|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy to mozliwe?
Witajcie dziewczyny,chciala bym sie od Was dowiedziec czy mozliwy jest brak okresu w jednym miesiacu nie spowodowany przez jakies zakazenia,zaplodnienie,od chudzanie,stres itp?Czy mozliwe jest tak poprostu go nie dostac?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy to mozliwe?
słyszałam że może być taki cykl bezowulacyjny. A za tym idzie brak miesiączki. Pewna nie jestem, moze się jeszcze ktoś wypowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja tak mialam z 5 razy w swoim zyciu najczesciej jak jest cieplo wiec tobie tez sie moglo przytrafic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Podobno cykle bezowulacyjne są normalne, ale ile razy w roku to nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś też w jednym miesiącu nie miałam okresu. Nie wiem dlaczego, ale na pewno nie było to spowodowane stresem, czy innymi powodami, które podałaś...
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Mi zdarzyło się nie mieć miesiączki 2 i pół miesiąca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
na drugie mam Irena
|
jeśli ciąża jest wykluczona to może być to spowodowane odchudzaniem zmiana klimatu stres
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
albo jakies zawirowania hormonalne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja tak mialam juz kilka razy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedys nie mialam okresu przez pol roku..pozniej wrocilo wszystko do normy... Jakis czas temu nie mialam przez 2 miesiace miesiaczki,ciaza byla wykluczona, jeden lekarz uznal ze to przez moje jajniki,ze sa za male,zeby normalnie funkcjonowaly-podejrzewal PCO... zanim dostalam sie do drugiego lekarza okres wrocil...
Nie wiem czym to bylo spowodowane.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi,musialam przeczytac swojemu Tzowi zeby sie uspokoil choc troszke bo nie jest jeszcze gotow na dzidzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
od czasu do czasu tak juz jest ze jest bezowulacyjny cykl ;p taka nasza uroda ;] ( tylko jeszcze zebysmy wiedzialy kiedy <marzyciel>)
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Najgorsze w tym jest jest to ze nie wiadomo kiedy taka przerwa
bedzie bo do czasu spodziewanej miesiaczki i z 5 dni czulam jakby ten okres jeszcze mial sie zjawic,bolal mnie troszke brzuch,piersi i latalam do wc co pol godziny bo mialam wrazenie ze jednak dostalam okresu a tu nic. Ach drugi raz juz organizm mnie nabiera. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Ja kiedyś po wakacjach w innych warunkach klimatycznych niż normalnie 'opuściłam' jedną miesiączkę. Potem wszystko wróciło do normy
![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
No wlasnie ale ja nie zmienilam klimatu,no moze troszke denerwowalam sie ze pracy nie moglam znalesc (cale szczescie juz mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
![]()
A ile taki brak okresu moze trwac?? Bo szczerze mowiac zaczynam sie coraz bardziej o to martwic. Jeszcze nigdy nic takiego mnie nie spotkalo. Poprzedni spoznije mi sie 3 dni a teraz juz mija prawie tydzien...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Zapewne to wina stresu. Niestety dłuższe przerwy w braku miesiączki pomijając inne czynniki, które wcześniej wymieniły dziewczyny (zmiana klimatu, dieta, duży wysiłek fizyczny, stres itp) mogą sugerować problemy z hormonami lub jeszcze jakieś inne zaburzenia. Gdy sytuacja często będzie sie powtarzać konieczna jest konsutlacja z lekarzem. Natomiast cykl bezowulacyjny nie ma tu nic do rzeczy bo miesiączka w takim cyklu normalnie występuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.