Spotkanie z osobą poznaną przez internet. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-19, 22:04   #1
Chismosa
Raczkowanie

Spotkanie z osobą poznaną przez internet.

Witam.
Otóż mam problem z moja siostra. Dzisiaj przez przypadek trafilam na forum gdzie udziela sie moja starsza siostra (dodam, ze w kwietniu konczy 18 lat) i dowiedzialam sie z niego, ze niedawno spotkala sie z mezczyzna o 10 lat od niej starszym, z ktorym korespondowala przez internet od tygodnia. Okazuje sie, ze w sobote znowu maja spotkanie w kinie. Wiem, ze to jej sprawa z kim sie umawia, ale strasznie sie o nia martwie. Teraz nas ostrzegaja przed wszystkimi pedofilami itp, a ona jest dosyc naiwna i boje sie, ze przez to moze stac sie jej cos zlego. Wiec moje pytanie brzmi, co mam z tym zrobic? Pierwszy raz znajduje sie w takiej sytuacji, nie wiem czy mam zostawic te sprawe w spokoju czy nie, bo przeciez to jest jej zycie, ale nie moge przestac o tym myslec. Gdyby stalo sie jej cos zlego (odpukac!) nie darowalabym sobie tego. Z gory dziekuje za pomoc!
Chismosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-19, 22:38   #2
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: Spotkanie z osobą poznaną przez internet.

Powiedz rodzicom, zabronią jej
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-19, 22:39   #3
wesna
Wtajemniczenie

Ile jesteś młodsza od swojej siostry? Jeżeli jesteście w dobrej, siostrzanej relacji, to chyba nie będzie miała nic przeciwko, jeżeli zwyczajnie się jej spytasz czy się z kimś umawia i powiesz o swoich obawach dotyczących spotkań z facetów z Internetu. Możesz poprosić, żeby w trakcie randki puściła Ci sygnałka, czy wysłała smsa.

Nie można też generalizować, że faceci poznani przez neta to samo zło, pedofilia i inne patologie, bo wiele miłości właśnie tak się zaczyna i dla wielu ludzi jest to jedyna szansa poznania drugiej połówki. W przypadku Twojej siostry martwiłaby mnie jednak ta różnica wieku pomiędzy nią i tym facetem, bo 28-latkom różne rzeczy po głowach chodzą, i wielu z nich nie szuka z 18-latką związku, a jedynie przygody....
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-19, 23:25   #4
Karmelowa Kotka
Raczkowanie

Ja tak poznałam swojego ukochanego TŻta z którym jestem już prawie 2 latka. Pogadaliśmy tydzień i umówiliśmy się, więc zboczeńcy, pedofile, pederaści i inni wypaczeńcy to nie reguła. Jest sporo starszy, tylko to może martwić. Pogadaj z nią, a jak nie to lepiej uprzedź rodziców to w końcu dla jej dobra. Gdyby był młodszy to spoko, ale troche dziwne, że 28 letni facet tak garnie się do spotkania z 18-stką...
Karmelowa Kotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 00:15   #5
b2061242e79199a19ea25d448e737c2153b1403a_5fee6602bf23e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Karmelowa Kotka Pokaż wiadomość
Ja tak poznałam swojego ukochanego TŻta z którym jestem już prawie 2 latka. Pogadaliśmy tydzień i umówiliśmy się, więc zboczeńcy, pedofile, pederaści i inni wypaczeńcy to nie reguła. Jest sporo starszy, tylko to może martwić. Pogadaj z nią, a jak nie to lepiej uprzedź rodziców to w końcu dla jej dobra. Gdyby był młodszy to spoko, ale troche dziwne, że 28 letni facet tak garnie się do spotkania z 18-stką...
Zgadzam sie . Ja swojego TŻ też poznałam przez neta i jesteśmy bardzo szczęśliwi więc to nie reguła kogo się spotka , choć twoje obawy są naturalne. Ja również uważam,że powinnaś z nią porozmawiać,z rodzicami też. Mnie ta spora różnica wieku niepokoi.Być może to nic,ale lepiej dmuchać na zimne....
b2061242e79199a19ea25d448e737c2153b1403a_5fee6602bf23e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 07:00   #6
minimint
Raczkowanie

