|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jakie ćwiczenia wykonywać?
Jestem w 3 mies ciazy i chcialabym zaczac cwiczyc wzmocnic miesnie brzucha oraz nogi . Jesli znacie takie cwiczenia prosze o odpowiedz lub jakies filmiki z ktorych korzystacie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie ćwiczenia wykonywać?
1) skonsultować chęć ćwiczeń z lekarzem
2) jeżeli nie znasz się na ćwiczeniach i nie masz doświadczenia w tym temacie to absolutnie nie wykonywać ich na własną rękę a udać się chociaż na jedne/dwa zajęcia u trenera personalnego, który pokaże jak dane ćwiczenia należy poprawnie wykonywać - z filmiku, opisu często nie da się ogarnąć prawidłowej postawy i techniki w trakcie ćwiczeń i można sobie krzywdę zrobić
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja polecam zajęcia dedykowane dla kobiet w ciąży w jakimś klubie fitness. Uczestniczyłam w takich od 3 do 9 miesiąca i były naprawdę ok.
Ewentualnie jeśli nie masz koło siebie takich zajęć, to jakąś płytkę z ćwiczeniami przed porodem. Tylko w takim przypadku trzeba bardzo zwracać uwagę na technikę wykonania, gdyż można sobie krzywdę zrobić wykonując ćwiczenia źle. Więc faktycznie lepiej najpierw poradzić się specjalisty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A ja polecam basen, jesli nie cwiczylas przed ciaza.
Wyslane z telefonu, przepraszam za brak polskich znakow |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Basen jest super, pod warunkiem, że nie masz tendencji do łapania infekcji intymnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.