Matka mojego chłopaka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-03, 11:46   #1
beacia440
Raczkowanie

Matka mojego chłopaka

Drogie Kobietki
Zaczyna mnie niepokoić pewna sprawa jaka wydarzyła się w moim życiu. Po Prostu wnerwia mnie matka mojego chłopaka. Jest niekulturalna ( co jak co kultura jest baaardzo ważna bynajmniej dla mnie! ), jest przewrażliwiona, zadufana, niemiła, plotkara, mało inteligentna, bez wyczucia smaku, kłótliwa, nie można jej nic powiedzieć bo to ona przecież wie wszystko najlepiej, i czasem sprawia wrażenie pustej!!!!!! Słuchajcie no... nie mogę już patrzeć na nią, rozmawiać (rozmowa jest całkiem bezsensu).. a boję się, że w końcu puszczą mi nerwy i powiem co o niej myślę

Któraś z Was przechodziła przez takie coś ? Pomózcie coś...

Stary 2009-08-03, 11:52   #2
ellinka
Raczkowanie

Dot.: Matka mojego chłopaka

Cytat:
Napisane przez beacia440 Pokaż wiadomość
Drogie Kobietki
Zaczyna mnie niepokoić pewna sprawa jaka wydarzyła się w moim życiu. Po Prostu wnerwia mnie matka mojego chłopaka. Jest niekulturalna ( co jak co kultura jest baaardzo ważna bynajmniej dla mnie! ), jest przewrażliwiona, zadufana, niemiła, plotkara, mało inteligentna, bez wyczucia smaku, kłótliwa, nie można jej nic powiedzieć bo to ona przecież wie wszystko najlepiej, i czasem sprawia wrażenie pustej!!!!!! Słuchajcie no... nie mogę już patrzeć na nią, rozmawiać (rozmowa jest całkiem bezsensu).. a boję się, że w końcu puszczą mi nerwy i powiem co o niej myślę

No skoro jest zbiorowiskiem samych paskudnych cech, to jej po prostu unikaj. Nie zaczynaj wojny z mamą faceta, bo dobrze się nie skończy. Wnioskuję, że masz nie więcej, niż 18 lat, więc szanse, że powyżej opisana kobieta nie będzie Twoją teściową są spore.
Bo Ty jesteś przemiła w stosunku do niej?

BTW sprawdź znaczenie słowa bynajmniej
ellinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 11:53   #3
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Kultura, powiadasz?

A na jakiej podstawie aż tylko zarzutów?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 12:24   #4
beacia440
Raczkowanie

bynajmniej - przynajmniej <sciana> ha! faktycznie
ano 19 urodziny przede mną.
unikać jej? chyba właśnie zacznę.
Dla mnie ta kobieta nie jest mamą, nie ma w niej ani odrobiny ciepła, wyrozumiałości, tego matczynego czegoś.

Chociażby fakt, że mój TŻ jest źle wychowany ( tak wiem, to moje zdanie ) , ale on nie umiał pwoiedzieć : proszę, dziękuję, przepraszam, a zamiast tego tylko : daj, weź, zabierz, blablablaaaaaa.

u tej kobiety wszystko musi byc najlepsze i ona wie najlepiej, kilka przykladów (błahych, takich o, na porządku dziennym .... )
np. Jemy obiadek, rozmawiamy i informuję, że zaczęłam kurs na prawo jazdy. A ona : Hahaha, po co? a gdzie Ty będziesz jeździć? Pewnie i tak nie zdasz za pierwszym razem jak mój Kuba (czyli mój TŻ)

Wróciłam z chłopakiem z nad morza
a ona : Pokaż jak jesteś opalona? eeeeeeeee nie tak jak Kuba, on to jest pięknie opalony.
(kubie skóra schodzi własnie, bo się delikatnie spalił, a nie opalił )

wchodzi do przedpokoju, podnosi moje buty : to takie buty se kupiłaś ? eeeeeeee a innych nie było ?

albo mi opowiada jaki to Kuba nie jest cudowny, piękny, grzeczny, dobrze wychowany itd.... taie cechy chyba ja sama powinnam w nim odkryć...

