|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jest jakis sposob na pozbycie sie koloru po farbowaniu Castingiem L'oreala?
Naturalnie mam kolor ciemny blond ktory przez jakis czas rozswietlalam jasnymi blond refleksami. W sierpniu uznalam ze mam juz spore odrosty i czas umowic sie z fryzjerka, tyle ze nie moglam sie do niej dzwonic, a probowalam dziesiatki razy. Wpadl mi do glowy pomysl ze skoro nie moge sie do niej dodzwonic to moze czas na jakas zmiane, bo z blondem bym sie sama nie odwazyla eksperymentowac. Przyjaciolka, wprawiowa bo farbuje wlosy polowie rodziny
![]() Strasznie dlugi mi ten post wyszedl. Mam nadzieje, ze ktos jednak go przeczyta i cos doradzi. Serdecznie pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jest jakis sposob na pozbycie sie koloru po farbowaniu Castingiem L'oreala?
Casting jest farbą która sie krócej tzryma i nie niszczy tak mocno.
Mieszanka jest zlożona z dwóch skałdników- krem koloryzujący i utleniacz, jeśli farba ma 2 składniki to zostaje we włosach na stałem...zmywa się na jaśniejsze kolory ale nie zejdzie całkiem. Mozesz rozjaśnić rozjaśniaczem ale mozesz bardzo zniszczyć przy tym włosy. albo mozesz iść do fryzjera i zdekoloryzować |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: jest jakis sposob na pozbycie sie koloru po farbowaniu Castingiem L'oreala?
dekoloryzacja to chyba niezbyt korzystny zabieg dla wlosow, czyz nie?
a moje i tak sa w nienajlepszym stanie. btw nabylam dzis maske intense repair l'oreala i mam nadzieje ze troche pomoze.. chyba pozostaje mi poczekac az jeszcze troche kolor sie wyplucze i udac sie do fryzjera zeby cos na to zaradzil.. boje sie tylko ze jak znow zaczne robic dosc jasne blond refleksty to w polaczeniu z rudawa reszta moze wygladac niezaciekawie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
z tymi rudosciami ciezko wygrac, sama tocze traz walke po dekoloryzacji, stosuje srebrny szampon do wlosow i srebrna plukanke i jest lepiej, zajrzyj na ten watek, tam wkleilam fotki jak schodzilam z czerni: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=287623
post 5 i 6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=22462 Swoje przezylam tez w salonach fryzjerskich (nawet w bardzo dobrych) - albo sie boja odbarwiac albo nie potrafia. Zycze powodzenia i odwagi (mozna tez sprobowac odbarwiania i troche farby na jednym pasmie wlosow). Przepraszam za brak polskich czcionek. Jak cos zrobisz, to opisz efekt, Pozdrawiam ![]() Edytowane przez ekspresja Czas edycji: 2008-10-31 o 12:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
dzieki za zainteresowanie, zaraz przejrze podane przez Was linki
![]() jak cos zrobie to na pewno dam znac, jednak chce sie jeszcze troche wstrzymac w nadzei ze moze jeszcze troche ten kolor sie wyplucze,a potem bedzie latwiec cos na tych moich wlosietach wykombinowac. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.