O czym świadczy jego zachowanie???? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-21, 14:50   #1
ancia12
Przyczajenie

Question

O czym świadczy jego zachowanie????

Witam,
Proszę Was o radę. Poznałam jakiś czas temu fajnego faceta. Widzę jego zainteresowanie moją osobą.. Razem dojeżdżamy na zajęcia, ale na różne uczelnie. Widujemy się tylko w autobusach. On bardzo mnie adoruje, patrzy i stara się mnie dotykać (łapie za rękę czekając na moją reakcję, opiera swe nogi o moje). Czasem coś proponował (spotkanie), ale ja przez nieśmiałość za bardzo się nie zgodziłam, jednak jeśli byłam już na tak to i tak żadnego zaproszenia się nie doczekałam. On poza dojazdami nie utrzymuje ze mną kontaktu.. nie pisze itd. choć sama próbowałam to odpowiedzi były o zawężonej treści.. Znam z widzenia jego rodziców.. oni często mnie obserwują, zwracają uwagę, a wcześniej tak nie było. Mam wrażenie, że wiedzą o tym, albo coś o mnie.. Raz powiedział mi, że mógłby ze mną być... powiedziałam, że teraz nie czas na to... Jednak po namysłach gdy po czasie zaczęłam działać np. pisałam mu coś miłego czy inaczej podrywałam... to bronił się przede mną jak bym nie wiem co chciała... po prostu milczał i delikatnie się uśmiechał.. Powiedzcie proszę co o tym myśleć????
ancia12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 15:11   #2
KrwawaMary86
Zadomowienie

Dot.: O czym świadczy jego zachowanie????

Cytat:
Napisane przez ancia12 Pokaż wiadomość
Witam,
Proszę Was o radę. Poznałam jakiś czas temu fajnego faceta. Widzę jego zainteresowanie moją osobą.. Razem dojeżdżamy na zajęcia, ale na różne uczelnie. Widujemy się tylko w autobusach. On bardzo mnie adoruje, patrzy i stara się mnie dotykać (łapie za rękę czekając na moją reakcję, opiera swe nogi o moje). Czasem coś proponował (spotkanie), ale ja przez nieśmiałość za bardzo się nie zgodziłam, jednak jeśli byłam już na tak to i tak żadnego zaproszenia się nie doczekałam. On poza dojazdami nie utrzymuje ze mną kontaktu.. nie pisze itd. choć sama próbowałam to odpowiedzi były o zawężonej treści.. Znam z widzenia jego rodziców.. oni często mnie obserwują, zwracają uwagę, a wcześniej tak nie było. Mam wrażenie, że wiedzą o tym, albo coś o mnie.. Raz powiedział mi, że mógłby ze mną być... powiedziałam, że teraz nie czas na to... Jednak po namysłach gdy po czasie zaczęłam działać np. pisałam mu coś miłego czy inaczej podrywałam... to bronił się przede mną jak bym nie wiem co chciała... po prostu milczał i delikatnie się uśmiechał.. Powiedzcie proszę co o tym myśleć????
A na czym polega to adorowanie Cię?

To w końcu zaproponował to spotkanie czy nie?

Jak dla mnie to Ty nie wiesz czego chcesz.

Zaproponował spotkanie - nie zgodziłaś się. Jak już łaskawie chciałaś się zgodzić to on nie proponował spotkania. Co w tym dziwnego? Zaproponował raz, więc pewnie wyszedł z założenia, że nie chcesz się z nim spotkać skoro odmówiłaś. On ma się domyślić, że już chcesz się z nim spotkać?

Co do tego smsowego kontaktu to on może nie być zwolennikiem smsowania. Może woli rozmowę na żywo.

Powiedział, że mógłby z Tobą być (jak dla mnie to badanie gruntu) a Ty go spławiłaś. Teraz się dziwisz, że jemu odechciało się zabiegać o Ciebie.

Wg mnie chłopak po prostu dał sobie spokój, bo widzi, że jesteś jak chorągiewka na wietrze - raz mówisz nie a później tak.
KrwawaMary86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 15:25   #3
Oliwiabb
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam,
Ty w ogóle sama wiesz czego chcesz? Bo zdanie zmieniasz co chwile. Nie dziwie się, że teraz on ma Cie gdzieś skoro mu ciągle odmawiałaś. On, chciał a ty nie chciałaś. Tobie się teraz zachciało ale on już nie jest zainteresowany bo właściwie nie wie o co Ci chodzi i ja mu się nie dziwie.
Oliwiabb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 16:18   #4
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Widujemy się tylko w autobusach. On bardzo mnie adoruje, patrzy i stara się mnie dotykać (łapie za rękę czekając na moją reakcję, opiera swe nogi o moje).
W jakim sensie adoruje? Wzrokiem i muskaniem?
Cytat:
Znam z widzenia jego rodziców.. oni często mnie obserwują, zwracają uwagę, a wcześniej tak nie było. Mam wrażenie, że wiedzą o tym, albo coś o mnie..
Mam wrażenie, że dopowiadasz sobie niestworzone historie.
Cytat:
Raz powiedział mi, że mógłby ze mną być... powiedziałam, że teraz nie czas na to...
Jaki był kontekst tego zapytania? Jak zareagował na odpowiedź?
Cytat:
On poza dojazdami nie utrzymuje ze mną kontaktu.. nie pisze itd. choć sama próbowałam to odpowiedzi były o zawężonej treści..
Cytat:
Raz powiedział mi, że mógłby ze mną być... powiedziałam, że teraz nie czas na to... Jednak po namysłach gdy po czasie zaczęłam działać np. pisałam mu coś miłego czy inaczej podrywałam... to bronił się przede mną jak bym nie wiem co chciała... po prostu milczał i delikatnie się uśmiechał..
Czyli nie jest zainteresowany. Nie szuka z Tobą kontaktu, spławia Twoje próby.
Jak chcesz mieć pewność, to zaproponuj spotkanie, np. kawę przed lub po zajęciach gdzieś na trasie autobusu.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2014-01-21 o 16:19
Malla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 17:03   #5
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
(...)
Czyli nie jest zainteresowany. Nie szuka z Tobą kontaktu, spławia Twoje próby.
Jak chcesz mieć pewność, to zaproponuj spotkanie, np. kawę przed lub po zajęciach gdzieś na trasie autobusu.
(...)
No co Ty Mallo, pewnie planuje zaręczyny i ślub oraz wybiera imiona wspólnych dzieci. W końcu kładł nogi i łapał za rękę czekając na reakcję - to był etap zalotów.

Pogrubione: tak serio to najlepsza rada, tylko że księżna pani chyba by chciała, aby pan proponował kolejne spotkania, a ona - znając życie i takie niezdecydowane księżne panie - znowu by nie miała ochoty / przeszkodziły by w tym jakieś bliżej nieokreślone okoliczności przyrody.

A tak całkiem serio: ogarnij się dziewczyno i zastanów się, czy ten konkretny facet serio Ci się podoba, czy Cię w dołku ściska tylko dlatego, że przestał za Tobą "latać". Żebyś komuś niepotrzebnie nie zawracała gitary. Jakby nie fragment o uczelni, to bym obstawiała wczesne gimnazjum.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 17:10   #6
ancia12
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
No co Ty Mallo, pewnie planuje zaręczyny i ślub oraz wybiera imiona wspólnych dzieci. W końcu kładł nogi i łapał za rękę czekając na reakcję - to był etap zalotów.

Pogrubione: tak serio to najlepsza rada, tylko że księżna pani chyba by chciała, aby pan proponował kolejne spotkania, a ona - znając życie i takie niezdecydowane księżne panie - znowu by nie miała ochoty / przeszkodziły by w tym jakieś bliżej nieokreślone okoliczności przyrody.

