splendor EDP - bez pudełeczka, 30ml (zużycie ok. 15-20%) --> _kapryska_ Marc Jacobs Cotton – odlewka w atomizerku ok. 10ml Kenzo Summer – odlewka w atomizer ku ok. 10ml --> Aggie125 Avon Pur Blanca (wersja świąteczna – zeszłoroczny prezent gwiazdkowy) – 50ml (zużycie - 2 psiki), w pudełeczku YR Plaisirs Nature Mandarine de Noel – 100ml (zużycie - 4 psiki), w pudełeczku --> _kapryska_ I odleweczki (mniejsze lub większe, trzeba kusić ![]() Guerlain AA Herba Fresca Guerlain AA Winter Delice - odleję chyba tylko za kadzidlaka jakowegoś Ora-Ito Smiley Kenzo Jungle Elephant Ralph Lauren Pure Turquoise YSL Baby Doll Hugo Boss Pure Purple Beckham Intimately
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-12-07 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Przekupka: 523 pkt / 99% pozyt.
|
moze cos u mnie za:
YR Plaisirs Nature Mandarine de Noel – 100ml (zużycie - 4 psiki), w pudełeczku Soraya Żel do Higieny Intymnej Łagodzący Biała Herbata – [10.2010] użyty 2 razy; 300ml Joanna Naturia - Peeling Myjący z Truskawką wygładzający – [07.2010] użyty dokładnie 1 raz - ubytek <10%; 100m Farouk Biosilk Thermal Shield - [09.2010], nowy; 60ml
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
znajdziesz coś u mnie za Guerlain AA Winter Delice?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
coś u mnie?
Podoba mi się trochę rzeczy ![]() Link z podpisu prowadzi do nieaktualnego wątku, ale większość rzeczy i tak nie jest wymieniona, więc może coś wpadnie Ci w oko. Ewentualnie napisz czego szukasz, może coś znajdę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Coś u mnie za
YR Bio Specific Active Sensitive – [05.2009] łagodzące mleczko do demakijażu 150ml (nowiutkie) Smackers Whirlin’ Glitz ‘n Glo – body żel z błyszczącymi drobinkami; zakupiony ok. 2 m-cy temu, ważny 24m-ce; nieużywany; 17ml Les Huilles Essentielles – [03.2011] odprężający olejek do kąpieli z Kwiatem Pomarańczy 150ml (zużycie - 25% - buteleczka wystarczy jeszcze na 4-5 kąpieli) YR Nawilżający Balsam do Ust (winogronowy) – [06.2011] używany (zużycie ok. 5-10%) Puder Pretty Girl (wyprodukowany dla Douglas) oznaczenie T01 - puder w kamieniu kolor: na oko dość jasna brzoskwinka (użyty kilka razy) (uwaga! od nowości brak gąbeczki; pudełko z grubej tekturki, solidne); daty ważności brak Sephora Colorful Palette Camel Leon 12 – poczwórne cienie do powiek; daty ważności brak - zakupione ok. 2 m-cy temu w Sephorze; zużycie – kilka maźnięć próbnych każdego z kolorków YR Plaisirs Nature Mandarine de Noel – 100ml (zużycie - 4 psiki), w pudełeczku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
znajdziesz coś u mnie?
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
czy znajdziesz coś u mnie za:
Ziaja De-makijaż Nawilżający Jednofazowy – [08.2010] użyty 1 raz; 120ml Farouk Biosilk Thermal Shield - [09.2010], nowy; 60ml Sephora Colorful Palette Camel Leon 12 – poczwórne cienie do powiek; daty ważności brak - zakupione ok. 2 m-cy temu w Sephorze; zużycie – kilka maźnięć próbnych każdego z kolorków YR Plaisirs Nature Mandarine de Noel – 100ml (zużycie - 4 psiki), w pudełeczku
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Interesują mnie u Ciebie te odlewki:
Guerlain AA Herba Fresca Guerlain AA Winter Delice Ora-Ito Smiley Kenzo Jungle Elephant W zamian mogę pogrzebać w moich kosmetykach, ale wtedy prosiłabym o listę co Cie interesuje. Mogę również zaproponować wymianę na inne odlewki, np. Hot Couture, mam dwie wersje EDT i EDP, L'or de Torrente, Presence D'une Femme Mont Blanc, J.Lo Live i Live Luxe, Miss Dior Cherie EDT...
![]() |
#13 |
Lady of Harley-Davidson
|
Kenzo Jungle Elephant - 5ml
Płatki do Kąpieli (zapach różany) – [10.2008 – ale nie widać, żeby było z nimi cokolwiek nie tak] – nieużywane Farouk Biosilk Thermal Shield - [09.2010], nowy; 60ml YR Serum Vegetal Intervention Corrective – [02.2010] nowy, zafoliowany; 50ml Molinard Autour de la Vanille - granulki do kąpieli 100g (przywiezione półtora roku temu z Francji - niestety plastikowa buteleczka nie przetrwała odprawy bagażowej i nieco się pogniotła; zużycie - 1 kąpieli = 1 koreczek granulek, więc pozostało >90% (uwaga! daty ważności brak, posiadam ją od półtora roku, ale zapach pozostał bez zmian Les Huilles Essentielles – [03.2011] odprężający olejek do kąpieli z Kwiatem Pomarańczy 150ml (zużycie - 25% - buteleczka wystarczy jeszcze na 4-5 kąpieli) ![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
podoba mi sie u ciebie :
Ziaja De-makijaż Nawilżający Jednofazowy Paleta 48 Cieni Yardley i probki szminek cos u mnie ? odpisz prosze w moim watku ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Les Huilles Essentielles – [03.2011] odprężający olejek do kąpieli z Kwiatem Pomarańczy 150ml (zużycie - 25% - buteleczka wystarczy jeszcze na 4-5 kąpieli) zel do higieny intymnej Soraya zapraszam ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
Przekupka: 175 pkt / 100% pozyt.
|
coś u mnie za Elizabeth Arden Sunflowers -?
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
Przekupka: 175 pkt / 100% pozyt.
|
Na wymiankę się zgadzam,niestety na podkładzie nie ma daty ważności
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
A możesz mi napisać jaki jest ten puder, tzn. np matujący? I czy w tej paletce Sephora to jest biały kolor?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Jescze jedno ostatnie pytanie czy puder jest do janej czy do ciemnej cery?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Lady of Harley-Davidson
|
Płatki do Kąpieli (zapach różany) – [10.2008
Farouk Biosilk Thermal Shield Molinard Autour de la Vanille - granulki do kąpieli 100g Les Huilles Essentielles za demeter - salt air 3ml fendi palazzo 1,5ml serge lutens sa majeste la rose 0,5ml aquolina - piżmo i jeżyna - ile chcesz aquolina - mleczko migdałowe - ile chcesz demeter - pina colada - 4ml l'occitane - cherry blossom - 2ml yves rocher - vanille bourbon - ile chcesz ale uwaga - nie wiem czy bede miala atomki. jesli sie umowimy ze mi wyslesz razem z amour de cacao, to dopiero bedzie za jakis czas, to postaram sie do tgo czasu cos skombinowac. chyba, ze by Ci odowiadalo w fiolkach 4ml-owych?
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
cos za:
Ziaja De-makijaż Nawilżający Jednofazowy – [08.2010] użyty 1 raz; 120ml Ziaja De-makijaż Dwufazowy – [10.2010] użyty 1 raz; 120ml Soraya Żel do Higieny Intymnej Łagodzący Biała Herbata – [10.2010] użyty 2 razy; 300ml YR Bio Specific Active Sensitive – [05.2009] łagodzące mleczko do demakijażu 150ml (nowiutkie) Smackers Whirlin’ Glitz ‘n Glo – body żel z błyszczącymi drobinkami; zakupiony ok. 2 m-cy temu, ważny 24m-ce; nieużywany; 17ml Joanna Naturia - Peeling Myjący z Truskawką wygładzający – [07.2010] użyty dokładnie 1 raz - ubytek <10%; 100ml Miraculum Sensitive Skin - Aksamitny Żel do Mycia Twarzy – [07.2009] cera wrażliwa, naczynkowa, skłonna do podrażnień 150ml (użyty kilka razy - ubytek praktycznie niewidoczny) Les Huilles Essentielles – [03.2011] odprężający olejek do kąpieli z Kwiatem Pomarańczy 150ml (zużycie - 25% - buteleczka wystarczy jeszcze na 4-5 kąpieli) YR Nawilżający Balsam do Ust (winogronowy) – [06.2011] używany (zużycie ok. 5-10%) Essence Maximum Definition - Volume Mascara - 8ml (użyta 3-4 razy) zakupiona w lipcu tego roku Rival de Loop Face Powder nr 01 – puder sypki, jasny, rozjaśniający; daty ważności brak; zużycie – max. 15% Oriflame Lady Vintage EDT 30ml (pozostało ok. 70%) Avon Island Vibe EDT 50ml (pozostało ok 40-50% - ciężko ocenić ze względu na kształt buteleczki) Elizabeth Arden Sunflowers - odlewka w atomizerze (ponad 30ml) (perfumy z wymiany, niestety nie leżą na mnie zbyt dobrze) --> Iwona75 Elizabeth Arden Splendor EDP - bez pudełeczka, 30ml (zużycie ok. 15-20%) Marc Jacobs Cotton – odlewka w atomizerku ok. 10ml Kenzo Summer – odlewka w atomizer ku ok. 10ml YR Plaisirs Nature Mandarine de Noel – 100ml (zużycie - 4 psiki), w pudełeczku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
powiez mi jak jasny jest ten podkład ja używam do tej pory 22 Sand Beige i jest ciut za ciemny ale wiem ze ten jest jasny i boje się że bedzie za jasny
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Interesują mnie te rzeczy:
Ziaja De-makijaż Nawilżający Jednofazowy – [08.2010] użyty 1 raz; 120ml Schauma Schwarzkopf - Repair & Care Maseczka Szybka Regeneracja - włosy zniszczone i zmęczone – [10.2010] pozostało ok 70-80%; odżywka do spłukiwania 300ml Smackers Whirlin’ Glitz ‘n Glo – body żel z błyszczącymi drobinkami; zakupiony ok. 2 m-cy temu, ważny 24m-ce; nieużywany; 17ml Joanna Naturia - Peeling Myjący z Truskawką wygładzający – [07.2010] użyty dokładnie 1 raz - ubytek <10%; 100ml Farouk Biosilk Thermal Shield - [09.2010], nowy; 60ml Les Huilles Essentielles – [03.2011] odprężający olejek do kąpieli z Kwiatem Pomarańczy 150ml (zużycie - 25% - buteleczka wystarczy jeszcze na 4-5 kąpieli) YR Nawilżający Balsam do Ust (winogronowy) – [06.2011] używany (zużycie ok. 5-10%) Paleta 48 Cieni Yardley (stan zużycia różny - ok. 20 cieni mniej lub bardziej zużytych, w tym przypadkowo 'dźgniętych', 1 cień zużyty dość mocno - widoczne na zdjęciu, reszta cieni bez żadnych uszczerbków ) (uwaga! w pudełeczku 2 podwójne aplikatory; lusterko na górnej klapce - okresowo wypada, ale ja na razie siedzi twardo na miejscu; na wierzchu klapki mała ryska + drobne odpryski farby przy zawiasach) znajdziesz coś u mnie???
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
L'Oreal Translucide Soft Ivory (14) - Healthy Glow Make-up 30ml (z wymianki; zużycie - nie wiem, ale na oko minimum połowa została, oceniałabym nawet na 2/3 opakowania); daty ważności brak
Avon Soft Matte Mousse Makeup Almond - słoiczek 25ml (zużycie ok 15-20%); daty ważności brak, konsystencja bez zmian Avon Precision Glimmer – czekoladowy (Chocolate) cień do powiek; daty ważności brak (nie pamiętam, kiedy został zakupiony, jednak działa dalej bez zmian); użyty 3 razy Avon Precision Glimmer – brązowy (Bronze) cień do powiek; daty ważności brak (nie pamiętam, kiedy został zakupiony, jednak działa dalej bez zmian); użyty 3 razy coś u mnie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Oriflame Lady Vintage EDT 30ml (pozostało ok. 70%)
Avon Island Vibe EDT 50ml (pozostało ok 40-50% - ciężko ocenić ze względu na kształt buteleczki) Elizabeth Arden Splendor EDP - bez pudełeczka, 30ml (zużycie ok. 15-20%) Marc Jacobs Cotton – odlewka w atomizerku ok. 10ml Kenzo Summer – odlewka w atomizer ku ok. 10ml Avon Pur Blanca (wersja świąteczna – zeszłoroczny prezent gwiazdkowy) – 50ml (zużycie - 2 psiki), w pudełeczku odp u mnie w ciuszkowym ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
To mi pasuje
![]() Tylko, że ten mój podkład LPR nie jest taki bardzo jasny i dlatego go wymieniam, ale nie jest też taki bardzo ciemny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.