|
|||||||
| Notka |
|
| Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Tylko nie bijcie po głowie :P
Na wstępie chciałabym zaznaczyć, że ja jestem bardzo, ale to bardzo początkująca
![]() Ale tyle się naoglądałam Waszych przepięknych makijaży, że stwierdziłam, że czas się wziąć do pracy,pokazać jaki jest mój poziom umiejętności(chyba na minusie ![]() (Wbrew pozorom to strasznie stresujące pokazywać się tutaj po raz pierwszy )Szyja różni się nieco kolorem od twarzy, z góry za to przepraszam. A poza tym mój aparat jest kolorożerny, co widać po cieniach. Na żywo wygląda to zupełnie inaczej. Kosmetyki na zdjęciu. Błyszczyk to kolor Red digital
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tylko nie bijcie po głowie :P
kreska na oku jest trochę.. dziwna..
i zrobiłabym mały porzadek z brwiamićwicz dalej.. i czekamy na nastepny
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
może być jak na początek
nieestetycznie nie jest![]() i ile materiału do skubania brwi zamień się
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do brwi to wiem, zaniedbałam je kompletnie. Muszę się wybrać do kosmetyczki, bo sama sobie już z nimi nie radzę. Dzięki za rady sabbathaNie ma sprawy :P
Wybierz sobie jakiś cel, jakikolwiek i zacznij nowe życie(...) byleś czegoś pragnął i coś robił. Rozumiesz?" Lalka Bolesława Prusa Edytowane przez Gosiuch Czas edycji: 2008-10-31 o 19:57 |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jakoś tak całość mi się za bardzo nie widzi
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. tylko nie wiem czemu u Ciebie mam wrażenie ze kreska zaczyna sie od konca oka ...zamiast biec od wewnetrzego kacika do zewnatrz..
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i dlatego tak dziwnie wygląda
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Zwykle maluję kreskę nie od samego kącika, ale bardziej od środka. Ale co racja to racja, tu jej nie widać:/
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Nie przemawia do mnie ten makijaż, kreska rzeczywiście nie pasuje. Kolor ust dała bym inny, a tak w ogole to widziałabym Ciebie w innym makijażu - może brązy?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
jestes chyba bardzo młodziutka prawda??
co do makijazu to wiadomo poczatków nikt nie ma rewelacyjnych i uczymy się na błędach co do kreseczki to faktycznie jest dziwna powinna się zaczynać jak najblizej wewnętrznego kącika i nie wystawać aż tak bardzo za zewnętrzny kącik. nałożenie cieni też jest dość dziwne ale ćwicz pstrykaj zdjęcia i pokazuj się nam a i witamy na MM wiem że to dość stresujące pokazac sie tu pierwszy raz ale póxniej robi się z tego nawyk;ppozdrawiam |
|
|
|
|
#11 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() GrazinLudzie, którzy mnie znają mówią, że nie wyglądam na swój wiek i coś pewnie w tym jest ![]() A co do kreseczki, na początku wychodziła mi za gruba, a teraz wychodzi tak cienka, że jej nie widać Ojj, dużo ćwiczeń przede mną
Wybierz sobie jakiś cel, jakikolwiek i zacznij nowe życie(...) byleś czegoś pragnął i coś robił. Rozumiesz?" Lalka Bolesława Prusa Edytowane przez Gosiuch Czas edycji: 2008-10-31 o 21:15 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
W takim makijazu nie powinno sie akcentowac ust i oczu jednoczesnie
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
a ile masz lat?? jestem ciekawa czy zgadłam
|
|
|
|
|
#14 |
|
Organizatorka
|
E tam, nikt tu po głowie nie bije
Wręcz przeciwnie Wszystko, co piszemy, to z dobroci serca Wiem, że to okropnie stresujące przeżycie pokazać się tu po raz pierwszy (witamy na MM), ale tak jak Grazin napisała- potem to już tak wciąga, że jak tylko jest chwila czasu, to się chwalimy swoimi dziełami ![]() Do rzeczy- dziewczyny już napisały właściwie wszystko, pod czym mogłabym się podpisać. Na minus: - kreska - lubię kreski, ale jakoś do Ciebie średnio mi pasuje- może gdyby była w innej formie, w innym kształcie... Nie wiem- ta zdecydowanie nie - brwi - koniecznie do uporządkowania - nie będzie to trudne, bo nie masz wyskubanych tak jak ja, tylko całkiem sporą ilość, z której można wyczarować naprawdę fajny kształt. - błyszczyk - na jednym ze zdjęć jakiś taki rozlany się wydaje .. Kolor też nie do końca mi się trafiony wydaje. Hmm.. Całkiem mało tych minusów jak na początek Czyli - nie jest źle ...To teraz plusy : - piękne oko. Idealne do brązów, szarości, odpowiedniego odcienia fioletu (nie każdego) - cera nie wymagająca wielkiego krycia - puder essence na co dzień w zupełności wystarczy (też go używam )- ładna, naturalna buzia Widziałabym Cię jednak w jakiś cieplejszych barwach. Lemirka proponuje brązy- zgadzam się z nią zdecydowanie Brąz niekoniecznie musi być nudny...Dolną powiekę podkreśliłabym nieco bardziej, aby nie była taka goła. Ale nie kredką (a już na pewno nie czarną, grubą krechą), tylko ciemniejszym cieniem roztartym do połowy dolnej powieki. To tyle ode mnie na początek (kurczę, powinni zrobić jakieś ograniczenia w ilości znaków w poście, bo zauważyłam, że mam ostatnio tendencję do tasiemcowych wypowiedzi )Witaj na MM i pokaż się Nam jeszcze
|
|
|
|
|
#15 |
|
BAN stały
|
Cathy wszystko za mnie napisała
![]() witamy na MM
|
|
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
plameczka
Wiem ![]() Grazin A na ile wyglądam? ![]() cathy Bardzo dziękuję za wszystkie rady i na pewno zastosuję się do nich następnym razem sharlottek
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie to jakos tak mdławo wygladasz w tych kolorach. Poza tym dziewczyny wszystko powiedzialy. Ja tez jestem poczatkujaca tutaj na forum i tez nadal troche sie stresuje. Ale dziewczyny daja naprawde dobre rady
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Galeria makijażu - moje makijaże
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.

)

nieestetycznie nie jest
..
...zamiast biec od wewnetrzego kacika do zewnatrz..