A tak całkiem serio: ogarnij się dziewczyno i zastanów się, czy ten konkretny facet serio Ci się podoba, czy Cię w dołku ściska tylko dlatego, że przestał za Tobą "latać". Żebyś komuś niepotrzebnie nie zawracała gitary. Jakby nie fragment o uczelni, to bym obstawiała wczesne gimnazjum.
Po prostu trochę się boję np. ewentualnej porażki, brak mi wiary w siebie.. dosłownie i głupio mi przed nim, że tak się zachowuję... Taaak powinnam się wstydzić!!! Pytanie było w jaki sposób mnie adoruje... a więc komplementami i szukaniem kontaktu fizycznego, by tylko się do mnie zbliżyć.. No jestem nieśmiała! Fak to utrudnia życie! Jednak dlaczego nie pisze do mnie? Nie raz próbowałam zainicjować rozmowę, pudło. I tak jak powyżej napisałam zdarzało się że powiedziałam tak np. na wspólną jazdę na rowerach, ale do dziś nic... Postaram się przełamać.. raz się żyje, jednak jest we mnie ten lęk...że zrobię z siebie pośmiewisko itp.
Stary 2014-01-21, 17:41   #7
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Po prostu trochę się boję np. ewentualnej porażki, brak mi wiary w siebie.. dosłownie i głupio mi przed nim, że tak się zachowuję... Taaak powinnam się wstydzić!!! Pytanie było w jaki sposób mnie adoruje... a więc komplementami i szukaniem kontaktu fizycznego, by tylko się do mnie zbliżyć.. No jestem nieśmiała! Fak to utrudnia życie! Jednak dlaczego nie pisze do mnie? Nie raz próbowałam zainicjować rozmowę, pudło. I tak jak powyżej napisałam zdarzało się że powiedziałam tak np. na wspólną jazdę na rowerach, ale do dziś nic... Postaram się przełamać.. raz się żyje, jednak jest we mnie ten lęk...że zrobię z siebie pośmiewisko itp.
Tak naprawdę to nie wiem, chcesz się umówić z tym facetem, czy nie? I co ci z jego komplementów, jeżeli porozmawiać nie chce, na sms-y z bólem coś odpisze, wycieczki rowerowej odmówił... Tyle, że poociera się o ciebie w komunikacji miejskiej... Może o to ostatnie mu tylko chodzi?
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-21, 17:44   #8
hiss
Raczkowanie

może go odstraszyłaś tym że nie chciałaś nic, może chłopak jest nieśmiały. powiedz mu wprost o co chodzi, nie masz nic do stracenia
hiss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 17:54   #9
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Pytanie było w jaki sposób mnie adoruje... a więc komplementami i szukaniem kontaktu fizycznego, by tylko się do mnie zbliżyć..
Jakiego rodzaju komplementami?
Zawsze zajmuje miejsce obok Ciebie?
Cytat:
Jednak dlaczego nie pisze do mnie? Nie raz próbowałam zainicjować rozmowę, pudło.
Skąd ma Twoje namiary?
Masz pewność, że otrzymuje Twoje wiadomości?
Cytat:
I tak jak powyżej napisałam zdarzało się że powiedziałam tak np. na wspólną jazdę na rowerach, ale do dziś nic...
Czyli obiecanki-cacanki.
Cytat:
Postaram się przełamać.. raz się żyje, jednak jest we mnie ten lęk...że zrobię z siebie pośmiewisko itp.
Przestań, nie zrobisz z siebie pośmiewiska Nieudana próba zaproszenia kogoś nie jest powodem do wstydu, tak jak przyjęcie zaproszenia wcale nie oznacza randki.

Możesz mu palnąć, jak się zacznie motać przy odpowiedzi, że zachowywał się, jakby chciał Cię gdzieś zaprosić, tylko brakowało mu odwagi, więc chciałaś mu pomóc Po czymś takim zapewne będzie wsiadał innymi drzwiami.
Stary 2014-01-21, 18:02   #10
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Witam,
Taka bajka mi się przypomniała apropos tego postu:

Przykro było żurawiowi, Że samotnie ryby łowi. Patrzy - czapla na wysepce Wdzięcznie z błota wodę chłepce. Rzecze do niej zachwycony: "Piękna czaplo, szukam żony, Będę kochał ciebie, wierz mi, Więc czym prędzej się pobierzmy." Czapla piórka swe poprawia: "Nie chcę męża mieć żurawia!" Poszedł żuraw obrażony. "Trudno. Będę żył bez żony." A już czapla myśli sobie: "Czy właściwie dobrze robię? Skoro żuraw tak namawia, Chyba wyjdę za żurawia!" Pomyślała, poczłapała, Do żurawia zapukała. Żuraw łykał żurawinę, Więc miał bardzo kwaśną minę. "Przyszłam spełnić twe życzenie." "Teraz ja się nie ożenię, Niepotrzebnie pani papla, Żegnam panią, pani czapla!" Poszła czapla obrażona. Żuraw myśli: "Co za żona! Chyba pójdę i przeproszę..." Włożył czapke, wdział kalosze, I do czapli znowu puka. "Czego pan tu u mnie szuka?" "Chcę się żenić." "Pan na męża? Po co pan się nadweręża? Szkoda było pańskiej drogi, Drogi panie laskonogi!" Poszedł żuraw obrażony, "Trudno. Będę żył bez żony." A już czapla myśli: "Szkoda, Wszak nie jestem taka młoda, Żuraw prośby wciąż ponawia, Chyba wyjdę za żurawia!" W piękne piórka się przybrała, Do żurawia poczłapała. Tak już chodzą lata długie, Jedno chce - to nie chce drugie, Chodzą wciąż tą samą drogą, Ale pobrać się nie mogą.

Jan Brzechwa

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 18:11   #11
ilona872
Raczkowanie

A może on też jest nieśmiały i trudno mu się zdobyć na odwagę, żeby cię zaprosić a jak kilka razy odmówiłaś to uznał to jako brak zainteresowania z Twojej strony ?

Spróbuj dać mu szanse
ilona872 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-21, 21:38   #12
kazimierzaszczuka
BAN stały

Nie rozumiem was młode dziewczyny. Jestem starą 40 letnią feministką i dziwię się wam, że się tak tych chłopów boicie. Ja jestem sama i pewnie będę sama do końca życia. A wy wygadujecie, że jesteście nieśmiałe, boicie się itd. Nie ma się co bać tylko wychodzić z inicjatywą i próbować. Jakbym mogła cofnąć czas to wszystko bym zmieniła, a teraz już za wiele zmieniać nie mogę. Teraz myślę sobię, że jedyne co mi pozostaje to mieć pod ręką pełne szkło.

Edytowane przez kazimierzaszczuka
Czas edycji: 2014-01-21 o 21:41
kazimierzaszczuka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-22, 08:32   #13
201607040940
Konto usunięte

Jeżeli proponował spotkanie kilka razy a Ty odmówiłaś to teraz boi się ponownego odrzucenia. Zaproponuj coś: kawę/herbatę/piwo. Powiedz że właśnie wchodzi film.... i chciałabyś pójść, czy wybierze się z Tobą. Teraz musisz sama wyjść z inicjatywą.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-22, 15:26   #14
Individualist
Rozeznanie

Zagadaj w autobusie że chciałabyś sie z nim spotkać i porozmawiać. Powiedz prawdę,nic nie tracisz.

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-01-22, 16:52   #15
ancia12
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Individualist Pokaż wiadomość
Zagadaj w autobusie że chciałabyś sie z nim spotkać i porozmawiać. Powiedz prawdę,nic nie tracisz.

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Postaram się wyjść z inicjatywą... zrobić też coś w końcu i przede wszystkim sama!!! Wiem to śmieszne czekać na nie wiem co, ale to cholernie trudne dla kogoś kto jest nieśmiały i szczerze tchórzliwy, a ja tak mam właśnie. Przeraża mnie ta myśl o jego ewentualnym odrzuceniu albo ataku na mnie.. Może wyolbrzymiam, ale co no doświadczenia nie mam z facetami więc może dlatego mam taki DZIECINNY problem. Nie powinnam też z góry zakładać nie wiadomo czego, więc dobrze też skupić się na tym by było po prostu fajnie i wrzucić na luz... no ale to tylko ŁATWO się mówi! Hmm co powinnam zrobić aby go zachęcić? Aby go zbliżyć do siebie.. tak by poczuł się wyjątkowo???
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości