Rozjasnianie wlosow - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-24, 17:33   #1
poiglot91
Zakorzenienie

Rozjasnianie wlosow

kOCHANE mAMUSIE
jesli byly juz takie watki z gory najmocniej przepraszam ale ja nic nie znalazlam wiec pisze
chcialabym sie dowiedziec co z rozjanianiem wlosow..
Bylam przekonana ze to nie szkodzi ani Mamusi ani dziecku.. ale wyczytalam i wysluchalam sie ze... wlosy moga wypasc.. moga wyjsc rude.. ze moze stac sie cos dziecku... i nawet uslyszalam ze.. DZIECKO MOZE BYC RYZE...
to ostatnie to moim zdaniem dosc smieszne i nieprawdopoodobne ale jednak boje sie ze zostane bez wlosow albo sie wykrusza... ja mam dosc cienkie wlosy... wytrzymuje narazie z odrostami... ale na swieta jednak chcialabym sobie rozjasnic

wy rozjasnialyscie?? dzialo sie cos??? czekam na odp
dzia z gory
Stary 2008-10-25, 10:41   #2
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211
Dot.: Rozjasnianie wlosow

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
kOCHANE mAMUSIE
jesli byly juz takie watki z gory najmocniej przepraszam ale ja nic nie znalazlam wiec pisze
chcialabym sie dowiedziec co z rozjanianiem wlosow..
Bylam przekonana ze to nie szkodzi ani Mamusi ani dziecku.. ale wyczytalam i wysluchalam sie ze... wlosy moga wypasc.. moga wyjsc rude.. ze moze stac sie cos dziecku... i nawet uslyszalam ze.. DZIECKO MOZE BYC RYZE...
to ostatnie to moim zdaniem dosc smieszne i nieprawdopoodobne ale jednak boje sie ze zostane bez wlosow albo sie wykrusza... ja mam dosc cienkie wlosy... wytrzymuje narazie z odrostami... ale na swieta jednak chcialabym sobie rozjasnic

wy rozjasnialyscie?? dzialo sie cos??? czekam na odp
dzia z gory
Ja już prawie na finiszu - 35 tydz. i za 2 tyg. idę na rozjaśnianie. Robiłam to już 2 razy w czasie ciąży. Moja fryzjerka ma farby polecane właśnie dla kobiet w ciąży bez jakichś tam szkodliwych składników. Ja też mam cienkie włosy i powiem szczerze, że farba w moim przypadku w ogóle nie wpłynęła na objętość. Powiem więcej - witaminy, które przyjmuję w czasie ciąży nawet poprawiły mi włosy. Nie wytrzymasz z odrostami chyba, że masz krótkie włosy to możesz podcinać tak żebyś w końcu uzyskałą swój naturalny kolor. U mnie nie byłoby to możliwe gdyż musiałabym sie obciąć na krótko a tego sobie nie wyobrażam. A jeśli chodzi o związek farbowanie i kolor włosów u dziecka to jest to totalną bzdurą. Niektóre kobiety nie farbują włosków w ciąży a dziecko jest rude inne farbują i nic się nie dzieje. Moja znajoma ufarbowała włosy w ciąży i dzieciaczek urodził się rudy - no i wiadomo, że zgania to wszystko na farbowanie. Ciekawe tylko co by powiedziała jakby tego nie zrobiła??
Nie czytaj i nie słuchaj wielu głupstw, które Cię nakręcą jeszcze bardziej podczas ciązy. Jeśli masz jakieś wątpliwości to najlepiej zapytaj swojego ginekologa. Nie daj się zwariować. Mój lekarz powiedział, że najlepiej żeby nie farbować w I trymastrze. Ale widzę, ze Twój już niedługo się kończy. Trzymam kciuki i powodzenia
Gosiaczek1211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 12:17   #3
lucyAS
Zadomowienie

głupota zeby nie farbowac
jak sie mojego gina zapytałam czy to szkodliwe to widac było ze sie powstrzymuje zeby mi palcem w czoło nie popukac

jedyne co moze wpłynac na twoje samopoczucie to zapach farby

gosiaczek - znajoma to powinna sie moze zastanowic kto jest tatusiem...

