|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
ja oduczyć od nocnego pampersa
mój synek ma ponad 3 latka i dalej spi w pampersie.kładłam go bez ,to sika ze 2 razy w nocy,i choc zeby sie przebudził ze mu zimno to spi w najlepsze a potem jest zmarzniety.spi oddzielnie,a ja tez nie bede co chwile wstawac do niego sprawdzac bo,pare dni i byłabym wykonczna.w dzien od dawna nie chodzi w pampersach,tylko ta noc.jak oduczałyscie swoje pociechy i w jakim wieku sie oduczyły.boje sie ze juz za duzy jest na pampersa.duzo tez nie pije przed snem i załawia sie.czasami pampers jest suchutki.
|
|
|
|
|
#2 |
|
na drugie mam Irena
|
Dot.: ja oduczyć od nocnego pampersa
ja pierwsze dziecko oduczyłam zapominając założyć pampersa i o dziwo wytrzymała do rana chociaż przedtem pampers był zwykle mokry ale to taki łut szczęścia albo zbieg okoliczności, z drugim nie poszło mi tak łatwo korzystała w dzień z nocnika gdy miała 2 lata ale spała w pampersie do 3 lat,jakoś samo wyszło jak pampers był suchy to chwaliłam i mówiłam ze teraz pampersy zbieramy dla kuzynki miała sie wkrótce urodzić
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia ma teraz 2 latka i 3 miesiące. bez pieluch jesteśmy jakieś 5 miesięcy.
Najpierw nauczyłam ją wołac, gdy chce siku, albo kupę w ciągu dnia, a potem nie założyłam jej pampersa na noc, z tym że odsikuję ją zazwyczaj dwa razy w nocy tak na śpiocha ![]() Jak idzie spać o 20tej to po 22giej ja odsikam i potem jeszcze raz po północy, albo czasem tylko po 23ciej i do rana śpi ładnie. Siostra też tak robiła przy swoim synku i też poskutkowało. |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
chwalic ,ograniczyc picie i wysadzac nawet na spiocha gdy sama idziesz spac.
u nas mloda szla spac o 20 a ja o 24 i wtedy ja bralam na nocnik i sikala do rana bylo sucho,wstawala ok 6 szla do wc i spac dalej. nie naciskac,dac dzicku czas. |
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W jaki sposob nauczylas wolac?Moj synek ma ponad 3 latka sam sie zalatwia chodzi do toalety ale jak jest bez pieluchy lub majtek(tych to wogole nie chce nosic)jak ma cos na sobie to wali rowno i na nic nie patrzy |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
fixed powtarzałam i powtarzałam i tak w kółko. Jak się uczyła to też było ciepło więc, nawet jak się zlała piąty raz, to się nie stresowałam tym za bardzo
Majtusie miała dziewczęce, tzn. z obrazkiem motylków czy laleczkami, mówiłam jej ze ma motylki na majtusiach i że nie wolno na nie sikać ![]() W początkowej nauce to ja pamiętałam o tym, ze może ona chce sikać i tak gdzieś co godzinkę brałam ją do wc, potem co któryś raz zaczęła wołać sama. I też na wyjścia np. do sklepu nie ubierałam pampka, tylko ciągle jej pytałam czy chce siku, i przypominałam że jak chce siku to musi wołać mamo siku ![]() Teraz juz nie ma problemu, woła ładnie za każdym razem, czyto w domu czy na spacerze, czy w sklepie - w sklepie tylko raz się zdarzyła odmowa skorzystania z wc. Może idźcie razem kupić jakies chłopięce majtki w roboty czy autka, niech sam wybierze. |
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chamstwo ![]() trzeba było wysikac niunie na podłoge (zartuje oczywiscie)mój dzidź na razie nie chce siadac na nocnik ale nie zmuszam go
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pani nam powiedziała, ze szef nie pozwala Na co ja do Zosi (mojej małej) choć zrobimy siku na polku - i wyszłam przed sklep i majtki w dół Dobrze, ze to jest sklep na uboczu i od frontu jest trawka.Pani się zszokowały, ale nic nie mówiły. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
edytcia no i dobrze, ze wysikałas malutka przed sklepem. Nie wiem jakie sumienia miały te kobiety
jak mozna odmówic dziecku siku no ale zmieniłam temat wątku przepraszam
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
mój mały od 2 lat w dzien nie chodzi w pampersie,na pocztku czesto podsikiwał a teraz jest lux.obiecałam mu duza koparke,jak nie bedzie robił siku w nocy.tez go wstaje i na spiaco wysadzam.najgorzej mi o to chodzi ze jak juz sie sika to spi,i nie budzi sie ze mu mokro.a spac chodzi miedzy 22 a 23.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.

Majtusie miała dziewczęce, tzn. z obrazkiem motylków czy laleczkami, mówiłam jej ze ma motylki na majtusiach i że nie wolno na nie sikać 
chamstwo 
(zartuje oczywiscie)

jak mozna odmówic dziecku siku