|
Notka |
|
Targowisko: ciuchlandia Targowisko: ciuchlandia. Tutaj wymieniamy się ubraniami, dodatkami, obuwiem, paskami, torebkami itp. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
serdeczna prośba
Kochane jeżeli miałybyście nadmiar lub zbyteczne ubrania może zechciałaby któraś mi podarować byłabym bardzo wdzięczna ...nie stać mnie na zakup nowej odzieży dla siebie i córek.Od kilku lat walczę z chorobą nowotworową wychowuje dwie córki w wieku 17 i 19 lat wiec ciężko o każdy grosz .Serdecznie pozdrawiam.Dorota
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: serdeczna prośba
czy 19 letnia córka nie pomaga? bo przypuszczam ze pracuje.
jaki rozmiar ciuchów potrzebujesz? czy koszty przesyłki jestes w stanie pokryc? pozdrawiam.
#3 |
Zadomowienie
|
A mi się wydają podejrzane takiego typu teksty..... nie mam na ubrania a na internet mnie stać......
W miastach są organizacje z których mozesz otrzymywac pieniazki na ciuchy lub nawet dostawac odziez to moze popytaj... bo takie prosby na tej stronce wydaja mi sie nie na miejscu.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
no tez racja
![]() A jesli nie potrzebuje to juz onna powinna sie martwić o swoje sumienie. W kazdym badz razie gdyby autorka chciała to moge pomoc. Napewno kilka sztuk odziezy znajde na oddanie. a Kinior rzeczywiscie ma racje. napewno są jakies fundacje itp gdzie odziez dostaje sie za darmo. trzeba tylko pochodzic i popytac POZDROWIENIA ![]()
#5 |
Wtajemniczenie
|
Wątpie zeby autorce wątku chodzilo o wymiane za pokrycie kosztow przesyłki .
I przepraszam bardzo ale pisanie ze nie stac mnei na ciuchy a na internet tak jest nie na miejscu . Jak mozna tak napisac komus . Skad macie pewnosc skąd pisze wizazanka . Zreszta teraz mozna miec internet w omu za jakies 20 zł nawet . Takze soy moze kogo nie stac na ubrania ktore kosztuja wiecej . A co do wątku to sądze ze tez niebardzo jest na miejscu . Wątpie szczerze mowiac zeby jakas wizazanka wysylała ciuszki . |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Przekupka: 56 pkt / 100% pozyt.
|
mam na zbyciu kurtke zimowa, pare innych ciuszków, oddałabym za pokrycie kosztów wysyłki..
#7 |
Zakorzenienie
|
anulek a co masz za koszty przesyłki ?
![]() ![]() ![]() co do wątku to ja na swoj koszt wysłac nie moge ![]() ![]()
#8 |
Zakorzenienie
Przekupka: 56 pkt / 100% pozyt.
|
a sporo tego jest
![]() ![]() i to samo - pokryjesz koszt wysylki corka dostanie ciuchy ![]()
#9 |
Przyczajenie
|
Dot wyjasnienie prosby
Odpowiem po kolei mam nadzieje,ze zostane dobrze zrozumiana. Po pierwsze odpowiadam-córka 19 letnia nie pracuje a sie uczy.Na internet mnie stać rzeczywiście płace32zł, (komputer pożyczony z fundacji)
cyt Kinior20" A mi się wydają podejrzane takiego typu teksty..... nie mam na ubrania a na internet mnie stać...... W miastach są organizacje z których mozesz otrzymywac pieniazki na ciuchy lub nawet dostawac odziez to moze popytaj... bo takie prosby na tej stronce wydaja mi sie nie na miejscu...."masz racje ta prośba była do niewłaściwych ludzi i nie na miejscu ...bo oczywiście każdy z nas jest nauczony ,ze jak już prosimy o pomoc to tylko po to by oszukać,okraść albo jeden Pan Bóg wie dlaczego.... Czy ja kogokolwiek z Państwa poprosiłam o pieniądze o jakieś datki Nie nic takiego nie zrobiłam ,.zwyczajnie pierwszy raz w życiu zwróciłam sie do ludzi o pomoc a potraktowano mnie jak złodzieja teraz wiem ,ze to był ten pierwszy i ostatni raz Każdej osobie która chciałaby mi pomoc miałam zeskanować swoje orzeczenia lekarskie dokumenty szpitalne aby nikt nie czuł sie oszukany.Jest mi strasznie przykro zostałam źle zrozumiana wiec cofam swoja prośbę a państwa przepraszam i pozdrawiam serdecznie Dorota |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
404 Not Found
Przekupka: 169 pkt / 100% pozyt.
|
Rany! Jesteście bezduszne! Jak można osądzać kogoś bezpodstawnie?!