Przychodzimy do mojego TŻ do domku, bo chciał sie przebrać, gdy zbieramy się już do wyjścia, ona : te spodnie ubrałeś ? przecież Ci inne naszykowałam.
Kuba ma 21 lat..... to jest dla mnie szoooooooooook.

pewnie przesadzam, ale musze się wygadać i od tego mam forum

Edytowane przez beacia440
Czas edycji: 2009-08-03 o 12:25
beacia440 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 12:32   #5
kermitowa
Zadomowienie

ja mysle ze przesadzasz.
Stary 2009-08-03, 12:47   #6
MdM
in love with life

A ja mysle, ze nie przesadzasz. Kuba wydaje sie byc maminsynkiem a jego mamusia nie ma za grosz kultury (np zdanie na temat twoich butow czy bezczelna uwaga na temat prawa jazdy). Z reszta jesli on cie podobnie traktuje, to dlugo z nim nie wytrzymasz, wiec nie przejmuj sie mamusia, jest szansa, ze ona twoja tesciowa nie zostanie.
MdM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 13:00   #7
beacia440
Raczkowanie

On traktuje mnie dobrze, nie zawsze potrafi odnaleźć się w sytuacji, gdyż po prostu nie wie jak mam się zachować, co nalezy zrobić, powiedzieć.. nikt go tego nie nauczył. Przeprasza mnie za mamę. Wiem, że bardzo mu na mnie zależy i się stara. Widzę to więc jestem dobrej myśli. A z jego mamą... muszę się po prostu znieczulić.

jeszcze jedno, może się pośmiejecie
jesteśmy przed domem na podwórku, coś zaczęliśmy się wydruniać, było śmiesznie, wskoczyłam mu na plecy i ugryzłam w ramię, na co jego mama : ej, zostaw go.

Kuba mial moją torebkę, taką trochę większą w kwiaty, z resztą moja ulubiona.Otwiera drzwi jego mama : A co, wy na zakupach byliście ?
Kuba : Nie, po bluze przyjechałem
Jego mama: To po co Ci ta siatka ? Myslalam ze jakies warzywa kupujecie.

Stary 2009-08-03, 13:05   #8
MdM
in love with life

Cytat:
On traktuje mnie dobrze, nie zawsze potrafi odnaleźć się w sytuacji, gdyż po prostu nie wie jak mam się zachować, co nalezy zrobić, powiedzieć.. nikt go tego nie nauczył. Przeprasza mnie za mamę. Wiem, że bardzo mu na mnie zależy i się stara. Widzę to więc jestem dobrej myśli. A z jego mamą... muszę się po prostu znieczulić.
No to olewaj ja. Najwazniejsze, ze z nim sie dobrze dogadujesz.

Cytat:
jesteśmy przed domem na podwórku, coś zaczęliśmy się wydruniać, było śmiesznie, wskoczyłam mu na plecy i ugryzłam w ramię, na co jego mama : ej, zostaw go.
Zalosny koment z jej strony.
MdM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 13:05   #9
wesna
Wtajemniczenie

No cóż. Nie widzę innego wyjścia jak ograniczyć spotkania z "teściową" do minimum. Ale to już chyba sama zgadłaś, prawda?
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 13:09   #10
ulinkaaa
Zakorzenienie

Unikaj konfrontacji, nie wchodz w dyskusje, a jesli juz rozmawiasz z nia to staraj sie byc mila - wpuszczaj jednym uchem, a drugim wypuszczaj. Z tesciowa jedna pierzyna sie przykrywac nie bedziesz.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 13:18   #11
Avv
Wtajemniczenie

No jaka m...ałpa.
Unikaj jej, co za wredna baba.
A Twój chłopak dalej jest taki nieuprzejmy, czy już wie, że takie słowo jak `dziękuję` istnieje?
Avv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 13:21   #12
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Drogie Kobietki

Cytat:
bynajmniej - przynajmniej <sciana> ha! faktycznie
ano 19 urodziny przede mną.
unikać jej? chyba właśnie zacznę.
Dla mnie ta kobieta nie jest mamą, nie ma w niej ani odrobiny ciepła, wyrozumiałości, tego matczynego czegoś.

Chociażby fakt, że mój TŻ jest źle wychowany ( tak wiem, to moje zdanie ) , ale on nie umiał pwoiedzieć : proszę, dziękuję, przepraszam, a zamiast tego tylko : daj, weź, zabierz, blablablaaaaaa.

u tej kobiety wszystko musi byc najlepsze i ona wie najlepiej, kilka przykladów (błahych, takich o, na porządku dziennym .... )
np. Jemy obiadek, rozmawiamy i informuję, że zaczęłam kurs na prawo jazdy. A ona : Hahaha, po co? a gdzie Ty będziesz jeździć? Pewnie i tak nie zdasz za pierwszym razem jak mój Kuba (czyli mój TŻ)

Wróciłam z chłopakiem z nad morza
a ona : Pokaż jak jesteś opalona? eeeeeeeee nie tak jak Kuba, on to jest pięknie opalony.
(kubie skóra schodzi własnie, bo się delikatnie spalił, a nie opalił )

wchodzi do przedpokoju, podnosi moje buty : to takie buty se kupiłaś ? eeeeeeee a innych nie było ?

albo mi opowiada jaki to Kuba nie jest cudowny, piękny, grzeczny, dobrze wychowany itd.... taie cechy chyba ja sama powinnam w nim odkryć...

Przychodzimy do mojego TŻ do domku, bo chciał sie przebrać, gdy zbieramy się już do wyjścia, ona : te spodnie ubrałeś ? przecież Ci inne naszykowałam.
Kuba ma 21 lat..... to jest dla mnie szoooooooooook.

pewnie przesadzam, ale musze się wygadać i od tego mam forum
Cytat:

Kuba mial moją torebkę, taką trochę większą w kwiaty, z resztą moja ulubiona.Otwiera drzwi jego mama : A co, wy na zakupach byliście ?
Kuba : Nie, po bluze przyjechałem
Jego mama: To po co Ci ta siatka ? Myslalam ze jakies warzywa kupujecie.
Moim zdaniem przesadzasz.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 13:34   #13
beacia440
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Avv Pokaż wiadomość
No jaka m...ałpa.
Unikaj jej, co za wredna baba.
A Twój chłopak dalej jest taki nieuprzejmy, czy już wie, że takie słowo jak `dziękuję` istnieje?
idzie mu coraz lepiej, na prawdę się stara i wie ze jego mama bywa niemiła.
zwyczajnie, bede jej unikać i już ;-)

Stary 2009-08-03, 13:38   #14
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Moim zdaniem przesadzasz.
wiecie, to wszystko zalezy od tego, w jakim domu, rodzinie wychowała sie autorka wątku. Wnioskuję (to tylko moje skromne zdanie), że była ona w domku głaskana po glowce, i przez całe zycie była cacy. Znam ludzi, którzy pochodzą z domów, gdzie rodzice zachowują sie względem dzieci tak jak matka twojego tż-a do ciebie. I kiedy słyszą od kogoś obcego cos pod swoim adresem to po nich to spływa jak po kaczce. A kto był oczkiem w głowie rodziców - teraz tak reaguje. Myślę, że przesadzasz ;]

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 13:41   #15
mmm87
Zadomowienie

A ja myślę, że nie przesadzasz. Widać, że jest złośliwa i próbuje Ci dokuczyć.
A Twój chłopak to zauważa? bo te jej złośliwości sa tak jakby ukryte, niebezpośrednie. Może on mógłby porozmawiać ze swoją mamą... chociaż pewnie przez to, że nic niemiłego nie powiedziała bezpośrednio, mogłaby się zdziwić, o co wam chodzi.
Jedyne, co pozostaje to unikać jej, a jak już usłyszysz coś złośliwego, to zwyczajnie nie zwracać na to uwagi. Wojny z "teściową" lepiej nie zaczynać

Edytowane przez mmm87
Czas edycji: 2009-08-03 o 22:12
mmm87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 13:57   #16
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Jeśli faktycznie nie przesadzasz:
Unikaj mamuśki! Mama mojego ex też była nie do zniesienia i w dużej mierze zniszczyła nasz związek
Stary 2009-08-03, 14:16   #17
Spoora
Zakorzenienie

Według mnie nie przesadzasz. A może matka Twojego chłopaka specjalnie próbuję "odstraszać" Cie od niego, bo tak jak ktoś napisał wyżej, Twój TŻ jest maminsynkiem i mama sobie nie wyobraża, że chce on spędzać czas z inną kobieta poza mamą?
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 14:16   #18
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
wiecie, to wszystko zalezy od tego, w jakim domu, rodzinie wychowała sie autorka wątku. Wnioskuję (to tylko moje skromne zdanie), że była ona w domku głaskana po glowce, i przez całe zycie była cacy. Znam ludzi, którzy pochodzą z domów, gdzie rodzice zachowują sie względem dzieci tak jak matka twojego tż-a do ciebie. I kiedy słyszą od kogoś obcego cos pod swoim adresem to po nich to spływa jak po kaczce. A kto był oczkiem w głowie rodziców - teraz tak reaguje. Myślę, że przesadzasz ;]
Plus jeszcze do tego trzeba mieć poprawkę na to, że ludzie są różni i nie ma idealnych.
Jak coś autorce wątku przeszkadza w matce jej chłopaka to niech do nich nie chodzi, a na mieście odwraca głowę w drugą stronę, jak teściówka pojawi się na horyzoncie - i po problemie

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 14:42   #19
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
Drogie Kobietki

o temat znam z autopsji...
-ja nie wdaje sie w rozmowy na powazne tematy...
- zazwyczaj "słysze" lecz nie slucham
-staram sie byc mila ,nawet gdy jestem znudzona gderaniem (po tylu latach to puste gadanie juz mnie nie wnerwia a zwyczajnie nudzi")

- natomiast zawsze gdy rozmowa schodzi na temat jej syna a mojego lubego , mam twarde zdanie, pelna kultura + riposta...

niestety wypada pozostawac z matka Tz w poprawnych relacjach i czasem trzeba tolerowac glupie gadanie....jak to mowia "straych drzew nie przesadzisz"

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 14:52   #20
201607291951
Konto usunięte

He he rozśmieszyło mnie to co napisała autorka o swojej teściowej

na Twoim miejscu ,na jej docinki odpowiadałabym żartem lub głupim uśmiechem i tyle, za nic próbuj z nią wchodzić w pyskówki bo będzie jeszcze gorzej
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 22:09   #21
2016051109231
Konto usunięte

Ja miałam podobnie na początku naszej znajomości z TŻ myślałam że zwariuje jak go odwiedziłam w domu. Jego mama ezucała do mnie identyczne hasła jak mama twojego TŻ-a i nawet skarpetki i majtki mu prasuje a mnie uczy jak kroić ziemniaki na frytki <nigdy wcześniej nie wiedziałam że jest jakaśspecjalna technika> ale po czterech latach stwierdzam że można się do wszystkiego przyzwyczaić i mało tego teraz widzę że ona tego nie robi i nie mówi specjalnie mi na złość ona po prostu taka jest. Teraz niestety z przyczyn technicznych mieszkamy nawet razem i w sumie całkiem nieźle się dogadujemy więc jeśli naprawdę zależy ci na twoim TŻ-ecie to nie zwracaj po prosty na nią uwagi. Jak moja tesciowa <przyszła> zaczyna swoje uwagi to ja po prostu myśle sobie że mam ją w i i tak robie po swojemu
2016051109231 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-04, 00:06   #22
eyo
Zakorzenienie

a ten twój kuba nie moze jej czegoś powiedzieć ? co on nie widzi, ze on się do ciebie tak odnosi

w sumie niby nic, ot takie sobie komentarze ale miejsca miec nie powinny i to on ma obowiazek porozmawiac z matka bo to jego a nie twoja matka i on powinien juz dawno zareagowac

mamisynek i tyle...

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-04, 00:59   #23
Sweet_21
Zakorzenienie

Może ty jej też nie pasujesz i w ten sposób próbuje cie 'przegonic'.
A że tz najwyraźniej jest nadal pod pantoflem mamusi, to ona sobie pozwala.
U mnie jak na początku teściowa coś komentowała pod moim adresem, tz powiedział jej jasno i wyraźnie, że sobie nie życzy jakiś uwag i rzeczywiście od tamtej pory (a minęło ponad 5 lat) nie skarżę się.Jest miła i bardzo pomocna.Myślę też, że po prostu przekonała się do mnie.
Jeśli nie możesz pokonać wroga, zaprzyjaźnij się z nim.Może tak spróbuj?

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-04, 01:12   #24
Madlen__18
Zakorzenienie

Wszystko juz zostało powiedziane wyżej, ja dodam tylko cos od siebie.
Choćbyś była nie wiem jak wściekła to staraj się unikać obsmarowywania "teściowej" przy Tż. W myslach możesz szpilki w nią wbijac, ale trochę się pilnuj jeśli coś mówisz. Co inneg kiedy walnie tekst i jest ci przykro, to Tż pewnie wie sam.
Ale z drugiej strony możesz sobie darować teksty typu jaką to jest zrzędliwą wredną małpą i za co jej nienawidzisz.
Bądź co bądź to jego matka i taka postawa może się obrócić przeciwko Tbie. Pokaż klasę, pokaż to czego mamie Tz brakuje, zamiast podsycać nienawiść.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-04, 01:58   #25
kiniaczeq
Zakorzenienie

Mnie się wydaje, że ta baba to wredna jakaś jest.
Unikaj jej, nie ma sie co męczyć.
Stary 2009-08-04, 10:40   #26
zakochana w sloncu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
Oj, niekoniecznie... Znam 2 kobiety, których dzieci są właśnie cacy, a wszyscy inni nie mogą się z nimi równać (tak delikatnie określając) I wydaje mi się, że do tego gatunku należy również "teściowa" autorki.
Autorko, według mnie powinnaś starać się być miła (mimo wszystko) i słuchać jednym uchem, a wypuszczać drugim.

