|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Dziwne wspomnienia z dziecinstwa...
Witam Was Kochane!
Jak już to ujęłam w temacie, drecza mnie pewne wspomnienia z mojego dzieciństwa. Może od razu przejde do konkretow. Mialm wtedy jakies 6lat. Duzo czasu spędzałam z moja kuzynka rowiesniczka. Jak to dzieci spędzałyśmy czas glownie na zabawie,ale… i wlasnie to jest to „ale”. Pamiętam jak w ramach ,,zabawy” zaciągnęła mnie za szafe i zaczela calowac po szyji. Innym razem rzucila na lozko. Nie wiem czy te wspomnienia jest wytworem dziecięcej wyobrazni,ale skad ulicha wzięłoby się ono w mojej glowie?Na dodatek pamiętam jak jej rodzice zabraniali zamykac jej drzwi za każdym razem,gdy bylam u niej lub przychodzily tam inne koleżanki. Chociaz jestem dorosla to niepokoi mnie to. Czy takie skłonności u dzieci sa normalne?Chyba dostalabym szalu gdyby moim dzieciom cos takiego sie przytrafilo lub same tak zachowywalyby sie.Nie zdziwiloby mnie to gdybyśmy były wtedy nastolatkami,ale w takim wieku?? Bardzo wstydze się tego wspomnienia. Na dodatek obawiam się,ze mogę być przez to biseksualna,mimo ze nie interesowałam się nigdy dziewczynami i od paru lat jestem w szczesliwym związku. Co o tym sadzicie?Czy Was spotkalo cos podobnego? |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dziwne wspomnienia z dziecinstwa...
Moze jako dziecko naogladala sie filmow dla doroslych, podlapala jak pan calowal pania, stwierdzila ze o, fajnie bedzie zobaczyc, no i sobie sprobowala
Wg mnie nic niepokojacego, nawet jezeli to wydarzenie naprawde mialo miejsce - mialyscie przeciez tylko 6 lat, i takie cos na pewno nie mialo wplywu na twoja orientacje Jezeli cie to naprawde ciekawi, moze sprobuj pogadac z kuzynka, oczywiscie jezeli masz z nia dobry kontakt, i wszystko jako zabawne wspomnienie z dziecinstwa..
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Tak, różne seksualne zachowania są normalne u dzieci w takim wieku. Nie ma się co niepokoić, poza tym nie bądź taka przerażona jeśli zastaniesz własne dziecko np masturbujące się, bo to też jest normalne i samo mija. Dzieci przechodzą taką fazę w swoim rozwoju, że przejawiają duże zainteresowanie "seksualnością" (piszę w cudzysłowie, bo tak naprawdę wynika to bardziej z ciekawości i przyjemności, niż z rozbudzenia seksualnego i jakichś potrzeb), często przy okazji zobaczą coś w telewizji, mogą się "zainspirować. Nie przejmuj się tym.
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
Normalne
Jak mialam 6 lat też się całowałam z koleżanką Poczytaj sobie o wczesnodzieciecej masturbacji - występuje zazwyczaj miedzy 3 a 6 r.ż. Chyba większosć z nas bawiła sie kiedyś "w doktora" ?Dziwi mnie to, że Cię to niepokoi, a nie powinno... |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Również uważam,że nie ma powodów do niepokoju.Każde dziecko w pewnym momencie jest ciakwe swojej płciowośc,jest taki okres w zyciu dziecka kiedy szcególnie się ono interesuje ciałem.Nie martw się nie tylko Ty miałaś takie przezycia,pewnie wiele z nas miało tego typu "przygody",a i twoje dziecko tez może tak robić,to jest zupełnie normalne podczas rozwoju.A to,że napisałaś iż możesz być biseksualna myslę,że nie ma rzadnego wpływu tamto zdarzenie z dziecinstwa na Twoją obecną orientacje seksualną
Pozdrawiam
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dokładnie mniej więcej ten okres Freud nazywa faza falliczna w naszym rozwoju osobowości.. można się z nim zgadzać lub nie ale fakt faktem, że wtedy dzieci bardzo interesują się płciowością (całowanie, dotykanie, pokazywanie sobie nawzajem tego i owego, nawet dziecięca masturbacja).. także można to uznać za normalne, a na pewno zgodne z naturą co do obaw to podzielam zdanie dziewczyn - nie masz się czego bać.. a już ta teoria z byciem bi to absurd ![]() nie kazali się wam zamykać? rodzice wolą mieć na oku dzieci w razie co chyba, że robili to bo ich 6letnia córka molestuje koleżanki?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
Masz trochę dziecinny problem - biseksualna? Większosci kobiet podbaja sie inne kobiety, czy też jak byo niedawno w wątku na ten temat - wiele kobiet ma fantazje lesbijskie, ale to nie oznacza biseksualizmu!
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
No tak nawiasem mówiąc, to nawet gdybyś była biseksualna (wcale nie przez tamto zdarzenie, ale w ogóle), to właściwie co z tego? Orientacja jak orientacja, wiele kobiet jest biseksualnych, to nic strasznego. Nikt nie każe wiązać się z dziewczyną, jeśli się nie ma ochoty z jakichkolwiek względów.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Ja mialam podobna sytuacje. Az wstyd sie przyznac, ale majac kilka lat (nie wiem ile 4-5) calowalysmy sie i obmacywalysmy z kolezanka
![]() Do dzisiaj nie potrafie sobie tego wytlumaczyc... |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Ja kiedy miałam ok 11 lat zdarzyły mi sie jakieś "dziwne" zabawy z koleżanką... tak mi sie przynajmniej wydaje.. czasami mnie to męczy bo też nie wiem czy to wytwór mojej wyobraźni czy tak tez było... a głupio mi zapytać koleżankę. Troszkę dziwna sytuacja.. tzn dziwnie sie z tym czuje teraz
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
A ja wiem, ze to nie jest wytwor mojej wyobrazni
ostatnio czesto o tym myslalam, co nas podkusilo itp... Bo to co robilysmy tooo.... ulala...nie powstydzilby sie tego zaden dorosly xd nie wiem czy sie teraz smiac czy plakac tak wlasciwie... |
|
|
|
|
#12 | |
|
Buc
|
Cytat:
to jest NORMALNE. Dzieci mają potrzebę odkrywania swojej seksualności i świadczy to o ich prawidłowym rozwoju. Formy tego są różne. I nie wiem co tu tłumaczyć,naprawdę.
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
No skoro tak mowisz
![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

Wg mnie nic niepokojacego, nawet jezeli to wydarzenie naprawde mialo miejsce - mialyscie przeciez tylko 6 lat, i takie cos na pewno nie mialo wplywu na twoja orientacje
Jezeli cie to naprawde ciekawi, moze sprobuj pogadac z kuzynka, oczywiscie jezeli masz z nia dobry kontakt, i wszystko jako zabawne wspomnienie z dziecinstwa..
Poczytaj sobie o wczesnodzieciecej masturbacji - występuje zazwyczaj miedzy 3 a 6 r.ż. Chyba większosć z nas bawiła sie kiedyś "w doktora"

chyba, że robili to bo ich 6letnia córka molestuje koleżanki?