zgadzam się z dziewczynami co do niepokoju o różnice wieku, ale z drugiej strony różne rzeczy piszę się w necie może twoja siostra nie podała mu prawdziwego wieku? porozmawiaj z nią może zrób mały podstęp i opowiedz, że twoja koleżanka umówiła się przez neta i mają się spotkać w kawiarni bo tam dużo ludzi i neutralny teren, a nie tak jak kino bo mimo wszystko bezpieczniejsze jest miejsce gdzie jest dużo ludzi i jasno, nie atakuj jej ani nie osądzaj, po prostu pogadaj może sama ci powie o zamierzonym spotkaniu, a ty o swoich obawach.
minimint jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 07:01   #7
summerka
Raczkowanie

daj sobie spokój.. i tak już sie z nim spotkała.. ja byłam na takich spotkaniach i było fajnie
Stary 2009-03-20, 07:13   #8
lilijkowa
Rozeznanie

Jedyne? co możesz zrobić, to uczulić ją, żeby nie robiła głupot i nie ufała temu mężczyźnie bezgranicznie.
Kubeł zimnej wody nie zaszkodzi.
Stary 2009-03-20, 08:56   #9
madziamkk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilijkowa Pokaż wiadomość
Jedyne? co możesz zrobić, to uczulić ją, żeby nie robiła głupot i nie ufała temu mężczyźnie bezgranicznie.
Kubeł zimnej wody nie zaszkodzi.
Tylko przygotuj sie na tekst: Zazdroscisz mi itp.... Ja wlasnie kiedys powiedzialam swojej mlodszej kolezance (ona-17, on-30), zeby uwazala. No i jak?? po kilku miesiacach przyszla z placzem... skad ja to wiedzialam... przykre ale prawdziwe
madziamkk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 09:13   #10
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chismosa Pokaż wiadomość
Teraz nas ostrzegaja przed wszystkimi pedofilami itp
No jakby nie patrzeć, dorosłego faceta umawiającego się z 18nastka nie można kwalifikować jako pedofila Czy tylko o różnicę wieku tu chodzi? Gdyby facet był 3 lata młodszy, to byś się o nią nie martwiła?
Będzie chciała, to będzie się z nim spotykać, nikt jej nie zabroni...
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 09:16   #11
studi
Zakorzenienie

Mysle,ze skoro jej spodobał i samo spotkanie miało fajna formę to dlatego idzie na ponowne spotkanie, kazdemu chyba się zdazyło umowic z kims z internetu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-20, 09:24   #12
Wroclovianka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam.
Otóż mam problem z moja siostra. Dzisiaj przez przypadek trafilam na forum gdzie udziela sie moja starsza siostra (dodam, ze w kwietniu konczy 18 lat) i dowiedzialam sie z niego, ze niedawno spotkala sie z mezczyzna o 10 lat od niej starszym, z ktorym korespondowala przez internet od tygodnia. Okazuje sie, ze w sobote znowu maja spotkanie w kinie. Wiem, ze to jej sprawa z kim sie umawia, ale strasznie sie o nia martwie. Teraz nas ostrzegaja przed wszystkimi pedofilami itp, a ona jest dosyc naiwna i boje sie, ze przez to moze stac sie jej cos zlego. Wiec moje pytanie brzmi, co mam z tym zrobic? Pierwszy raz znajduje sie w takiej sytuacji, nie wiem czy mam zostawic te sprawe w spokoju czy nie, bo przeciez to jest jej zycie, ale nie moge przestac o tym myslec. Gdyby stalo sie jej cos zlego (odpukac!) nie darowalabym sobie tego. Z gory dziekuje za pomoc!
To teraz przez forum publiczne się ludzie umawiają na "randki" Myślałam, że takie sprawy załatwia się przez gg, tel albo meila.
Porozmawiaj z siostrą o swoich obawach - chyba tylko tyle możesz zrobic. Jak dla mnie rozmowa z rodzicami może odnieść odwrotny skutek od zamierzonego.

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 11:25   #13
brunetka1987
Raczkowanie

ja tez mam sie zamiar spotkac z chłoapkiem przez Internet a dokładnie przez Nk dużo piszemy na gg i smsów ale tylko o 2 lata starszy ciekawe jak to bedzie chodx dojazd kijowy bo nie ma on prawka jeszcze a ja mam ale do niego nie pojade sama napewno bo to 1 spotkanie ajkos to bedzie a tak 10 lat to duza róznica jak tam 1 dziewczyna pisała ale moze on sie okaze spoko mily itp moze powinnas z nia isc na to spotkanie albo ja śledzić zeby nic jej nie zrobił jak sie okaze kims innym. Ja miałam chłopaka 3 lata starszego o 8 lat i było ok ale lepiej pilnowac bo moze tak naprawe ma 45 nie wiadomo

4-05-2009 Razem pokonaliśmy pRzeszkady i jesteśmy Razem
brunetka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 12:16   #14
emanko
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do emanko GG do emanko Wyślij wiadomość przez MSN do emanko Send a message via Skype™ to emanko

Ja również swego TŻ poznałam poprzez neta....fakt na początku miałam obawy - bo i starszy jest ode mnie (o 7 latek) i z innego kraju. Ale poznając go lepiej zrozumiałam, ze nie jest taki paskudny jak się słyszy o ludziach poznanych przez neta. Pomaleńku, po troszczku się zakochaliśmy w sobie A było to kilka lat temu i wciąż jesteśmy zakochani w sobie - oby jak najdłużej to trwało Wiec...nie każdy facet z netu to jakiś nie teges
emanko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 22:55   #15
Chismosa
Raczkowanie

Dziekuje Wam bardzo za porady. Postanowiłam nie mieszać się w jej sprawy. Pewnie jestem przewrazliwiona na punkcie wszystkich zagrozen czyhajacych w sieci.
Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Ile jesteś młodsza od swojej siostry? Jeżeli jesteście w dobrej, siostrzanej relacji, to chyba nie będzie miała nic przeciwko, jeżeli zwyczajnie się jej spytasz czy się z kimś umawia i powiesz o swoich obawach dotyczących spotkań z facetów z Internetu. Możesz poprosić, żeby w trakcie randki puściła Ci sygnałka, czy wysłała smsa.
Cytat:
Napisane przez madziamkk Pokaż wiadomość
Tylko przygotuj sie na tekst: Zazdroscisz mi itp.... Ja wlasnie kiedys powiedzialam swojej mlodszej kolezance (ona-17, on-30), zeby uwazala. No i jak?? po kilku miesiacach przyszla z placzem... skad ja to wiedzialam... przykre ale prawdziwe
Jestem o 3 lata młodsza od swojej siostry. Wole jednak pozostawić w tajemnicy to, że wiem, że z kimś ona się umawia. Jeszcze mnie oskarży o włamywanie się na jej konto itp, ale o zazdrosc by mnie nie posadzila.

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
No jakby nie patrzeć, dorosłego faceta umawiającego się z 18nastka nie można kwalifikować jako pedofila Czy tylko o różnicę wieku tu chodzi? Gdyby facet był 3 lata młodszy, to byś się o nią nie martwiła?
Będzie chciała, to będzie się z nim spotykać, nikt jej nie zabroni...
Tak, chodzi tu o roznice wieku. Nigdy nie wiadomo co takiej osobie chodzi po glowie..

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
Mysle,ze skoro jej spodobał i samo spotkanie miało fajna formę to dlatego idzie na ponowne spotkanie, kazdemu chyba się zdazyło umowic z kims z internetu
Dlatego juz postanowilam odpuscic. Niech sie stanie co ma sie stac.
Chismosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-21, 12:44   #16
Sheeba
Przyczajenie

Moja koleżanka z klasy byłej ....gadała przez ok 3 lata z jakimś chłopakiem przez gg.....i od niedawna zaczęli chodzić e sobą. Na żywo zobaczyła go też niedawno. Mówiła ,że pierwszy rqaz sie bała z nim spodka ć ale teraz jakoś leci... ;P
Stary 2009-03-21, 15:14   #17
Bambi2
Raczkowanie

Normalne, ze martwisz się o siostrę. Ja też uważam, że powinnaś spróbować z nią pogadać - tylko jakoś delikatnie, nie nachalnie, nie naskakiwać ani nic z tych rzeczy. Najlepiej poprowadzić rozmowę tak, żeby sama Ci o nim powiedziała
A tak poza tym, to zgadzam się z dziewczynami - nie wszyscy faceci poznani w necie okazują się pedofilami czy zboczeńcami. Zdarzają się też porządni. Wiem z doświadczenia ;-) Ale my na początku ustaliliśmy, że spotykamy się bez takich ciśnień, że od razu mamy być parą itd. Zaczęło się po koleżeńsku.
...Ukrzyżowane wspomnienia nie pozwolą zapomnieć,
nawet wówczas, gdy odkryję wszystkie ścieżki Twojej filozofii
i przesłucham całego Bacha...

W najgłębszą ciemność strącił mnie największy blask (...)

Bambi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-21, 15:34   #18
sweetish
Zakorzenienie

Skoro ta sprawa dotyczy Twojej siostry to po prostu z nia pogadaj.. tak na luzie, bez żadnych pouczeń, prawienia morałów etc. 10 lat różnicy to sporo, ale nie musi oznaczać od razu, że facetowi chodzi tylko o seks(choć to niestety narzuciło mi sie najpierw na myśl). On jej zapewne imponuje(wiadomo-starszy, pewnie ma samochod, prace blablabla), a ona jemu swoją urodą, niewinnością i takie tam... eh, chyba juz za stara jestem, zeby wierzyć, że....(...)
Moim zdaniem powinnaś jednak trzymać rękę na pulsie.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-21, 15:39   #19
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Witam.
Co masz z tym zrobić?
Mogę poradzić Ci co mogłabyś-mogłabyś,a nawet powinnaś porozmawiać z siostrą.
Nie chodzi o jakieś moralizowanie ale taką zwykłą,siostrzaną rozmowę.Może nawet sama powiedziałaby Ci o tym chłopaku/mężczyźnie.Ty za to mogłabyś wyznać,że najzwyczajniej w świecie martwisz się,bo przecież co i rusz słyszy się o różnych sytuacjach.Mogłabyś również poprosić aby chociaż powiedziała Ci gdzie zamierzają się umówić(kino,kawiarnia itd)żebyś w razie co wiedziała.
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-21, 20:38   #20
Bambi2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez warszawianka Pokaż wiadomość
Co masz z tym zrobić?
Mogę poradzić Ci co mogłabyś-mogłabyś,a nawet powinnaś porozmawiać z siostrą.
Nie chodzi o jakieś moralizowanie ale taką zwykłą,siostrzaną rozmowę.Może nawet sama powiedziałaby Ci o tym chłopaku/mężczyźnie.Ty za to mogłabyś wyznać,że najzwyczajniej w świecie martwisz się,bo przecież co i rusz słyszy się o różnych sytuacjach.Mogłabyś również poprosić aby chociaż powiedziała Ci gdzie zamierzają się umówić(kino,kawiarnia itd)żebyś w razie co wiedziała.
Zgadzam się - nawet jeśli ten facet jest w porządku, to nie zaszkodzi, jeśli ktoś będzie wiedział dokąd i z kim siostra się wybiera.
...Ukrzyżowane wspomnienia nie pozwolą zapomnieć,
nawet wówczas, gdy odkryję wszystkie ścieżki Twojej filozofii
i przesłucham całego Bacha...

W najgłębszą ciemność strącił mnie największy blask (...)

Bambi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 01:42   #21
sommer2006
Raczkowanie

GG do sommer2006

Moim zdaniem powinnaś porozmawiać z siostrą , z tego co widzę to jednym z najważniejszych problemów jest tutaj wiek. Faktycznie dziwne jest ,że 28-letni mężczyzna interesuję się na tyle 18-nastolatką . Poza tym ja spotkałam się z kilkoma osobami z internetu i są naprawdę świetnymi ludźmi ,więc poprę poprzedniczki ,że nie każdy virtualny ludź jest pedofilem itp . Jeżeli natomiast rozmowa z siostrą nie poskutkuje to proponuję poinformować o tym rodziców, przezorny zawsze ubezpieczony
sommer2006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości