|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Pielęgnacja naturalna czy profesjonalna....?
Dziewczyny proponuję założyć wątek o pielęgnacji - każdy może napisać jaką pielęgnację wybiera - profesjonalną czy naturalną , jakie efekty i jakie ma włosy.
Zawsze mam dylemat co wybrać , co jest dla wlosów na dłuższą metę lepsze, przetestowałam juz chyba większość znanych firm prof , wysokopółkowych i naturalnych z różnym skutkiem. Generalnie staram się łączyć kosmetyki naturalne z prof, staram sie też unikać silnych silikonów, włosy mam w sumie w dobrej kondycji, nie farbuje, są długie i proste, ale dość cienkie i wiele kosmetyków je obciąża, a z drugiej strony jak nie nałoże odżywki czy maski to włosy cięzko się rozczesują i nie wyglądają dobrze ![]() Chciałabym wreszcie zacząc używać sprawdzonych kosmetyków ktore mi będą służyc bo póki co ciągle testuje a moja półka ugina sie od róznych cudów ![]() A wy co wybieracie profesjonalne kosmetyki czy naturalne ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalna czy profesjonalna....?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja wybieram kosmetyki z dobrym składem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Pisząc naturalne miałam na mysli ogolnie kosmetyki z naturalnymi składnikam, ale także oczywiscie wcierki, czy domowe maseczki
![]() Moim zdaniem kosmetyki profesjonalne bardziej działaja doraźnie, oblepiają wlos ale nie regenerują go długofalowo a wy jak myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Znam kobiety ktore urodzily sie z cienkimi wlosami i stosuja najlepsze maski ale i tak ich wlosy nigdy nie beda olsniewajaco piekne... Nie wiem czemu niektorzy ludzie nie umieja spojrzec prawdzie w oczy,do dzis mnie to fascynuje.serio. ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby nie robić off topa - ja wybieram pielęgnację naturalną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
ja też sie zgadzam z faktem że piękne włosy zależą od genów
![]() Z swojej strony polecam naturalne kosmetyki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko zapomnialas dodac ze geny to 90 % sukcesu a reszta to czynniki zewnetrzne,wiec tak naprawde pielegnacja w tym przypadku nie ma tu wielkiego pola do popisu.... To tak jak ze zdrowiem,jak masz w genach tak zwane konskie zdrowie to mozesz sobie przez zycie (bez zadnych tam zbednych wysilkow)plynac gladko,a osoba ktora odziedziczyla jakies tam zachwiania genetyczne bedzie niestety musiala inwestowac w zdrowy tryb zycia.Albo nawet z uroda....jak ktos nie ma odpowiednich fundamentow (czyli ladnych rysow twarzy) najlepsze kosmetyki nic nie dadza (chyba operacja plastyczna) Mozna rzucac wieloma przykladami..czynniki zewnetrzne,virusy,bakteri e,,,wszelakie anomalie aczkolwiek geny zawsze byly i beda czynnikiem glownym,decydujacym,najwa zniejszym. Edytowane przez Vahina Czas edycji: 2009-03-14 o 22:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Naturalna
U mnie to szampony bez sls, wax, picie pokrzywy, płukanki z ziół. Właściwie to nie mam większych problemów z włosami, poza tym że przetłuszczają się okropnie. No, tak- geny ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ja i silikony i naturalne. Wax, żółtko we włos, wcierki rzepowe, tabletki ze skrzypem i szampony bez silikonców za to z sls ;/ Ale staram sie nie wariowac w zadna ze stron. Moje wlosy bez silikonu nie egzystuja bo mają taką strukturę, ktora nie jest zalezna od niczego jak og genów właśnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Pytanie czy to ma być pielęgnacja dla osób o wrażliwej czy o normalnej cerze.
Wrażliwcy nie mogą sobie pozwolić na zbyt wiele jeśli chodzi o korzystanie z kosmetyków naturalnych, osobom o normalnej cerze wolno więcej. Sama jestem wrażliwcem więc domowej roboty specyfiki nie wchodzą w moim przypadku w grę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
U mnie zdecydowanie lepiej sprawdza się pielęgnacja naturalna i minimalistyczna. Czyli pokrzywa, drożdże, czarna rzepa, łagodne dziecięce oraz ziołowe szampony. Plus odzywki w sprayu typu Farmona ze skrzypem polnym i własnoręcznie "kręcone" miksy mleczek i keratyny.
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja popieram profesjonalną pielęgnację-oczywiście profesjonalnie stosowaną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.