|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
jak mam malować takie oczy?
Nie będę pisała,że mam okropne oczka, bo i tak muszę jakoś z nimi żyć
![]() Ale trochę można je poprawić makijażem, dlatego proszę Was o pomoc, bo ja się niestety nie znam na tym za bardzo Moje oczka są szaro-niebieskie, czyt. raz takie, raz taki do tego jestem ciemną blondynką, o jasnej cerze.Ten ciemniejszy odcień włosów, to mój prawdziwy ![]() Tak więc ładnie proszę o pomoc. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: jak mam malować takie oczy?
czwarte zdjęcie - jakbym siebie widziała, serio!
miejsce, gdzie powieka powinna być wklęśnięta, a nie zawijająca sie nad okiem - mam nadzieję że rozumiesz - pomaluj ciemniejszym cieniem, co da wrażenie głębi. Mocno tuszuj i podkręcaj rzęsy.Co do kolorów, to zacznij od brązów, są dosyć neutralne. Przy szaro niebieskich oczach unikaj szarości. Załączam zdj moich freaky eyes ;] jedno oko ma bardziej niż drugie - zwariować można! btw taka przypadłość to opadająca górna powieka.
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Jak miło wiedzieć,że nie jestem jedyna
Bardzo dziękuję za podpowiedź hmm a jakie cienie powinnam używać, by wydobyć błękit moich oczu? I jeszcze czy mogę bawić się czarną kreską na górnej powiece? A jeszcze jedno pytanko Jak powiększyć je optycznie, bo mam wrażenie,że mam małe oczka
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Uważam, ze masz oczy jak Milla Jovovich
tu masz fotki
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak dobrać cienie do koloru oczu:
http://www.zeberka.pl/art.php?id=1528 i jeszcze fajny artykuł o malowaniu wklęsłych oczu, które niestety sama posiadam;/ http://www.zeberka.pl/art.php?id=797 hmmm mam nadzieję, że pomogę choć trochę
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
izka11 to budujące, ale ona ma ładniejsze niż ja
![]() the_sania bardzo Ci dziękuję, bardzo mi pomogły te strony. Wszystkim ładnie dziękuję za pomoc jesteście prawdziwe skarby
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
i gitara
![]() Bardzo się cieszę, że mogłam Ci pomóc ooo moze dodaj zdjęcie z takim makijażem ?
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Chętnie bym wkleiła, ale jakoś tak szyło,że aparat odmówił posłuszeństwa
ale jak tylko zacznie działać i oczko będzie tak pomalowane to na pewno wkleję fotkę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.

Moje oczka są szaro-niebieskie, czyt. raz takie, raz taki 

- pomaluj ciemniejszym cieniem, co da wrażenie głębi. Mocno tuszuj i podkręcaj rzęsy.
hmm a jakie cienie powinnam używać, by wydobyć błękit moich oczu?