Nie można wrzucać wszystkich do jednego wora! Kinior20 nie masz prawa wydawać sądu na kimś kogo nie znasz! Jeśli nie chcecie pomóc bo coś tu jest dla Was "podejrzane" to nie pomagajcie, ale też nie wypisujcie tego typu textów! Nie zawsze bezdomny, który posiada bluzę adidasa sam ją sobie kupił... Szanuję osoby, które chcą pomóc jednak śmieszy mnie fakt, że żądacie zwrotu kosztów wysyłki... Czy pogorszy się Wasz standard życia jeśli pokryjecie koszt przesyłki, który wynosi kilka złotych?! Jeśli pomagać to w 100 %... Pozdrowienia dla autorki postu! Wierzę, że kiedyś wszystko się Tobie i Twojej Rodzinie ułoży... |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
"Cala" Bardzo dziekuje za ciepłe słowa
![]() Dorota |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli ktos chce pomagac to nie znaczy ze go na to stać , wiec Cala tez bądź wyrozumiała dla tych co chcą pomóc. Ja wiem ze to jest pare zł , ale ja np. teraz nie moge sobie pozwolic na pokrywanie kosztów. tak jak mówiłam moge wysłac kilka rzeczy ale za pokryciem kosztów.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Bardzo proszę o podanie rozmiarów Twoich i córek, chętnie coś wyślę.
Ostatnio mi też ktoś tak pomógł, mimo że nie prosiłam. Nie chciał nawet zwrotów kosztów. widzę, że teraz mam szansę w ramach tamtej pomocy okazanej mnie pomóc innej osobie. |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Też proszę Cię o podanie rozmiarów i adresu na PW
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Nie dziw sie że wizażanki są podejrzliwe. Wielu oszustów grasuje po internecie a ja sama dostaję takich próśb mnóstwo.Pamiętam jak na forum dzieciakowym przychodziła jedna dziewczyna która skarżyła się że ma ciężką sytuację finansową, przedstawiała nawet jakieś zaświadczenia itp.
Dziewczyny wysyłały jej ogromne paczki z ciuszkami po swoich dzieciach. Jakież było ich zdziwienie gdy okazało się że dziewczyna już tak oszukuje na kolejnym forum a prowadzi komis z ciuszkami dla dzieci. Wydało sie bo jedna forumowiczka znalazła ciuszki które jej wysłała właśnie w tym komisie. Póżniej też jej mąż przepraszał na tym forum za to że jego żona podobno jest nie do końca normalna i mają pełno wszystkiego a ona chodzi i prosi. Piszesz że Twoje córki nie pracują bo się uczą. No jasne ale przecież można sobie dorabiać np. dając korepetycje itp. W weekendy można popracować jako hostessa. Sama byłam w ciężkiej sytuacji finansowej i pracowałam od 15 roku życia w każde wakacje, a później chwytałam się każdej możliwej pracy aby tylko mieć na swoje wydatki i pomóc trochę w domu. Mnie się jakoś udało pogodzić pracę z nauką, wierzę że Twoim córkom też się to uda, zwłaszcza że zbliża się okres świąteczny i pracy dodatkowej jest mnóstwo.
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2008-11-17 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
A czy ja napisałam ze ona jest oszustką czy złodziejka?????? napisałam tylko ze takie teksty sa nie na miejscu moim zdaniem
![]() takze dla mnie sam fakt ze posiadasz internet jest dziwny... ale oki Twoja sprawa i wcale moje wypowiedzi nie mialy Cie urazić ![]() ![]() ![]() ![]() A tak jak juz pisalam nie oskarzam autorki tekstu wiec moze poczytajcie zanim cos napiszecie co?zreszta kazdy ma swoje zdanie i rowniez wy nie macie prawa pisac ze jestrem bezduszna czy cos w tym stylu bo dla mnie takie zachowanie jest nie na miejscu!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Nie dziwie sie absolutniewiem ze zdarzaja sie osoby wykorzysujace czyjąś dobroć i rozumiem obawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Droga Kinior20 a coz w tym dziwnego jak dostep do internetu????czy to tylko przywilej dla zamoznych?Do kościoła mnie nie wysyłasz kochanie na jakim ty swiecie zyjesz?polemizowanie z Toba nie ma sensu jak widze i ja juz naprawde podziekowałam za pomoc i grzecznie przeprosiłam za burze jaka tu wywołałam.Dlatego prosze Cie o niedodawanie wiecej do mojego tematu komentarzy.Pozdarwiam i zycze zdrówka.Dorota
|
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
napisz na pw, mniej więcej jakich rozmiarów szukasz, a toz moze cos w domu się znajdzie
![]()
#21 |
Przyczajenie
|
Witaj! Dziekuje ,ze chcesz pomóc prosze o meila na adres: dorotkaxk@interia.pl
moje corki rozmiar 38 i wzrost 174 i 176 ja rozmiar 42-44 wzrost 170 .Bardzo dziekuje za chcec pomocy .Pozdrawiam.Dorota |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny- przeciez tym razem nawet nie musicie wysylac ciuchow poleconym czy priorytetem. bo nikt nie bedzie od was chcial dowodu przesylki.
mysle, ze znajde jakies bluzeczki i cosik wysle. ![]() ![]()
#23 |
Wtajemniczenie
|
Kinior20 wstydziłabys się . Piszesz jak jakas nie wiem 13 latka . Jak nie rozumiesz ze ktos ma interneto choc jest ubogi to moze ci pomoge . Ludzie biedni tez mają prawo do internetu ! Pomysl sobie ile kosztuje bluzka w sklepie JEDNA ! ok 30 zł . A za te pieniadze mozna miec internet . To twoje posty są nie na miejscu . Widocznie nie rozumiesz co to znaczy byc biednym . Jesli nie chcesz pomoc to moze nie wypowiadaj się bo wizazanka nie prosila o to . Tak wiec robisz offtopa .
