|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Welon czy wianek?
Co wolały byście założyć do sukni ślubnej - welon czy wianek z białych kwiatków? Albo co miałyście na głowie na swoim ślubie jeśli już jesteście po? I jeśli wianek to czy był ze sztucznych kwiatków, z prawdziwych i czy był biały czy w jasnych pastelowych kolorkach?
Zdjęcia mile widziane... |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Re: Welon czy wianek?
Ani jedno ani drugie! Welon kojarzy mi się z firaną, a wianek z dziewczynką idącą do komunii. Ja planuję żywy kwiatek za uchem
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Ja miałam wianek z prawdziwych kwiatów i byłam bardzo zadowolona (zasuszony mam do dziś)
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Bo ja bym miała ochotę na sukienkę w takim stylu jak na zdjeciach niżej. Do tego loczki i wianek
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
A nie masz czasem zdjęcia? Chętnie bym się zainspirowała
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam we włosach żywy kwiatek. Polecam, ale lepiej go wcześniej spryskać jakimś lakierem żeby w trakcie wesele nie usechł
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Moge polecić Ci bardzo fajne forum o pannach młodych i nie tylko - www.gimbla.pl . Znajdziesz tam wszystkie niezbędne info na temat ślubu, a nawet więcej
|
|
|
|
|
#8 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ja miałam maleńkie różyczki z materiału w kolorze ecru i jasny róż.Welon założyłam tylko na oczepiny.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuję za zdjęcia i adres strony
A ja znalazłam coś takiego. Pierwsze zdjęcie mnie nie zachwyca, ale dało mi do myślenia że bukiet i wianek muszą do siebie pasować, a wcześniej o tym nie pomyślałam. Na drugim zdjęciu bardzo mi się podobają te kwiatuszki(przypominają kształtem magnolie, tylko że są mniejsze). Ale one chyba są sztuczne, a ja jednak wolę żywe (sztuczne wianki bardziej mi się kojarzą z pierwszą komunią). |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
strasznie podoba mi sie suknia na 4 zdjeciu, gdzie ja mozna dostac?
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Te zdjęcia ściagnęłam z wizażu i też mam nadzieję, że któraś z dziewczyn wie skąd te zdjęcia były ściągnietę? A może któraś z was je zeskanowała?
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.board.freeweb.pl/posts.ph...886#post580886
może tu cos znajdziesz |
|
|
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
Dodaje kilka przykladow
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
Re: Welon czy wianek? - Linki do stron związanych ze ślubem
o rany to az tele jest stron slubnych!
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Anis!!!! Mam stronke z ta kiecka co nam sie podoba (4 zdjecie)
www.cosmobella.pl
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
A ja to w ogóle to juz mam doła
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam we włosach stroik i welon do pasa, ale to było 7 lat temu.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Super, że znalazłaś A ja ciamajda wkleiłam wam ten adres bez sprawdzenia Napisałam do nich żeby podali cenę tej sukienki, ale sądząc po cenach z działu wyprzedaż i tak nie będę mogła sobie na nią pozwolić. Ale cieszę się, że chociaż zdjęcie dokładne teraz mam Znalazłam też kilka innych fajnych... ta na drugim zdjęciu mi się podoba ale została im tylko jedna sztuka (w dziale wyprzedaż) i do tego nie mój rozmiar |
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
A kiedy ślub? Bo będę się widziała z moją koleżanką z okolic Zielonej Góry więc może od niej się czegoś dowiem. Ale będę się z nią widziała za jakieś dwa tygodnie dopiero.
I poprzeglądaj sobie te strony z sukienkami to może jednak coś Ci się spodoba. Ja np. zawsze maluję się sama i nie wyobrażam sobie żeby ktoś obcy malował mnie na mój ślub. Makijaże ślubne większości moich koleżanek były sztuczne i niektóre nawet tandetne - pomarańczowy brokat do białej sukni ślubnej! Według mnie napewno ty sama lepiej wiesz w jakim makijażu dobrze wygladasz i się czujesz. Popytaj też wśród koleżanek, bo często się zdaża, że "znajoma znajomej" ma talent i maluje np. u siebie w domu, albo przyjeżdza na telefon. Głowa do góry! Będzie dobrze! |
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam maila z Cosmobella.pl, a oto treść:
Witamy, dziękujemy za zainteresowanie kolekcją Cosmobella. Aktualnie ceny kolekcji Cosmobella wahają się pomiędzy 2.100zł a 3.100zł (zdecydowana większość). Czas oczekiwania ok. 3 miesiące. Można się spodziewać że w nowym sezonie ceny ulegną obniżeniu. Rozmiar nie ma wpływu na cenę. Zwracamy uwagę, że salony współpracujące to nie salony firmowe Demetriosa i moga się w nich nie znajdować wszystkie wybrane modele. Proszę pytać najlepiej telefonicznie. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-12-03 o 00:44 Powód: Link. |
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Ta pierwsza suknia jest cuuudna
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie sie osobiscie podobaja welony, ale najlepiej jesli sa delikatne, a nie takie przesadzone. Wianki niestety kojarza mi sie z I komunia, ale na pewno mozna wykonac taki wianuszek, ktory wygladalby efektownie. No i duzo zalezy od sukni. Ale do takich fasonow, jakie podalas pasuja wedlug mnie jakies skromne ozdoby na glowie i raczej nie wianek.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Re: Welon czy wianek? -do Ani
Witaj Aniu! Ślub dopiero w kwietniu ale ponieważ jestem osobą bardzo zajętą od rana do wieczora a nawet w soboty i niedziele więc postanowiłam, że już wcześniej za wszystkim się porozglądam, bo na ostatnią chwilę raczej nie ma szans , żebym na spokojnie wszystko załatwiła...Jeżeli mogłabyś więc podpytać Twoją koleżankę o tę wizażystkę w Zielonej Górze lub okolicach to będę Ci niesamowicie wdzięczna!
Ania_ napisał(a): > A kiedy ślub? Bo będę się widziała z moją koleżanką z okolic Zielonej Góry więc może od niej się czegoś dowiem. Ale będę się z nią widziała za jakieś dwa tygodnie dopiero. > > I poprzeglądaj sobie te strony z sukienkami to może jednak coś Ci się spodoba. > > Ja np. zawsze maluję się sama i nie wyobrażam sobie żeby ktoś obcy malował mnie na mój ślub. Makijaże ślubne większości moich koleżanek były sztuczne i niektóre nawet tandetne - pomarańczowy brokat do białej sukni ślubnej! > > Według mnie napewno ty sama lepiej wiesz w jakim makijażu dobrze wygladasz i się czujesz. Popytaj też wśród koleżanek, bo często się zdaża, że "znajoma znajomej" ma talent i maluje np. u siebie w domu, albo przyjeżdza na telefon. > > Głowa do góry! Będzie dobrze! |
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Kilka lat temu moja kolezanka miala na ślubie własnie wianek. Jesli dobrze pamiętam,z kremowych różyczek,takich lekko rozwiniętych.Nie wiem czy były zywe,ale wygladały bardzo naturalnie. Włosy były rozpuszczone,do ramion,loczki-sprężynki (ma takie "własne" ) ,suknie odcinana pod biustem,w kolorze ecrue,z rozszerzanymi rekawami,które na dole przechodziły w takie "lejki" Ogólnie sukienka była bardzo dziewczęca,żadnych usztywnien,falban itd
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Welon czy wianek?
ja na swoim slubie chcialam byc bez welonu ale jak mamie powiedzialam o tym pomysle to od razu powiedziala ze mam to wybic sobie z glowy, ze to nie do pomyslenia.
Edytowane przez narzeczonaa Czas edycji: 2008-12-28 o 14:31 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.