|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
żele nawilżające intymne a problem z zajściem w ciążę
Czy stosowanie żeli nawilżający intymnych np. intymel, może utrudniac zajście w ciąże? Wiadamo, że żele te ułatwiają odbycie stosunku, ale czy ich skład w połączeniu ze spermą blokuje poczęcie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: żele nawilżające intymne a problem z zajściem w ciążę
Nie. Skąd w ogóle taki absurdalny pomysł?
Odsyłam do książek z biologii i tematu pt. Jak przebiega zapłodnienie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
jak jest napsane na zelu ze ma dzialanie plemnikobojcze to blokuje, jak nie, to nie. mnie sie wydaje, ze nawet moze taki zel pomoc w zajsciu, bo: obnizy kwasowosc pochwy a po drugie latwiej chlopakom bedzie plynac.
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Z tego, co zrozumiałam, to autorka postu stosuje żele nawilżające, a nie plemnikobójcze.
I nie rozumiem, po co stosujesz żele plemnikobójcze i prezerwatywy, skoro starasz się o dziecko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I moje pytanie, moze niezbyt precyzjnie ujete, bylo tylko w kwestii czy owe zele nawilzajace prawie identyczne pytanie jak zadala autorka watku (podobnie jak pianki czy prezerwatywy plemnikobojcze) nie zawieraja jakichs substancji pochodnych tym zelom piankom czy prezerwatywom plemnikobojczym, ktore moga utrudniac zajcie w ciaze. Na pewno sprzyjaja latwiejszej penetracji ale czy nie maja jakichs skladnikow dzialajacych moze nie jak anty ale ograniczajacych jakos dzialanie pleminikow. Tylko tyle w tej kwestii. Poza tym moja osobista uwaga. Przeciez ktos zadajac pytanie w tytule czeka na konstruktywna odpowiedz bo ma watpliwosci a nie od razu na jakies "odsylanie do ksiazek z biologii". To nie bylo temtem tej dyskusji i moze to odebrac jako osmieszanie.
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Takie zele sa przewaznie na bazie wody i nie powinny przeszkadzac, ja natomiast wiem ze sa zele, ktore pomagaja zajsc w ciaze, tzn sa przyjazne spermie poprzez zawartosc aminokwasow, zwiekszajacych ich zywotnosc czy jakos tak...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Możesz napisac, jakie to żele?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
No jasne, ja znam pre-seed, tylko ze kupuje je w uk, nie wiem czy w Polsce sa dostepne, tu jest strona z opisem:
http://www.valuemed.co.uk/acatalog/P...lubricant.html edit: sprawdzilam, sa dostepne w pl, poszukaj na necie Edytowane przez emzeta Czas edycji: 2008-11-30 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.