Co do pomocy sama tez moge pomoc w przyszlym miesiącu gdy dostane wyplate . Napewno znajda sie jakies fajne ciuszki . Mam nadizeje ze wizazanki nie wysla jakis "szmat" czy rzeczy sprzed 20 lat . Sory za szczerosc . |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
zgadzam sie z Toba werzara , nikt napewno nie chciałby dostac ubran w ktorych nie wyjdzie bo sa brzydkie luz zniszczone .
Osoby biedne tez maja prawo wygladac ładnie ![]() Ja mam kurteczke bezowa 38 , mam buty czarne na obcasiku 38, sweterek bezowy , golfy 38 i jeszcze napewno znajde cosw szafie i napewno jakies kosmetyki tez znajde ![]() tylko musze zaznaczyc ze wysle zakoszty przesylki
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mozesz mnie dziewczyno nie obrazac? nie mam 13 lat tylko 21 i bardzo dobrze wiem jak to jest byc bednym bo sama do najbogatszych nie naleze!!!!! i jesli chcialabys wiedziec ja mam internet od niedawna i tylko dzieki temu ze pracuje i za studia tez sobie sama płace wiec to ja nie zycze sobie tego typu tekstów z Twojej strony!!!! Do autorki tekstu: Tak kochana do kosciola! moja rodzina dostawala taka pomoc wlasnie od ksiedza jesli bys chciala wiedziec. Wiec moze Ty tez sie pojdziesz dowiedziec szczegolow A wracajac do internetu to ludzie ubodzy go nie maja!!nie maja czasami nawet pieniedzy na chleb! ja bylam w takiej sytuacji dopoki nie znalazlam pracy wiec mi tu nie wyskakuj z tekstami ze chyba nigdy nie bylam biedna!! Zreszta co Cie to obchodzi co ja pisze to jest moje zdanie a nie Twoje i bylo kierowane do Doroty nie do Ciebie! Zreszta moje słowa nikogo nie mialy obrazic. Ja po prostu wole pomagac osoba biednym ktore znam a nie kazdemu kto napisze w intrecie ze nie ma na ubrania.... Edytowane przez Kinior20 Czas edycji: 2008-11-17 o 13:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja również chętnie pomogę, za koszty przesyłki zapłacę sama, poproszę o dane najlepiej w wiadomości prywatnej. Pozdrawiam.
Co do wątpliwości niektórych wizażanek... Owszem można udać się do różnych instytucji o pomoc, ale pieniążków dostaje się dość mało, a zapewne same leki są drogie, do tego utrzymanie, szkoła, jedzenie, niektóre instytucje opłacają nawet internet, ciuszki można dostać też od PCK, ale ich jakość często jest straszna. Pamiętajcie, że każdy sposób prośby o pomoc jest dobry, owszem są oszuści, ale nie wszyscy, co proszą o pomoc nimi są. I apeluję również, a by wysyłane ciuszki były w dobrym stanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Kinior20 i reszta spokojnie.. sądzę, że kłótnie są zbędne...
Od kościoła również można uzyskać pomoc, ale to zależy w dużej mierze od księży. Można się udać do ośrodka pomocy społecznej, do PCK. Są rożne rozwiązania, tzreba tylko zacząc szukać, jednym z nich jest też Internet i to forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Byłam spokojna do czasu kiedy pewna wizazanka nie zaczela mnie obrazac...
To co tu pisze to moje zdanie a z tym kosciolem to napisałam bo u mnie np ksiadz raz w roku daje biednym rodzina 1000zł na szkole dla dzieci i oprocz tego jakies jedzenie przywozi ![]() ![]() A przez internet tak mozna pisac i prosic o pomoc tylko nie dziwcie sie ze ja nie za bardzo uwierzylam w ta historie bo po prostu jak moge uwierzyc komus o kim tak naprawde nic nie wiem? rownie dobrze ja moglam zalozyc taki wątek i co tez by mi kazdy uwierzył i wyslal ciuszki za darmo? ![]() Ja nie jestem az tak ufna jak niektore tu dziewczyny ale jesli chca wyslac ciuszki to prosze bardzo to ich sprawa nie moja i tego nie komentuje i nie pisze ze to jest złe bo to ich decyzja ![]() Ja wyrazam swoje zdanie a jesli komus sie to nie podoba to rowniez prosze nie komentowac ![]() ![]() A jesli juz taki watek powstal to mam prawo sie wypowiedziec i nikogo nie obrazam ale widze ze to nie dziala w obie strony.......... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.