|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Kochane Panie, Pomocy!
Witam szanowne Panie serdecznie.
Zwracam się do Pań z olbrzymią prośbą! A mianowicie, pragnę sobie wyrobić dnia jutrzejszego zdjęcia do paszportu, jednak mam problem z zaskórnikami na policzkach. A w zasadzie na prawym policzku, bo na lewym mam ich tylko kilka. Paszport ma mi służyć dość długo, więc chciałbym żeby zdjęcia wyglądały schludnie i estetycznie. Żadna z Pań nie ma wątpliwości, że dolegliwośc ta jest nieco nieestetyczna. I tutaj zaczyna się moja prośba: w jaki sposób zrobić make-up, który byłby "męski" a jednocześnie zasłaniał część zaskórników? Jakie kosmetyki użyć? Jak? Gdzie? Kiedy? Jestem facetem, więc znam się na tym jak przeciętna Kowalska na samochodach czy piłce nożnej. Chciałbym żeby makijaż nie był bardzo drogi, część i tak pewnie mamie "podwędzę". Hehe. I żeby utrzymał się koło godziny. Z góry dziękuję Paniom za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam, Paweł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kochane Panie, Pomocy!
a nie wystarczyłoby powiedzieć fotografowi, żeby trochę podretuszował zdjęcie?
w ostateczności - podkład plus puder, myślę, że powinien wystarczyć
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mozesz tez uzyc punktowo korektora i do tego ten podklad i kuder, ale trzeba pamietac ze na takie niedoskonalosci korektor sie naklada po calym make upie czyli bo pudrze itd ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się- fotograf wszystko da radę wyretuszować- mi wymazywał włosy które zasłoniły trochę ucho a potem dorabiał ten kawałek ucha
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() pozdr! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Musisz nabyć jakiś dobry korektor,w jak najbardziej naturalnym odcieniu. Polecam Dermacol (dostępny na allegro, w mniejszych drogeriach kosmetycznych). Firma Miss Sporty ma również bardzo dobre i niedrogie korektory.
Jeżeli chodzi o profesjonalne kamuflowanie np. przebarwień i trądziku to polecam kosmetyki firmy Kryolan (również dostępne na allegro) np. http://www.allegro.pl/item476773232_...y_kryolan.html Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.