ja oduczyć od nocnego pampersa - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-23, 10:45   #1
madaK
Rozeznanie

ja oduczyć od nocnego pampersa

mój synek ma ponad 3 latka i dalej spi w pampersie.kładłam go bez ,to sika ze 2 razy w nocy,i choc zeby sie przebudził ze mu zimno to spi w najlepsze a potem jest zmarzniety.spi oddzielnie,a ja tez nie bede co chwile wstawac do niego sprawdzac bo,pare dni i byłabym wykonczna.w dzien od dawna nie chodzi w pampersach,tylko ta noc.jak oduczałyscie swoje pociechy i w jakim wieku sie oduczyły.boje sie ze juz za duzy jest na pampersa.duzo tez nie pije przed snem i załawia sie.czasami pampers jest suchutki.
madaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-23, 17:48   #2
evela28
na drugie mam Irena

Dot.: ja oduczyć od nocnego pampersa

ja pierwsze dziecko oduczyłam zapominając założyć pampersa i o dziwo wytrzymała do rana chociaż przedtem pampers był zwykle mokry ale to taki łut szczęścia albo zbieg okoliczności, z drugim nie poszło mi tak łatwo korzystała w dzień z nocnika gdy miała 2 lata ale spała w pampersie do 3 lat,jakoś samo wyszło jak pampers był suchy to chwaliłam i mówiłam ze teraz pampersy zbieramy dla kuzynki miała sie wkrótce urodzić

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-23, 21:29   #3
edytcia
Zakorzenienie

Zosia ma teraz 2 latka i 3 miesiące. bez pieluch jesteśmy jakieś 5 miesięcy.
Najpierw nauczyłam ją wołac, gdy chce siku, albo kupę w ciągu dnia, a potem nie założyłam jej pampersa na noc, z tym że odsikuję ją zazwyczaj dwa razy w nocy tak na śpiocha
Jak idzie spać o 20tej to po 22giej ja odsikam i potem jeszcze raz po północy, albo czasem tylko po 23ciej i do rana śpi ładnie.
Siostra też tak robiła przy swoim synku i też poskutkowało.
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-24, 08:31   #4
paula78
Zakorzenienie

chwalic ,ograniczyc picie i wysadzac nawet na spiocha gdy sama idziesz spac.

u nas mloda szla spac o 20 a ja o 24 i wtedy ja bralam na nocnik i sikala do rana bylo sucho,wstawala ok 6 szla do wc i spac dalej.

nie naciskac,dac dzicku czas.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-24, 08:54   #5
fixed
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edytcia Pokaż wiadomość
Zosia ma teraz 2 latka i 3 miesiące. bez pieluch jesteśmy jakieś 5 miesięcy.
Najpierw nauczyłam ją wołac, gdy chce siku, albo kupę w ciągu dnia, a potem nie założyłam jej pampersa na noc, z tym że odsikuję ją zazwyczaj dwa razy w nocy tak na śpiocha
Jak idzie spać o 20tej to po 22giej ja odsikam i potem jeszcze raz po północy, albo czasem tylko po 23ciej i do rana śpi ładnie.
Siostra też tak robiła przy swoim synku i też poskutkowało.

W jaki sposob nauczylas wolac?Moj synek ma ponad 3 latka sam sie zalatwia chodzi do toalety ale jak jest bez pieluchy lub majtek(tych to wogole nie chce nosic)jak ma cos na sobie to wali rowno i na nic nie patrzy
fixed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-24, 11:16   #6
edytcia
Zakorzenienie

fixed powtarzałam i powtarzałam i tak w kółko. Jak się uczyła to też było ciepło więc, nawet jak się zlała piąty raz, to się nie stresowałam tym za bardzo Majtusie miała dziewczęce, tzn. z obrazkiem motylków czy laleczkami, mówiłam jej ze ma motylki na majtusiach i że nie wolno na nie sikać
W początkowej nauce to ja pamiętałam o tym, ze może ona chce sikać i tak gdzieś co godzinkę brałam ją do wc, potem co któryś raz zaczęła wołać sama.
I też na wyjścia np. do sklepu nie ubierałam pampka, tylko ciągle jej pytałam czy chce siku, i przypominałam że jak chce siku to musi wołać mamo siku

Teraz juz nie ma problemu, woła ładnie za każdym razem, czyto w domu czy na spacerze, czy w sklepie - w sklepie tylko raz się zdarzyła odmowa skorzystania z wc.

Może idźcie razem kupić jakies chłopięce majtki w roboty czy autka, niech sam wybierze.
Stary 2008-10-24, 11:43   #7
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
w sklepie tylko raz się zdarzyła odmowa skorzystania z wc.
chamstwo
trzeba było wysikac niunie na podłoge (zartuje oczywiscie)

mój dzidź na razie nie chce siadac na nocnik ale nie zmuszam go
Stary 2008-10-24, 12:16   #8
edytcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
chamstwo
trzeba było wysikac niunie na podłoge (zartuje oczywiscie)

mój dzidź na razie nie chce siadac na nocnik ale nie zmuszam go

Pani nam powiedziała, ze szef nie pozwala Na co ja do Zosi (mojej małej) choć zrobimy siku na polku - i wyszłam przed sklep i majtki w dół Dobrze, ze to jest sklep na uboczu i od frontu jest trawka.
Pani się zszokowały, ale nic nie mówiły.
Stary 2008-10-24, 21:30   #9
fixed
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edytcia Pokaż wiadomość
fixed powtarzałam i powtarzałam i tak w kółko. Jak się uczyła to też było ciepło więc, nawet jak się zlała piąty raz, to się nie stresowałam tym za bardzo Majtusie miała dziewczęce, tzn. z obrazkiem motylków czy laleczkami, mówiłam jej ze ma motylki na majtusiach i że nie wolno na nie sikać
W początkowej nauce to ja pamiętałam o tym, ze może ona chce sikać i tak gdzieś co godzinkę brałam ją do wc, potem co któryś raz zaczęła wołać sama.
I też na wyjścia np. do sklepu nie ubierałam pampka, tylko ciągle jej pytałam czy chce siku, i przypominałam że jak chce siku to musi wołać mamo siku

Teraz juz nie ma problemu, woła ładnie za każdym razem, czyto w domu czy na spacerze, czy w sklepie - w sklepie tylko raz się zdarzyła odmowa skorzystania z wc.

Może idźcie razem kupić jakies chłopięce majtki w roboty czy autka, niech sam wybierze.
Dziekuje.My na wyjscia jeszcze nosimy pampersa.
fixed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 12:05   #10
Kancia
Zakorzenienie

edytcia no i dobrze, ze wysikałas malutka przed sklepem. Nie wiem jakie sumienia miały te kobiety jak mozna odmówic dziecku siku

no ale zmieniłam temat wątku przepraszam
Stary 2008-10-25, 19:42   #11
madaK
Rozeznanie

mój mały od 2 lat w dzien nie chodzi w pampersie,na pocztku czesto podsikiwał a teraz jest lux.obiecałam mu duza koparke,jak nie bedzie robił siku w nocy.tez go wstaje i na spiaco wysadzam.najgorzej mi o to chodzi ze jak juz sie sika to spi,i nie budzi sie ze mu mokro.a spac chodzi miedzy 22 a 23.
madaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości