|
|||||||
| Notka |
|
| Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Kino hiszpańskojęzyczne
Wzięłam się ostatnio za naukę hiszpańskiego, a że najlepiej uczyć się mając kontakt z językiem (nawet jeśli ma być to jedynie oglądanie filmów
), chciałabym Was prosić o polecenie jakichś filmów w języku hiszpańskim. Szukałam takiego wątku, ale bezskutecznie Czyżby naprawdę takiego nie było? ![]() Byłabym wdzięczna za podanie tytułów filmów, zarówno tych ambitniejszych, jak i tych może niekoniecznie wyszukanych, ale ze słownictwem do ogarnięcia
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kino hiszpańskojęzyczne
Nie wiem jakie gatunki lubisz
Tak BTW to tez zaczelam sie uczyc hiszpanskiego teraz Polecam genialny horror/thriller Sierociniec Tylko dla ludzi o mocnych nerwach, szczegolnie jak sie oglada w kinie
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety horrory odpadają
Za mientka jestem Hiszpańskiego uczyłam się dwa lata, ale miałam kilkuletnią przerwę i aż mnie przeraża to, jak wiele można w tym czasie zapomnieć
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Ja uwielbiam horrory
Moj Tz mniej, bo go pozniej reka boli jak mu sciskam dlon w strasznych momentach Ja mialam dopiero 2 zajecia z hiszpanskiego i poki co na wiekszosc zdan reaguje smiechem, jakos zabawnie ten jezyk dla mnie brzmi Przestane sie smiac na kolokwium
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Z filmów, które ja mogę polecić, to bez zastanowienia Amores perros. Na pewno obejrzę sobie sobie po raz kolejny, ale tym razem bez napisów polskich
![]() Zamierzam też obejrzeć Mar adentro, polecone mi przez TŻ. Miałam nadzieję, że pomożecie mi ułożyć dalszą listę
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś oglądałam też genialny hiszpański dramat "Zona"- polecam chyba jeszcze bardziej
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście wszystkie filmy Pedro Almodovara
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
I Saurę trzeba wymienić...choć dużo jego filmów obywa się właściwie bez słów
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Y tu mama tambien, Intacto, Tesis, La lengua de mariposas, El crimen del padre Amaro, Los Otros, Nueve Reinas, Kamchatka, Abre los ojos, Nadie conoce a nadie ... i moglabym tak do jutra. Swietnych filmow hispanojezycznych jest cala masa.
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
Myślę, że warto obejrzeć jeszcze Y tu mama tambien i La Gran Vida.
Ten pierwszy meksykański i raczej dla pełnoletnich ale radziłabym nie upraszczać go i nie sprowadzać do samego seksu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.

), chciałabym Was prosić o polecenie jakichś filmów w języku hiszpańskim. Szukałam takiego wątku, ale bezskutecznie
Czyżby naprawdę takiego nie było? 

Tak BTW to tez zaczelam sie uczyc hiszpanskiego teraz
Tylko dla ludzi o mocnych nerwach, szczegolnie jak sie oglada w kinie
Za mientka jestem