![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Przedśluba pielęgnacja - co, gdzie i kiedy aby być nieskazitelną!
Witam wszystkie Panny Młode,
wiadomo, że w ten szczególny dzień wszystkie chcemy wyglądać olśniewająco. Chcemy aby cera promieniała i była bez skazy, włosy aby były zdrowe i błyszczące, ciało jędrne i gibkie i ... humor jak najlepszy. Mój ślub jest wstępnie zaplanowany na 26 maja 2007 roku. Dziś poszłam do fryzjera, aby podratował moje zniszczone włosy ( dzięki "genialnej" fryzjerce, która rozjąśniając włosy dokumentnie je zniszczyła). Są one moim głównym problemem i postanowiłam zadbać o nie szczególnie. Powiedzcie mi proszę jak rozplanowywujecie przedślubną pielęgnacje, aby w dniu ślubu wyglądać nieskazitelnie? Może macie jakieś rady ? A może wogóle nie będziecie przeprowadzać jakiś szczególnych zabiegów? Pozdrawiam,
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Przedśluba pielęgnacja - co, gdzie i kiedy aby być nieskazitelną!
Ja wychodzę za mąż 07.07.2007 r., napewno podratuję moje włosy zniszczone farbowaniem u fryzjerki od momentu próbnej fryzury do ślubu, dbam o nie jak umiem w domku, mam jedwab do włosów, maseczki, odżywki, ale i tak wolę profesjonalne ratowanie. Planuję też odwiedzić solarium, zacznę już tak regularnie raz w tygodniu na dwa miesiące przed ślubem, w ostatnim tygodniu odpuszczę, żeby nie wyglądać jak burak. Planuję też czyszczenie twarzy u kosmetyczki, manikiur u rąk no i piling pleców, bo będę miała je całe prawie odsłonięte w moim gorsecie. W dniu ślubu liczę na pomoc jakieś kosmetyczki lub wizażystki w zrobieniu makijażu i oczywiście fryzjerki w uczesaniu. To chyba na tyle..mam nadzieję, że wystarczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Fryzjerka poleciła mi domowy kompres. W gorącej kąpieli nałożyć odżywkę na włosy a całość owinąć... jednorazową reklamówką. Ponoć jest to jakaś namiastka tego co proponują w salonie.
W połowie miesiąca idę na kompres odżywczy do fryzjerki, a do tej pory wypróbuję opcje z jednorazówką na głowie ![]() Mój TŻ namawia mnie na solarium, ale ja chyba nigdy w życiu się nie przekonam. W końcu suknia którą sobie uszyję nie będzie zbyt skąpa u góry, a poza tym wole moją alabastrową skórę ![]() Moja siostra genialnie maluje, więc odpada mi koszt związany z wizażystką, ale napewno pójdę do fryzjera, aby zrobił mi loki. ![]() Dziewczyny czy możecie mi polecić jaką fajną kosmetyczkę z okolic Jaworzna, Chrzanowa, Mysłowic, Sosnowca (ufff... ) ? ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Moj slub dopiero ma sie odbyc w sierpniu, ale juz zaczelam szczegolna pielegnacje cery oraz calego ciala. Glownym powodem sa blizny po tradziku, ktore w swietle dziennym sa dosyc zauwazalne. Wiec juz w tym miesiacu wybieram sie na przynajmniej czesciowe ich usuniecie. Co drugi dzien stosuje maseczke z glinki zielonej (kupilam ja w proszku, miesza sie ja z odrobina wody na papke i jest lepsza i duzo tansza niz maseczki gotowe). Co tydzien wykonuje maseczke z jogurtu i miodu (cel: wygladzanie). Jesli chodzi o wlosy zaje sie, ze musze przejrzec jakies informacje na temat ich pielegnacji, bo naprawde nie wiem zbyt wiele na ten temat. A o cialo dbam chodzac czesto na silonie i aerobiki itp., no i kremy antycellulitisowe. No, zobaczymy efekty. Moze moj TZ pomoze mi z masazami..hihihi...Co, niech sie tez zaangazuje w przygotowania
