|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Jakie ceny w Danii i Szwecji ????
Kochani, dzieci mojej kolezanki wyjeżdżają na obóz do Danii, potem do Szwecji. chciałaby dać im jakieś kieszonkowe ale zupełnie nie ma pojęcia ile takiemu dziesieciolatkowi wystarczy pieniędzy na tygodniowe "szaleństwo". Chodzi mi głównie o ceny np. lodów , soków i takich innych pierdółek ( ogólnie wyzywienie w cenie wyjazdu ). Czy ktoś sie moze orientuje ???????
"...Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego..." Marek Aureliusz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie ceny w Danii i Szwecji ????
Mieszkam w Szwecji więc mogę podać Ci jedynie tutejsze ceny. W duńskich się niestety nie orientuję. I tak: soki (1l) to ok. 9-18 koron, lody (gałka-oooogromna..) ok. 15 koron, woda mineralna 6-20 koron...
aktualny kurs korony musisz sobie sprawdzić bo nie pamiętam... Generalnie jest tu drożej niż u nas jakieś dwa razy...ale tylko generalnie bo nie tyczy się to wszystkiego, są rzeczy owiele droższe i znzcznie tańsze (pewnie jak wszędzie)...Życzę miłego wypoczywania...bo jet tu naprawdę pięknie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Boże !!!!!!!!! Jak ja Ci dziękuje za pomoc
![]()
"...Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego..." Marek Aureliusz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
ja bylam dwa razy w danii i z tego co pamietam to tragicznie nie bylo tylko ze zawsze chodzilismy do netto najtanszego sklepu chyba jest w kazdym miescie w danii
![]() ![]() a korona dunska to tak mniej wiecej 50 - 60 polskich groszy ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
bardzo Wam dziekuję w imieniu swoim jak i mojej kolezanki. juz wstępnie wyliczyła, ile musi dac dzieciaczkom pieniędzy. i to wszystko dzieki Wam............
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
zawsze do uslug
![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
w kwietniu wybieram sie do szwecji na ok. 5 dni, a pozniej znowu na 2 tygodnie w sierpniu. bede odwiedzac przyjaciolke wiec ceny mieszkania i wyzywienia sa dla mnie zbedne. jednak zastanawialam sie czy moglabys mi pomoc i udzielic inf ile powinnam wziac koron zeby np wyjsc do klubu, kupic jaks pamiatke itd? nie bede kupowac art spozywczych raczej niemniej jednak gdybys sama wybierala sie na tak ktorki pierszwy wypad ile wzielabys pieniazkow? nigdy nie bylam w szwecji, a poniewaz mieszkam w anglii, wymiana funa na korone jest troche klopotliwa dlatego tez wolalabym miec mniej wiecej nakreslone ile wydam ![]() ![]() serdecznie pozdrawiam z mroznej anglii i czekam na odpowiedz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.