|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jak umalować oczy w ten sposób i czym ? :) Bardzo proszę o poradę.
No właśnie - czym i jak żeby było ładnie i trwale ?
![]() Myślałam nad kredką z pędzelkiem w jednym Bourjois - Smoky Effect. A jeśli nie to jaką tańszą kredką ? Bo przyznam że Bourjois to droga firma jak dla mnie ... ![]() Ale jestem skłonna kupić jeśli da taki efekt. I w jaki sposób obrysować te oczy żeby efekt był taki wyrazisty ? Bo jeśli chodzi o kreski kredką na górnej powiece to dla mnie czarna magia. Zależy mi na mniej więcej takim makijażu jak na zdjęciu 5. Jak zrobić ![]()
Edytowane przez Ati Czas edycji: 2010-01-08 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak umalować oczy w ten sposób i czym ? :) Bardzo proszę o poradę.
Mi też się przyda odpowiedź.
Kiedyś mnie tak umalowała kosmetyczka... i od tamtego czasu usiłuje osiągnąć ten sam efekt ... bez skutku rzecz jasna Fajnie byłoby gdyby jakaś wprawiona wizażanka pokazała krok po kroku jak to się robi w wolnym czasie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie będę pisała jak wykonać ten makijaż ale mogę Wam polecić filmiki na YouTube dziewczyny o nicku "fafinettex3". Dziewczyna robi świetne makijaże, pokazuje jak krok po kroku je wykonać, wiele się od niej nauczyłam.
Oczywiście używa różnych kosmetyków, których nawet nie ma w Polsce ale według mnie ważniejsze są zasady zrobienia takiego makijażu..... naszymi rodzimymi kosmetykami także będzie do zrobienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
1. żeby się dość długo trzymały kreski i cienie i nie zbijały w zagięciach powieki trzeba położyć na powiekę podkład (oszczędnie) i lekko przypudrować... 2. następnie zwykłą czarną, miękka kredką obrysować oko, uważając, aby kreska górna i dolna nie stykały się ze sobą, bo to zmniejsza oko; kreski muszą się zwężać od zew. do wew. i zaczynamy rysować od zewnętrznego kącika oka, oczywiście. żeby powiększyć optycznie oko, dolna kreskę malujemy pod linią rzęs a nie nad...! kreski mogą nie być zbyt równe, gdyż: 3. rozmazujemy małym pędzelkiem z czarnym albo grafitowym cieniem. Malujemy tak wysoko, jak sobie zyczymy.. Ja osobiście noszę taki makijaż na co dzień, poprzestając na roztarciu kreski nie przeciągając cienia na powiekę.. Dobre rezultaty optyczne uzyskuje się przez położenie kreski białą kredką nad linią dolnych rzęs. Generalnie ćwiczenie czyli mistrza, wiec w wolne popołudnie usiądź przed lustrem z paczką wacików i płynem do demakijażu i..... powodzenia! ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.