start - 94 17.12.2011
cel 1 - 90 - osiągnięty
cel 2 - 85 - osiągnięty 24.03.2012
cel 3 - 80 - ........
cel 4 - 75 - .........
cel 5 - 70 - ........
lucyAS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 19:27   #4
mumi24
Zadomowienie

Ja rozjaśniam włosy baleyagem (czy jak to się pisze) średnio co 3 miesiące i jak na początku ciąży zapytałam lekarza czy mogę...to powiedział że nic mu nie wiadomo o szkodliwym działaniu farby na płód, nie jest wskazane tylko wdychanie oparów farby, jak zresztą innych chemikaliów....dlatego najlepsze sa farby z niewielką ilością amoniaku
jakbym miała nie farbować włosów przez 9 m-cy to wyglądałabym okropnie-a zadbana mama to szczęśliwa mama nieprawdaż?

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-27, 15:29   #5
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mumi24 Pokaż wiadomość
Ja rozjaśniam włosy baleyagem (czy jak to się pisze) średnio co 3 miesiące i jak na początku ciąży zapytałam lekarza czy mogę...to powiedział że nic mu nie wiadomo o szkodliwym działaniu farby na płód, nie jest wskazane tylko wdychanie oparów farby, jak zresztą innych chemikaliów....dlatego najlepsze sa farby z niewielką ilością amoniaku
jakbym miała nie farbować włosów przez 9 m-cy to wyglądałabym okropnie-a zadbana mama to szczęśliwa mama nieprawdaż?

dzieki kochane! no ja mam prawie do pasa wlosy wiec.. odrosty rzucaja sie w oczy jedynie co mnie ratuje to to ze pod spodem mam czarny kolor.. wiec jeszcze w miare to wyglada hehe

pofarbuje wlosy ale dopiero tak w grudniu jeszcze sie pomecze ... a na swieta chce miec ladne
Stary 2008-10-28, 09:47   #6
Kathi75
Zakorzenienie

Slonko ja pierwsza ciae rozjasnialam- dziecko nie jest ryze hihi
Jedyne co moze ci przeszkadzac to zapach farby lub rozjasniacza ale w zaden sposob nie zaszkodzi dziecku wazne talko farbowac w dobrze wietrzonym pomieszczeniu

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-28, 20:44   #7
esti1984
Wtajemniczenie

poiglot91 ja też rozjaśniałam w pierwszej ciąży i teraz też. Wszystko było ok. A Julkę mam blondynkę a nie rudą
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-29, 18:41   #8
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
kOCHANE mAMUSIE
chcialabym sie dowiedziec co z rozjanianiem wlosow...

witam serdecznie!
jestem fryzjerką i moge co nieco powiedziec na ten temat.Wszystkie informacje dotyczące szkodliwego dla płodu farbowania włosy to farmazony,bzdury i zabobony.Jak mi ktoś mówi,że to szkodliwe to ja odpowiadam ; tak,tak tak a kury nie znoszą jajek w promieniu 3 km od ciężarnej

nie ma się zupełnie czym martwić.Co prawda nie ma żadnych kosmetyków dla ciężarnych,są jednak te bardziej wskazane z racji tego,że mogą mieć mało amoniaku lub nie mieć go wogóle.NIestety wszystkie rozjaśniacze posiadają amoniak,ale jest to bardziej szkodlwie dla fryzjera niż dla klientki.Poza tym kwestia nałożenia rozjaśniacza na odrosty lub baleyage to kwestia góra godziny.Sądzę,że to mało szkodliwe.Niestety nie można przy rozjaśnianiu użyć środka bez amoniaku jeśli oczekiwany efekt ma byc biały a nie zółty,złoty czy pomarańczowy.Ale prosze mi wierzyć,że nic nie szkodzi mamom oraz ich dzieciom jak raz na miesiąc zafarbują włosy czy je rozjaśnia.Ja jestem w 5 miesiącu ciąży i co dwa tygodnie farbuję sobie odrost i żyjemy sobie dobrze i zdrowo z dzidziusiem

życz ewszzystkim miłego rozjasniania,bo mnie zawsze poprawi się sampoczucie jak zrobie coś dobrego z włosami.Poza tym jestem za tym,zeby ciężarne o siebie dbały,bo nie ma jak ciężarna z 9 cm odrostami

życze zdrowia dla Was mamusie i Waszych pociech

moje maleństwo
jastinada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-31, 11:42   #9
fleurdelacour
Rozeznanie

a ja tylko slyszalam, ze w ciazy hormony szaleja, wiec efekt rozjasniania moze byc troche inny od tego co mialysmy zazwyczaj...
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-31, 12:47   #10
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
a ja tylko slyszalam, ze w ciazy hormony szaleja, wiec efekt rozjasniania moze byc troche inny od tego co mialysmy zazwyczaj...
to nie prawda,efekt rozjasniania zależy od tego ,jakiego dodamy oksydantu i jak długo trzymamy rozjaśniacz na włosach,jeśli się całość kontroluje to efekt wyjdzie na pewno pożądany

moje maleństwo
Stary 2008-11-07, 16:10   #11
poiglot91
Zakorzenienie

dziekuje slicznie!
skoro mowi mi to fryzjerka z doswiadczeniem;d bo napewno malowala czy tez rozjansiala nie jedne wlosy kobiety ciezarnej to zaufam i zrrobie sobie balejage dziekuje jeszcze raz za wszystkie odpoiwiedzi buziaki;*

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-08, 07:27   #12
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

to daj znać jak wyszło na pewno będzie ślicznie bo nie ma to jak świerza farbka albo baleyage

moje maleństwo
Stary 2008-11-08, 11:44   #13
poiglot91
Zakorzenienie

oj juz sie doczekacnie moge niestety nie rozjasniam u fryzjera ale ide do mamusi;D hehe buziaki
Stary 2008-11-08, 18:24   #14
Bercia2000
Zadomowienie

jastinada

mam pytanko bo fachowiec z Ciebie
mam pasemka i teraz już duże odrosty chciałam z nimi poczekać aż skończy sie trzeci miesiąc ciąży i właśnie juz jest najlepsza pora bo patrzeć na siebie nie mogę
mam włosy do ramion a moje odrosty jakieś 5-7 cm
zastanawiam sie czy nie przefarbować ich na rudo tylko boję się że na tych jasnych pasemkach będą pomarańczowe co mi radzisz da sie to zafarbować czy dalej robić pasemka

pozdrawiam gorąco

13tc
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-09, 07:36   #15
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
jastinada

mam pytanko bo fachowiec z Ciebie
mam pasemka i teraz już duże odrosty chciałam z nimi poczekać aż skończy sie trzeci miesiąc ciąży i właśnie juz jest najlepsza pora bo patrzeć na siebie nie mogę
mam włosy do ramion a moje odrosty jakieś 5-7 cm
zastanawiam sie czy nie przefarbować ich na rudo tylko boję się że na tych jasnych pasemkach będą pomarańczowe co mi radzisz da sie to zafarbować czy dalej robić pasemka

pozdrawiam gorąco

13tc

Witam,jeśli chcesz zafarbowac włosy na inny kolor i położyć farbe na rozjaśnianych pasemkach to wyjdzie tak:

w zależności od rodzaju farby,jeśli farba jest dobra i gwarantuje pokrycie takich włosów to pokryje te blond pasemka,ale kolor na odrostach będzie inny a na końcach z pasemkami inny,a przedewszystkim farba z jasnych pasemek wypłuka sie dużo szybciej z racji tego,że włosy z pasemkami są wytrawione.taki kolor,żeby się utrzymał na tych jasnych końcach,trzeba albo położyć z repigmentacją-ale o tym mało fryzjerów wie,albo trzeba farbowanie kilkukrotnie powtórzyc w niewielkich odstępach czasu.a z rudym na pewno będzie tak,że kolor na rozjaśnianych włosach bedzie bardziej rudy niż na Twoich naturalnych włosach.

Decyzja o zmianie koloru,może należeć tylko do Ciebie.Zmiana z blond na rudy jest bardzo duża i efektowna tylko,nie każdy może od razu przyzwyczaić się do rezultatu.Jeśli interesują Cię rude odcienie,może połącz blond pasemka z pasemkami rudymi.Ładnie wykonany baleyage z tych dwóch kolorów,daje bardzo ładne efekty życzę powodzenia,pozdrawiam

moje maleństwo
Stary 2008-11-09, 07:46   #16
Bercia2000
Zadomowienie

jastinda

Bardzo dziękuje za odpowiedz
tak myślałam że na tych jasnych pasemkach kolor będzie inny
do zmiany koloru szybko bym się przyzwyczaiłam już miałam różne
rude kiedyś też wyglądały okey mam zielone oczy to ładnie się odznaczały

muszę pomyśleć co wybrać z pasemkami byłby najmniejszy problem zrobie odrosty i już

pozdrawiam gorąco
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-10, 00:33   #17
Pierrota
Przyczajenie

jak mi wiadomo a raczej przed przybyciem do uk jak bylo mi wiadomo ciaza a farbowanie rozjasnianie a ciaze nie ma nic w spolnego , niestety tutaj absolutnie zakazane jest farbowanie wlosow , zaden salon ci nie pomoze chyba ze macie jakac dobra dusze (fryzjerke kumpelke) ktora poprawi wam nastroj i poprawi urode .Kiedy ja rozjasnilam wlosy w pracy kazda kobiet poprostu mnie zbesztala ze jestem w ciazy i narazam dzidzie na genetyczna chorobe ,

Edytowane przez Pierrota
Czas edycji: 2008-11-10 o 00:35
Pierrota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-13, 12:39   #18
czekoladowyswiat
Raczkowanie

witam wszystkich dolacze sie do watku moj problem to taki ze zawsze bylam blondynka ale przez glupote zafarbowalam wlosy na czarno- Boze mecze sie z tymi wlosami juz jakies 2 lata i tak żałuje w grudniu ide rozjaśniać wlosy ale znajac zycie beda one rude albo żółte :/
moze ktos ma podobny problem i mi cos doradzi??
czekoladowyswiat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-13, 13:23   #19
poiglot91
Zakorzenienie

Mozna sciagnac kolor dekolorem a potem rozjasnic..
albo rozjasnic.. (wyjda zapewne rude).. ale za 2 tygodnie mozna ponowic rozjasnianic.. (wtedy bedzie napewno juz blond).. niestety z czarnego koloru najtrudniej powrocic do blondu idz do dobrej fryzjerki.. nie kombinuj nic sama zeby wlosy ci sie nie wykruszyly!!
Stary 2008-11-13, 13:42   #20
czekoladowyswiat
Raczkowanie

bardzo dziekuje myslalam juz nad tym ale problem z tym ze te 2 tygodnie jak przeżyć
czekoladowyswiat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-13, 14:02   #21
poiglot91
Zakorzenienie

no wlasnie... w tym problem.. ale pogadaj z fryzjerka i zapytaj sie czy nie moze uzyc najpierw dekolora a potem rozjasniacza.. albo rozjasniacza i farby.. nie wiem kochana nie widze twoich wlosow wiec nie moge zawiele powiedziec fryzjerka musi zobaczyc twoje wlosy,dotknac.. i bedzie juz wiedziala co zrobic

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości