![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Szczupłe do lata...
Witajcie!
Odchudzam się od października, a właściwie zmieniłam sposób żywienia. Założyłam ten wątek, ponieważ chciałabym żeby ktoś w podobnej sytuacji dołączył do mnie. Mam na myślę niewyimaginowane problemy z wagą. Ja ważę aktualnie prawie 91kg, schudłam już 10 i próbuję dalej. Mam nadzieję, że znajdą się chętni na podzielenie się doświadczeniami i wsparcie poprzez rozmowę. Uważam, że wspólnie łatwiej, można w każdej chwili się poradzić czy wyżalić jak coś nie pójdzie jak trzeba ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczupłe do lata...
Hmm może się przyłącze..
168 cm - około 60 kg 54 cm- udo 79 cm- talia ![]() 95cm- biodra Od 4 dni ćwiczę z mel B oraz z Tiffani oraz jestem na diecie, na dzień dzisiejszy mam takie zakwasy całego ciała że hej ![]() ![]() A ty autorko jak schudłaś 10 kg? Ćwiczysz coś?
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hej
Miło, że się odezwałaś ![]() Moja przygoda z dietą to 5 posiłków dziennie i od 1,5 do 2litrów wody. Zjadam w sumie to na co mam ochotę tylko w rozsądnych ilościach. Mogę podzielić się jadłospisem, który sama sobie układam- oczywiście jeśli jesteś zainteresowana. Jak zrobi się troszkę cieplej wybieram się na basen, teraz niestety nie mogę, bo mam problemy z zatokami. W domu sobie ćwiczę w wolnym czasie- ale bardzo rzadko, bo wiadomo, że czasu wolnego zawsze mało. Napisz coś o sobie czego oczekujesz i jak widzisz swoja dietkę. A to moje wymiary: pas-95,5 brzuch-101 biodra-118
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
No pewnie podaj swój jadłospis napewno coś sobie od Ciebie pożyczę
![]() Moja dieta w sumie to MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() Nie dam się zwariować bo nie mam jakoś szczególnej nadwagi, raczej chce się bardziej nastawić na ćwiczenia. Niestety teraz mam przestój, nie będę chodziła do pracy przez jeszcze jakieś 2 miesiące, z domu bardzo rzadko wychodzę bo nawet nie mam gdzie i z kim (ale to już osobna historia), więc jeśli nic nie zacznę czegoś ze sobą robić obawiam się że będzie coraz gorzej.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Masz rację, dobrze coś robić, dbać o siebie, ale nie katując się. Z tym jednym dniem 'nagrodą' zrobiłaś świetnie. Też stosuję takie małe grzeszki i wychodzi mi dobrze. Bo jak mam na coś ochotę to zjem troszkę i jest ok. A jak się na siłę kiedyś powstrzymywałam to potem rzucałam się na np. słodycze i na raz mnóstwo zjadałam. Ja też jakoś szczególnie z domu nie wychodzę- do pracy tylko właściwie, która zajmuje mi duuużo czasu. Podam Ci jeden przykład, a ogólnie służę mnóstwem przepisów- bardzo łatwych i szybkich. Dzień dzisiejszy:
-Śniadanie 2 kromki razowca z chudą drobiową wędliną i pomidor herbata -2śniadanie 2dowolne owoce -Obiad pulpeciki drobiowe z sosem pomidorowych 100g soczewicy -Podwieczorek 2dowolne owoce lub jogurt/maślanka/kefir -Kolacja twarożek ze świeżym ogórkiem i 3kromki chrupkiego pieczywa pszenno/razowego herbatka + ok. 2 litry wody Na początku miałam problem z ilością, a teraz nie daję rady tego zjeść. Ale trzymam ok 1300kcal na dzień. A może masz jakąś dobrą wagę, która mierzy tłuszczyk i wodę w organizmie? Mam strasznie dużo wody i ciężko mi się jej pozbyć.
Nie mam żadnych dziwactw! To są "special effects"! Edytowane przez abudabi86 Czas edycji: 2013-01-28 o 15:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dokoptujcie mnie do siebie
![]() Ważyłam 75kg teraz przy 169cm mam 67kg ale mam zamiar jeszcze kilka kg zrzucić ![]() Ja jakiegoś szczególnego jadłospisu nie mam tylko się ograniczyłam z posiłkami, podjadaniem i słodyczami. Postawiłam też na czerwoną herbate która dużo mi właśnie pomogłam ale to w wątku Cała prawda o czerwonej herbacie ![]() Do lata chce się wyrzeźbić, ale brak mi motywacji samej a i praca taka że ciężko się wziąć za ćwiczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Otóż to, kiedyś jak chciałam się odchudzać to przez długi czas na siłę odmawiałam sobie słodyczy, ale pewnego dnia już nie wytrzymałam i zeżarłam na raz cały słoik nutelli i wszystko co było czekoladowego po drodze
![]() Nie za dużo owoców, które lepiej by było zastąpić warzywkiem? Nie jestem żadną expertką ale dużo czytałam to forum i dziewczyny bardziej doradzają więcej warzyw niż owoców bo w owocach jest dużo cukrów (wiadomo tych zdrowszych) ale to zawsze cukier. Na podwieczorek może lepiej jak byś dała sobie warzywka niż owoc? ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]() Ale pomyślmy sobie o ile będziemy szczęśliwsze gdy zerkniemy szczuplejsze w lustro i powiemy : udało się nam? Ja czerwonej herbatki nie pijam, ale do śniadanka ostatnio piję zieloną podobno też ma duży wpływ na odchudzanie ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie te kg z 75 zgubiłam w większości dzięki czerwonej herbacie
![]() A teraz czas na ćwiczenia jeszcze postawić bo tłuszczyk znika ale skóra jakby za luźna ![]() PS Możesz mi podpowiedzieć jak mam wstawić sobie w podpis ten suwaczek z kg? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Nie za dużo owoców, które lepiej by było zastąpić warzywkiem?
Nie jestem żadną expertką ale dużo czytałam to forum i dziewczyny bardziej doradzają więcej warzyw niż owoców bo w owocach jest dużo cukrów (wiadomo tych zdrowszych) ale to zawsze cukier. Na podwieczorek może lepiej jak byś dała sobie warzywka niż owoc? Do tej pory zjadałam 1 lub dwa owoce tylko wybierałam między jabłkami, kiwi grapefruitem i nie było większych problemów. Wiesz zjadam mnóstwo warzyw w ciągu dnia, równe sałatki, leczo itd. więc te 2-4 owoce to niewiele. A te owoce, które wymieniłam dobrze działają na organizm. Czasem podwieczorek omijam lub wypijam coś z białka- tak dla odmiany. Herbat piję niewiele, zakwaszają organizm. Zdarza mi się pić zieloną, bo czerwona hmm jakoś mi nie podchodzi ![]() Planuję zacząć ćwiczyć, ale sama nie wiem jak? Może cooś podpowiecie? Powalczę ze stepperem może. A co do mojego wcześniejszego pytania o wagę łazienkową też prosiłabym o podpowiedź ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Majka - wchodzisz w swój profil i po lewej stronie masz opcję "edytuj podpis" i wpisujesz co chcesz
![]() Również za chwilkę biorę się za ćwiczenia, chociaż nie wiem co z tego wyjdzie bo mam takie zakwasy że matko i córko.. abudabi- niestety nie posiadam wagi łazienkowej, ostatnio ważyłam się u koleżanki jakiś miesiąc temu ![]() Co do pozbycia się wody z organizmu to właśnie duża ilość jej picia ale Ty to już robisz.. Może za dużo soli? Sól też zatrzymuję wodę w ciałku. Chyba że masz jakieś problemy hormonalne?
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
abudabi- niestety nie posiadam wagi łazienkowej, ostatnio ważyłam się u koleżanki jakiś miesiąc temu
![]() No nic to będę szukała dalej jakiegoś fajnego modelu, przede wszystkim sprawdzonego. Co do pozbycia się wody z organizmu to właśnie duża ilość jej picia ale Ty to już robisz.. Może za dużo soli? Sól też zatrzymuję wodę w ciałku. Chyba że masz jakieś problemy hormonalne?[/QUOTE] Jakoś ciężko mi zrezygnować tak zupełnie z soli, ograniczyłam ja jak tylko mogłam i używam soli ziołowej. Nie wiem czy to jakaś różnica. Póki co walczę muszę jeszcze kupić jakieś tabsy z korzeniem pietruszki ponoć pomaga i będę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Ja jakiegoś szczególnego jadłospisu nie mam tylko się ograniczyłam z posiłkami, podjadaniem i słodyczami. Postawiłam też na czerwoną herbate która dużo mi właśnie pomogłam ale to w wątku Cała prawda o czerwonej herbacie ![]() Możesz mi doradzić jakąś konkretną herbatkę czerwoną, może w końcu polubię ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
A co do motywacji..
3 dni temu zrobiłam sobie zdjęcia z przodu boku i tyłu. Jak zobaczyłam ten wystający brzuch, boczki i tyłek którego grawitacja już bardziej do ziemi przyciągać nie może ( czytaj obwisły jak u mojej babci) to dostałam takiego kopa że zaraz idę sobię zafundować porcję ćwiczeń ![]()
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Przed lustrem jak już to stoję bokiem
![]() Chyba przez to że brzucha jako takiego nie mam tylko jak stanę przodem to boczki widać i szerokie dupsko (za grube uda, bo bioder to sobie raczej nie zeszlifuje ![]() Nie mogę się doczekać wiosny i momentu aż rower wyciągnę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam takie pytanie
Sądzicie że szklanka mleka z dwoma garściami płatków corn flakes na kolację mogą być? Czy jednak lepiej jak bym jadła coś innego? ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Fajnie, że do was trafiłam, może to pomoże mi z motywacją ;-)
Ja problemy z wagą miałam od zawsze. Jako dziecko miałam problemy ze zdrowiem, które wyleczono lekami hormonalnymi przez to możecie się domyślić jaki pulpet się ze mnie zrobił ;-) Zaczęłam chudnąć już w gimnazjum i do studiów moja waga stanęła w okolicy +/- 70 kg przy wzroście 165. W trakcie studiów przez stres spowodowany kłopotami z facetem schudłam do około 65 kg co mnie bardzo cieszyło. Jednak od roku związek jest bezstresowy a ja odkryłam, że lubię i potrafię gotować. O tym, że lubię i potrafię jeść wiedziałam od zawsze także na efekty gotowania obiadków TŻtowi nie trzeba było długo czekać... Na wagę nie wchodziłam przez jakiś czas a jak w końcu miałam okazję to efekt mnie przeraził. 80 kg ! Jeszcze nigdy nie doszłam do 8 z przodu ;-( jestem zła na samą siebie, że się zaniedbałam także czas to Mienić ! Na początek odstawiam makaron, ziemniaki, białe pieczywo i słodycze. Zamiast tego warzywka, owoce, chleb razowy i dużo wody, do tego rybki i drób ;-) na siłownie szkoda mi kasy więc trzeba poszukać ćwiczeń do wykonywania w domu... Ile to da i ile wytrzymam ? Zobaczymy... P.S. Czy kuskus jest również niepolecany w przypadku diety ? ;-)
Ciebie i zieleń, i żeby wiatr kołysał gałęzie drzew, (...) i żeby listkom akacji było wietrznie, i żeby sercu - bezpiecznie, i żeby kot się bawił firanką jak umie żeby siedzieć na jerozolimskim ganku i nic nie rozumieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Witaj
Jeśli chodzi o kuskus to napewno w małych ilościach nikomu nie zaszkodzi. Ja jem dalej ziemniaczki tylko w mniejszych ilościach, bo podobno nie one tuczą tylko te wszystkie sosy i masełka jakie do nich dodajemy. Z makaronu nie zrezygnuje bo za bardzo lubię ![]() ![]() ![]() Ja też uwielbiam gotować, odkąd zamieszkałam z Tżtem praktycznie codziennie pichciłam coś dobrego.. aż za;/ Ja już po dzisiejszej porcji ćwiczeń, trochę mniej niż wczoraj bo zakwasy mnie zabiły ![]() Ile razy w tygodniu planujecie ćwiczyć? bo ja 6 x i jeden dzień przerwy na regenerację mięśni. Na temat kuskus znalazłam taki artykuł - http://blogi.szafa.pl/mineralnakocica/post/4907-kuskus Więc chyba warto go jeść ![]()
"jeśli chcesz mieć ciało jak kocica, najpierw musisz się spocić jak świnia". Edytowane przez marrellic Czas edycji: 2013-01-28 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Fajnie że jest nas już kilka w kupie raźniej
![]() Jedna drugą będzie motywować ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak w ogóle to wykonujesz jakiś konkretny program ćwiczeń ?
Ciebie i zieleń, i żeby wiatr kołysał gałęzie drzew, (...) i żeby listkom akacji było wietrznie, i żeby sercu - bezpiecznie, i żeby kot się bawił firanką jak umie żeby siedzieć na jerozolimskim ganku i nic nie rozumieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Dziennie wykonuję przysiady z obciążeniem, i na zmianę ćwiczę z mel b (abs na brzuch albo na pupę) i na zmianę z Tiffany( ćwiczenia na boczki i na talię) do tego różnego rodzaju wymachy i skłony, ale to już takie po swojemu.
Chciałabym robić treningi całego ciała niestety nie jest to możliwe ze względu na cienką podłogę i na 100% miałabym za to ochrzan ![]() A co się dzieje z Twoim kręgosłupem?
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Właściwie to mam problem z nogą, ostatnio podczas golenia nóg zauważyłam, że w jednej nodze praktycznie od kolana do kostki mam dziwne czucie...jakby odrętwiałą skórę mam no i lekarz podejrzewa, że może to być spowodowane właśnie jakimś uciskiem...mam nadzieję że to nie będzie nic poważnego.
Tak się zastanawiam z czego ciężej będzie mi zrezygnować: piwka/drinka wieczornego czy jednak dobrych obiadków ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję że to nic poważnego.
No właśnie ja też wieczorkami lubię sobie wypić piwko albo drinka i jakoś nie umiem z tej wieczornej przyjemności zrezygnować. Ale jeśli chodzi o obiadki, to można smacznie i dietetycznie gotować ![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Czekam od paru dni na dostawę szybkowaru, będę pichciła na parze ! Hehe
No to widzę że mamy podobny sposób na zrelaksowanie się ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Jest
![]() Możemy zrobić ściepe na kilka skrzynek z czech ![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Jestem za !
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
My tu gadu gadu o piwie, a ćwiczenia jakieś dzisiaj wykonałyście?
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() tytuł wątku mi się podoba ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- 11 dzień A6 weidera + ćwiczenia na pupkę ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- parowar - super sprawa, zdrowo, smacznie i kolorowo |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Witajcie z ranka!
Ja już w pracy ![]() ![]() Śniadanko dziś to dwie kromeczki z serkiem light z lidla i 2 tabsy chromu- co by mi się słodkiego nie chciało. Bo jak mam @ to ciągnie mnie do słodkości. Czekam, aż mi TŻ przyniesie do domu od Rodziców stepper i będę wieczorami walczyła. Może nie przed TV, bo od 1,5 roku stoi zakurzony na poddaszu ![]() ![]() Jakie plany na dziś Laski?
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj dwie kromki z rybą i jajko a na obiad rybka z ziemniaczkami i brokułami
![]() Pod wieczór znowu jakieś ćwiczenia. Jestem przed @ i czuję się jak bomba wodna ![]() abudabi- nie korzystacie w ogóle z telewizora??? Dziewczyny co tu taka cisza? Ja po kolejnej serii ćwiczeń, jutro odpoczynek po 6ciu dniach ![]() ![]()
"jeśli chcesz mieć ciało jak kocica, najpierw musisz się spocić jak świnia". Edytowane przez marrellic Czas edycji: 2013-01-29 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.