![]() A co powiecie dziewczyny na temat przedluzania wlosow? Czy ktoras z Was to robila? nie mam zbyt dlugich i nie sadze aby w zastraszajacym tempie mi urosly, a moze taka opcja weszlaby w gre? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Może mamy podejście nie na czasie, ale wolimy naturalne ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam ślub w kwietniu, z przygotowań to właściwie zapisałm sie na aerobic, żeby w kwietniu być szczuplutką żonką a nie kluską.... dziwnie to brzmi zważywszy że właśnie przedchwila porzarłam dwie kromki i sezamka ![]() ![]() ![]() Pozatym to sama nie wiem, na solarium, też chyba będe chodzić, bo mam suknie w kolorze kości słoniowej wiec opalona ładniej bede wyglądać. Sama nie wiem co jeszcze... no napewno zapuszczam włosy ![]() Widziałam gdzieś taką reklame, że na cały dzień można pójśc do salonu na zabiegi, np. przed ślubem, i tam przez całuski dzień robia jakieś zabiego, żeby wyjść z tamtąd niesamowicie piękna i wypoczęta ![]() Ehhh... dziewczyny marze, żeby w ten dzień wygladać naprawde pięknie, szczupło, jędrnie, miec piekną cere, piekne włosy, żeby mojejmu nerzeczonemu przed ołtażem zaszkliły sie oczy i żeby był pewnien, że jestem (dla niego ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja juz wyszłam za mąż ale przedstawię mój program pielęgnacyjny:
1.cera-mam prawie idealną więc codzienna pielęgnacja + nawilżanie w zupełności wystarczyły 2.ciało-chodziłam na solarium, byłam na kilku seansach, ale jeśli ktoś nie lubi chodzić często to polecam nasmarować się balsamami opalizującymi i wskoczyć na solarium, szybciej weżmie i nie trzeba często chodzić 3.makijaż- byłam na próbnym makijażu gdzie przez 3 godzinki testowałyśmy różne makijaże i w dniu ślubu poszło nam bardzo sprawnie ale warto, makijaż wykonany przez profesjonalistkę utrzymał sie przez całą noc. 4.włosy-polecam serum odżywcze do włosów kerastase(chyba tak to sie pisze) działa na zniszczone i suche włosy zbawiennie, na przedostatniej wizycie u fryzjerki przed ślubem lekko podcięłam rozdwojone końcówki, 5.i dla relaksu ciała i duszy polecam SPA jeśli macie możliwość..mój wypad kosztował mnie 200 zł ale uwierzcie warto było ![]() 6.co do gabinetów proponujących zabiegi aby być piękną itd to chyba Instytut Dr.Ireny Eris takie coś organizuje, ale nie jestem pewna. pozdrawiam wszystkie przyszłe panny młode ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem z Chrzanowa i moge polecić salon kosmetyczny Marta to jest w hotelu Moksiru na ul. Sokoła albo Kościuszki wejście od parkingu ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Witam ponownie
![]() Podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami a propos przedślubnej pielęgnacji. Co pewnien czas robię sobię kompres na włosy. Zazwyczaj stosuję Waxa na zmianę z maska Les Karites. Fryzjerka u której byłam ostatnio prawie nie poznała moich włosów ![]() Poza tym za radą dziewczyn z Wizażu zaczęłam stosować oliwkę HIPP na noc. Powiem wam, że efekty są całkiem całkiem, choć nie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki ![]() Dodatkowo zaczęłam drugie opakowanie Humawitu (na włosy, skórę i paznokcie) w zasadzie to mój jesienny zwycaj, ale teraz jest szczególnie intensywny ![]() Mam tylko problem z dekoldem i plecami ![]() P.S. Razem z siorą (moją świadkową) robię sobie wieczór Panieński w salonie kosmetycznym. Nie znam żadnych szczegółów, bo to niespodzianka od mojej siory, ale ponoć wszystko ma trwać 6 godzin!! ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Puk, puk bo cos ucichlo...
Zaczelam brac tabletki witaminowe na skore, wlosy i paznokcie (od miesiaca - po paznokcich juz widac). Chodze na basen (razem z TZ). Zapuszczam wlosy. Musza zaczac sie troszke odchudzac... Czasem cwicze brzuszki (no wlasnie 'czasem'! Mocne noworoczne postanowienie poprawy: cwiczyc brzuszki czesciej!!!). Cos trzeba zaczac robic tez z buzia: maseczka aspirynowa systematyczniej... Zakupilam tez kosmetyki, ktore mam nadziej moja buzia polubi! Zaczelam 'zbierac' tez kosmetyki do makijazu slubnego (mam baze pod cienie Lumene, fixator Kryolanu i Dermacole - jako korektor, choc mam nadzieje ze mi sie tego dnia nie przyda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja mam ślub dopiero we wrześniu, ale niestety cerę tłustą i trądzikową, od listopada lecze się u kolejnego dermatologa, z efektem średnim, bo nadal coś wyskakuje i zostawia po sobie plamy..wrrr... od lutego zamierzam chodzić do kosmetyczki na jakies zabiegi, podobno migdałowe kwasy są niezłe , bo i leczą i usuwają trochę te przebarwienia, ale boje się, że to za słabe...co o tym myślicie? nie mam pomyłsu jak zacząć pozbywac się tego g***a z mojej przedślubnej buzi
![]() jakoże robie makijaz samodzielnie, ale nie z racji oszczędności, tylko sądze, że zrobię to lepiej, bo wiem jak moja buzia reaguje na różne podkłady, pudry itd... zaczynam tez gromadzić kosmetyki kolorowe: kupiłam juz pędzle z sephory (naprawde inna jakość makijazu), zamierzam kupić tez róż chanela (boże, zbankrutuję... ![]() ![]() oczywiście solarka od sierpnia, ale co 1,5 tyg. najwyżej, bo jestem blondynka, wiec i cera po opalaniu lekko czerwona. no i zapuszczam włosy, co mnie męczy okrutnie, bo one ani długie ani krótkie w tej chwili nie są... zamierzam tez schudnąć z 5-6 kg, co wydaje się najtrudniejsze ![]() pozdrawiam!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
ankkka - mozesz napisac cos wiecej o pudrze kryolana - nazwe, kolor (kupowalas przez internet czy w sklepie? jezeli przez internet to czy pokrywaja sie kolory z tym co jest na ich stronie?), konsystencja, cena. Sprawdzilas go juz w 'ekstremalnych' warunkach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Przygotowuje sie na sierpien..zaczelam od peelingow..twarz, cialo...na cialo znalazlam na wizazu przepis na peeling kawowy..jest swietny, poprawil mi koloryt skory (posladki, uda), zmniejszyl mi rozstepy, a pozniej stosuje oliwke Johnson, ktora naprawde zlikwidowala mi wszyslkie podraznienia i czerwone plamy..oby tak dalej
![]() Ja rowneiz mam cere tlusta, z bliznami potradzikowymi...najpierw stosowalam acne derm (ladnie rozjasnil mi cere), a teraz domowa mikrodermabrazje z L'Oreala..uwazam, ze jest swiewtna, choc za krotko stosuje, aby powiedziec cos wiecej..w kazdym badz razie po tak krotkim czasie (3 zabiegi) cere mam gladziutka i w koncu nie uzywam podkladu. Poza tym co drugi tydzien cwicze...na razie sama, aby wzmocnic swoja kondycje, w przyszlym tygodniu zapisuje sie na silownie..chce wzmocnic ramiona (zeby bez problemow utrzymac wiazanke..hahaha), brzuch i posladki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Zaczęłam ćwiczyć
![]() Zrezygnowałam ze słodyczy, sama zdrowa żywność i co najważneijsze - planuje to robić także po ślubie... ![]()
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Ja tez zaczełam ćwiczyc, jeśc zdrowo, mam juz pierwsze sukcesy, straciłam po 2 centymetry w nogach
![]() 22 lutego ide na pierwszą przymiarke i chciałabym do tego czasu zgubić kolejne 2 nadprogramowe centymetry ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Cwicze wiec od 2 tygodni i rowneiz widze juz rezultaty...1 kg mniej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
A ja właśnie wczoraj spaprałam sobie włosy... nie tyle ja co fryzjerka do której miałam chyba zbyt duże zaufanie
![]() Jestem załamana bo tak mi wycieniowałą włosy, że mam mysią kitkę, a zamiast subtelnych rudych refleków ( które miały rozświetlić mój blond) zrobiła pomarańczowe pasma (!)... w salonei przy sztucznym oświeteniu było nawet znośnie, ale jak zobaczyłam się w domu to się załamałam... Ślub w maju... co ja mam zrobić?! Tak chciałam mieć poiękne półdługie włosy pięknie roświetlone balejażem... ![]()
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
co do mojej trądzikowej buzi, to zamierzam w domu zacząć robić sobie kw. migdałowy (najpierw tonik oczywiście). podobno działa antybakteryjnie, lekko rozjasnia, można pozbyc się przebarwień (mam oprócz pryszczy gł. przebarwienia...). co wy na to?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
problem w tym, że teraz już chyba żadnemu nie zaufam :/ w moim miescie nie ma zbyt wielu dobrych salonów, więc pewnie udam się przed ślubem do Krakowa, do salonu który poleca mi moja siora... Póki co zakupiłam 3 odżywki ![]() Cytat:
Ja też miałam problemy z cerą, ale od jakiś 2 tygodni nie jem majonezu, kechupu, czekolady itp w sumie piję dużo kefirów, mleka i jem chrupkie pieczywo, oprócz tego używam kremu Lichtena, serii ogórkowej ziaji i od czasu do czasu różne maseczki ( z glinką, lub nawilżające) i zauważyłam poprawę. Myślę, że głównie ze względu na zmianę menu, ale chyba też na ten krem, bo jest rewelacyjny. Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
właśnie nie ryzykowałabym sama, lepiej pójść do osoby która ma doświadczenie.Ja mam wesele 18 sierpnia 2007 i tez zaczynam dbać bardziej o to co jem, robie maseczki.
Zastanawiam się na pójściem parę razy do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy, co o tym sądzicie bo słyszałam różne opinie na temat tego zabiegu?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Sama chcialam isc, ale od kiedy zauwazylam kilka naczynek na mojej buzi zrezygnowalam! Powiem tak - jezeli Twoja buzia jest choc troszke wrazliwa, mialas kiedys jakies zaczerwienienie po jakims kremie, zle znosi mroz itp. nie ryzykowalabym. W zupelnosci wystarczy maseczka aspirynowa robiona systematcznie lub glinka zielona. Jezeli sie jednak wybierzesz idz do kogos sprawdzonego (chocby przez kolezanki) i osatni raz na 3 tygodnie przed slubem - nie pozniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Madla napisała:
Ja też miałam problemy z cerą, ale od jakiś 2 tygodni nie jem majonezu, kechupu, czekolady itp Co jest nie tak z kechupem Dziewczyny? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ja chodze do kosmetyczki w Plazie.jest konkterna- potrafi fajnie doradzic co do pielegnacji w domu i wogóle jest kompetentna.robi tez ciekawe makijaze slubne- ja u niej bedę malowana w maju!Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
Dziękuję! Dzisiaj nawet wybieram się do Plazy, a dokładnie do Cinema City, więc może tam wpadnę...Pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:49.