|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
balsam koloryzujacy z venity
taki w tubce. co o nim sadzicie? czy jest mniej szkodliwy od farb. jest oparty na hennie ale zawiera tez inne skladniki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: balsam koloryzujacy z venity
Właśnie go niedawno używałam. Podobne zdrowszy niż chemiczne farby. Niestety, 2 razy już myłam po nim włosy i za każdym razem "puszczały farbę". Ale i tak będę go używać, a może nawet chnę w proszku, żeby już nie niszczyć włosów!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
ja użyłam tego balsamu jak narazie raz. Włosy mięciutkie, sypkie, wyraźnie zdrowe. Ale niestety kolor, mimo ze wyszedł piękny burgund, bardzo szybko w wiekszości zmył sie już. Mimo to, ja również nie mam zamiaru rezygnować z venity, lepsze to niżfarba chemiczna. Moze równieżzafunduje sobie ktoregośdnia zystą hennę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Ja również niedawno skusiłam się na Venitę i musze przyznać, że podoba mi się koloryzacja w tym wydaniu
![]() Z efektu kolorystycznego można powiedzieć tez byłam zadowolona. Koloryzacja bardzo łagodna, nie podrażniła mi skóry głowy, nie spowodowała wypadania włosów, nie były one również wysuszone, pięknie błyszczały ![]() Fakt, szybko się spłukuje, ale dla mnie to akurat plus - nie trzeba użerać się z odrostami, bo ich nie widać ![]() Dodatkowo można często "poszaleć" z kolorami bez obaw o zniszczenia wywoływane przez tradycyjne farby.
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
używam od 2 lat, nieregularnie. farbuje brazem. Wymywa sie bardzo szybko, jak dla mnie to taki efekt na pare razy. Zawsze przed ważna impreza uzywam albo po prostu kiedy chce wzmocnic kolor. Mam brazowe wlosy, troche wyplowiale - raz farbowane Garnierem, kolor zszedl calkowicie. Trzymam dluzej niz zalecaja i mam mocny braz a nie czerń. Polecam
![]() aha nie smierdzi amoniakiem bo go nie zawiera, i wlosy blyszcza jak Estelle napisala ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja też używam- ciemną czekoladę- włosy najpierw są czarne z fioletowym przebłyskiem, po 1-2 myciach stają się czekoladowe, a po kilku kolor znika całkowiecie.
Teraz szukam jakiegoś odpowiednika trwalszego, może skusze się po prostu na hennę.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam, czy na przykład po tygodniu od zrobienia odżywki koloryzującej, mogę zrobić pasemka? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odżywka koloryzująca
mozesz
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
tez jestem ciekawa tego blondu
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Dot.: Odżywka koloryzująca
dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.