Narty w czasie świąt. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Notka

Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych.

Narzędzia
Stary 2013-12-05, 02:09   #1
petenera
Raczkowanie

Narty w czasie świąt.

Dziewczyny, jadę w tym roku pierwszy raz na narty do Włoch i to w okresie świątecznym. Jedziemy na własną rękę, hotel zarezerwowałam z wyżywieniem i skipassem. W okresie świąt ma być uroczysta kolacja. Tak się zastanawiam-brać jakieś niesportowe ciuchy, czy nie? Wybaczcie w sumie debilne pytanie, ale nie mam pojęcia jak taka Wigilia wygląda(normalna.kolacja, tylko więcej żarcia, czy może o określonej godzinie wszyscy schodzą?), a nie chcę zostać z ręką w nocniku.
Doczytałam też, że do skipassu potrzebne jest zdjęcie (w biurze podróży kazali mieć ze sobą)- to konieczne, czy tam na miejscu można sobie cyknąć fotkę? A w ogóle, to może któraś z Was była w Male-Trentino?
O rany, ten post brzmi jakbym się urwała z choinki, ale tak to jest, jak człowiek głupi w jakimś temacie...

Edytowane przez petenera
Czas edycji: 2013-12-05 o 02:12
petenera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 08:42   #2
magdziaS
Podróżniczka

Dot.: Narty w czasie świąt.

Mogę pomóc tylko w temacie wigilijnym. W zeszlym roku byliśmy pozjeżdżać w czasie swiat,tyle ze w Białce.Mielismy zarezerwowany caly pakiet łącznie z kolacja wigilijna.Polecam wziąć inne ciuchy,na wszelki wypadek.U nas niektore kobitki byly poubierane wręcz wieczorowo,ale wiadomo,że za granicą może być inaczej.Jednak lepiej nosic niż sie prosić Można wziąć cos mniej eleganckiego,ale nie całkowicie sportowego. W pozostałych kwestiach moze ktoś jeszcze pomoże.

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 10:47   #3
kahaaaaa
Raczkowanie

Na kolację ładnie się ubierz. Nie musi to być sukienka, ale czarne spodnie, ładny sweter jakaś błyskotka i starczy. Moi rodzice byli w Livigno na Wielkanoc i mówili że właściciele hotelu goście wszyscy ładnie się ubrali a Ci co byli ubrani na sportowo to widać że źle się czuli. Nawet jeśli wszyscy będą w dresach a Ty ładnie ubrana to myślisz że kto się będzie gorzej czuł? ;-) a co do zdjęcia to się nie spotkałam że musisz miec swoje, ale weź na wszelki wypadek bo w Boże Narodzenie fotografa może być ciężko znaleźć Zazdrszczę wyjazdu
kahaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 13:29   #4
petenera
Raczkowanie

Dzięki, Dziewczyny. W naszym hotelu ma być uroczysta kolacja z muzyką na żywo bodajże 25.12, więc chyba stricte Wigilii nie będzie a z ciuchami zrobię tak jak mówicie. Gdyby ktoś orientował się jeszcze jaka jest ta miejscowość, hotel, to proszę, napiszcie.

Aaaaaaaa też już sama sobie zazdroszczę xD mam nadzieję, że będzie dużo śniegu i będę mogła podszlifować swój początkujący poziom. Dużo czytałam, że tamtejsze stoki a nasze, to jak niebo a ziemia.
Stary 2013-12-05, 14:16   #5
kahaaaaa
Raczkowanie

to elegancka kolacja niebo a ziemia mało powiedziane, nie będziesz chciała jeździć już w Polsce ja właśnie po raz pierwszy od 10 lat jade w polskie góry to weź spódnice czy sukienke jak na żywo muzyka jeśli to mały hotelik/ pensjonat to możesz dać mały prezent właścicielom. Moi rodzice w ten sposób dostali rabat
kahaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 15:11   #6
petenera
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kahaaaaa Pokaż wiadomość
to elegancka kolacja niebo a ziemia mało powiedziane, nie będziesz chciała jeździć już w Polsce ja właśnie po raz pierwszy od 10 lat jade w polskie góry to weź spódnice czy sukienke jak na żywo muzyka jeśli to mały hotelik/ pensjonat to możesz dać mały prezent właścicielom. Moi rodzice w ten sposób dostali rabat
Hotel jest średniej wielkości, ale rodzinnie prowadzony, także pomysł z prezentem wykorzystam
Właśnie wezmę jedną sukienkę i szpilki, dużo miejsca to nie zajmie, a w razie "w" mój "imaż" będzie zabezpieczony.

My nigdy nie jeździliśmy zagranicą, ale po tym jak w zeszłym roku był "przygotowany" Kasprowy skapitulowaliśmy. No i wolimy w święta poruszać się trochę niż siedzieć i-sorry- żreć trzy dni, a potem zdychać.
Stary 2013-12-13, 09:46   #7
marta1352
Przyczajenie

Witajcie kochane,
Polecam Wam chwile odskoczni od codzienności i wybranie się w święta na narty to naprawdę super sprawa. Słońce, zima, piekne stoki, czego wiecej potrzebujemy?
Zachęcam poczytać więcej na temat uroków pięknej włoskiej Cortiny, jest naprawde idealnie !
http://dailystyle.pl/narty-wlochy/

Witajcie kochane,
ja bylam z rodzina w Zell am See, Kaprun podczas Świąt w zeszłym roku. Polecam ten kurort jest naprawde super! Przeczytajcie sobie wiecej tutaj, zeby zobaczyc czy i wam sie spodoba
http://dailystyle.pl/na-narty-do-austrii/

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2013-12-16 o 12:37
marta1352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 11:25   #8
Julissa2579
BAN stały

Ja również w tym roku po raz pierwszy wybrałam się z rodzinką na narty... wrażenia były niesamowite, po raz pierwszy aktywnie spędziliśmy święta bez obżerania się i siedzenia przy stołach, pogoda była przepiękna, wszystkim polecam taki wyjazd
Julissa2579 jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości