|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
jaki typ kolorystyczny?
mam problem żeby to okreslic wiec prosze Was o pomoc
![]() jakie kolory szminek, cienie i kolory ubran beda mi pasowały??? 1. Jak się opalasz szybko na ciemnobrązowo 2.Kolor oczu oprawa oczu-ciemna, oczy: obwódka granatowa srodek niebieski, przy zrenicach brąz :P takie fiu bzdziu ![]() 3.Piegi nie mam, tylko kilka pieprzyków na rekach ![]() 4.Cera chyba złotway. jak sie rumienie to na ostry róż ![]() 5.Naturalny kolor włosów ciemnobrązowe 6.Kolor ust czerrrrwone ![]() 7.Czuje sie dobrze w brązach i bezach ale niektorzy mowia ze mi nie pasują dlatego pytam Was Edytowane przez smiley Czas edycji: 2008-11-22 o 16:55 Powód: bład |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: jaki typ kolorystyczny?
Moim zdaniem na podstawie tego co napisalas jestes zima. Ale tak naprawde wszystko widac przy samej analizie, jednak odcien karnacji, kolor oczu i charakterystyczne rumience na policzkach to cechy odpowiadające zimie. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
kochane czy pomozecie mi okreslic moj typ, mam brazowe oczy i brazowe wlosy opalam sie na brazowo i nie wiem czy jestem jesien czy wiosna? bo na zime i lato chyba odpadam
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wiosną to byc nie mozesz... mozesz byc za to południową zimą właśnie
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
poludniowa zima ??????
a jakie kolory mi posuja do oczu? 1. Jak się opalasz - szybko, odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy ale tez taki lekko przykurzony od razy po zejsciu ze slonca, szaro-brazowawy 2. Kolor oczu - piwne, oprawa ciemna 3. Piegi - nie mam ale za to malutkich pieprzykow ponad 150 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły ale koloru nie okresle bo opalona zawsze jestem, nie rumienie sie 5. Naturalny kolor włosów - ciemny braz ale raczej mysi 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) ciepły nienasycony, choc teraz po pernamentnym to dziwny do okreslenia jakby roz z brazem i pomarancza i czerwienia, wszystko razem 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? z tym bedzie problem bo nosze prawie wszystkie kolory i te zywe i pastele, nie przepadam za bardzo za pomaranczem choc niektorzy twierdza ze jest mi dobrze troche sie wysililam i opisalam ![]() |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
''południowa zima'' żeby było Ci lepiej to sobie wyobrazić,powiem że taki typ prezentuje np Monika Belucci,Penelope Cruz, to taki południowy, ''włoski'' typ urody,ciemne oczy,ciemne włosy,ciemna karnacja...
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje Ci pieknie Dark01 ale jak bym sie jeszcze dowiedziala czegos o tej mojej poludniowej zimie to by bylo przecudownie, jak malowac oczy? bo ten braz juz mi sie znudzil... jakie kolory ubran najbardziej pasuja?
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podesle Ci linka ,tutaj jest najlepiej wszystko wyjasnione http://www.wizaz.pl/images/agatam/elegancka_zima/ istnieje pewna zasada,ze oczu nie malujemy cieniami w kolorze tenczówki,tylko kontrastującymi z nią kolorami,tzn,ze jak masz brązowe oczy to nie malujesz ich na brązowo..tylko na :niebiesko,zielono,fiolet owo itd....ale ja mysle,ze fajnie dobrany brązik slicznie podkresla ciemne oczka....sama mam takie
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze to najbardziej tez podoba mi sie ten brazik
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
heeej a ja??? ją okreslacie a w moim watku mnie nie okreslicie
(((((
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
mi pomożecie proszę waham sie miedzy wiosna a latem:|
1. Nie opalam sie szybko, przez 1h jestem czerwona a potem mam jany braz na rekach i brzychu plecach a na nogach i buzi oliwkowy 2. Kolor oczu mam zielononiebieskie lub zielonoszare oczy na jednym oku mam 2 pomaranczowe plamki ale takie malutkie, oprawa w kolorze jasnego brazu/ciemnego blondu(chłodny odcien) 3. Piegi - mam kilka, takich jano brazowych w cieplym odcieniu w lecie jest ich wieciej 4. Cera - niemal przezroczysta bardzo blada ale czasem wydaje sie ze ma brzoskiwniowo zlty odcien(ale rzadko) mam rumience takie leciutkie rozowe i niebieskie cienie pod oczami 5. Naturalny kolor włosów - mam ciemny mysi blond i bardzo jasne pasemka(naturalne) z przodu a na grzywce zlote pasemka(naturalne) w dziecinstwie bylam slomiana blondynka 6. Kolor ust bladorózany czasem wpada w bardziej rozowy 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? podobno dobrze wygladam w granacie czerwieni turkusie i jasnorozwym(z czym absloutnie sie nie zgadzam bo wygladam strzasznie blado i rozowa mam twarz jak swinia w tym kolorze) ale bardzo lubie zielen choc zastanoawiam sie czy dobrze wygladam aha i gdziej widzialam ze istotne jest czy czriwenieja kostki stawwow a mi czerwienieja ale co to oznacza o nie wiem To chyba tyle a na zdjeciach wygladam zupelnie bialo wiec nie dam bo to nie beda miarodajne |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

a jakie kolory mi posuja do oczu?

(((((