|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Algi - jak poradzić sobie z ich "zapachem"?
Kupiłam algi: http://naturadlapiekna.pl/pl/p/Fucus...A-CELULITU/149 z myślą o robieniu maseczek, ale także poprawie przemiany materii i pomocy w wypróżnianiu, bo mam z tym problem. Czekałam aż przyjdą, bo dużo się mówi i pisze o ich skuteczności. Jednak gdy przyszły... :-(. Dziewczyny pisały w komentarzach, że wyjątkowo brzydko pachną, ale nie wyobrażałam sobie, że coś może aż tak śmierdzieć. Aż brzuch mnie rozbolał od samego zapachu :-(. Czy jest jakiś sposób na to? Czy tylko dla mnie ten smród jest nie do zniesienia? Proszę napiszcie jak je stosować?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Algi - jak poradzić sobie z ich "zapachem"?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak cię obrzydza, no cóż, możesz spróbować np. cytryny, imbiru, ogólnie imho do wodorostów itp. najbardziej pasują przyprawy jak do owoców morza. Nie wiem ile tego chcesz przyjmować ani w jakiej postaci. Jak będzie cię mdliło, to nie radziłabym stosować, wtedy lepiej poszukać czegoś innego.
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
[1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;4571036 2]Do maseczek algowych możesz dodać olejek eteryczny, który powinien zniwelować nieprzyjemny zapach.[/QUOTE]
Myślę, że to dobry pomysł ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Do spożycia jeśli chodzi o glony i bakterie to można bez problemu dostać spirulinę i chlorellę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.