51.5 (9.06.)
cel 1.: 49
cel 2.: 47
cel 3.: 45
zakochana w sloncu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-04, 10:50   #27
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakochana w sloncu Pokaż wiadomość
Oj, niekoniecznie... Znam 2 kobiety, których dzieci są właśnie cacy, a wszyscy inni nie mogą się z nimi równać (tak delikatnie określając) I wydaje mi się, że do tego gatunku należy również "teściowa" autorki.
Autorko, według mnie powinnaś starać się być miła (mimo wszystko) i słuchać jednym uchem, a wypuszczać drugim.
chodziło mi o to, że jesli ktoś jest cacy przez całe życie, a w pewnym momencie znajduje się osoba, która nie patrzy na nią jak na 8 cud świata to jest załamana i zdezorientowana - "jak ona może się tak do mnie odzywać?"

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-04, 13:21   #28
luka3411
Przyczajenie

Jeżeli jej nie lubisz to po prostu jej unikaj albo wyrażaj swoje zdanie jeżeli w czymś się z nią nie zgadzasz nie rób dobrej miny do złej gry bo to nic nie da, staraj sie nie dopuszczać do tego aby w swoim postępowaniem utwierdzać ją w przekonaniu że jest nieomylna miej przy tym takt i klasę a napewno wygrasz. Jeszcze jedno ja mam podobną sytuację tyle że matka mojego chłopaka jest teraz moja teściową i ja też muszę się z nią zmagać więc za wczasu pokaż ile jesteś warta i nie daj soba rządzić tylko po to aby ktoś cie lubił. Ja ten błąd popelniłam a teraz zbieram żniowo swojej uległości.
luka3411 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-04, 15:48   #29
beacia440
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez luka3411 Pokaż wiadomość
Jeżeli jej nie lubisz to po prostu jej unikaj albo wyrażaj swoje zdanie jeżeli w czymś się z nią nie zgadzasz nie rób dobrej miny do złej gry bo to nic nie da, staraj sie nie dopuszczać do tego aby w swoim postępowaniem utwierdzać ją w przekonaniu że jest nieomylna miej przy tym takt i klasę a napewno wygrasz. Jeszcze jedno ja mam podobną sytuację tyle że matka mojego chłopaka jest teraz moja teściową i ja też muszę się z nią zmagać więc za wczasu pokaż ile jesteś warta i nie daj soba rządzić tylko po to aby ktoś cie lubił. Ja ten błąd popelniłam a teraz zbieram żniowo swojej uległości.
o ła...
bądź silna! a mąż twój jak zachowuje się w stosunku do matki ?
jak wyrażam swoją opinię to słyszę " taaaa... ty się tam znasz "
więc wolę z nią zwyczajnie nie gadać, poza miłym dzień dobry czy dobry wieczór.

Stary 2009-08-04, 21:56   #30
luka3411
Przyczajenie

Jeżeli ona w ten sposób się do ciebie zwraca to po prostu jest zwyczajną prostaczką i nie masz się czym przejmować. Nie daj się wciągać w jakies beznadziejne dyskusje bo to do niczego nie doprowadzi. Po prostu naucz się ją ignorować przeciez jeżeli jestes pewna swojej racji to nikt tego nie zmieni. Nie zwalczysz jej chamstwa jeżeli będziesz dawała się prowokować.Wydaje mi się że jest to typ zazdrosnej matki która całe życie pielesiła swojego syna wiedziała w czym mu jest najlepiej, co najlepiej lubi, itp...Dlatego boi się że stanowisz dla niej konkurencję, wie że jej syn wyfrunie niedługo z gniazda i stara sie opóźnić ten proces. Jestes dla niej zagrożeniem dlatego stara sie tobie udowodnić że niekoniecznie jestes wymarzoną partnerką dla jej synka z resztą żadna by nie była na tyle dobra, ładna, mądra itp..., aby być godną jej syna. I tu musisz działać.postaw sprawę jasno jeżeli to możliwe to jej unikaj, a itak rób swoje. Będziesz może kiedys jego żoną i może być jeszcze gorzej. Twój chlopak tez nie może być wiecznie pod wpływem matki bo to nie z nią bedzie żył musi ją przyzwyczaić do tego, że jest dorosły i samodzielny po prostu musi się troche zbuntować to może byc długi proces ale może później przynieść wymierne rezultaty.
luka3411 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości