|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() piórkowanie (pikowanie) czy degażowanie ??
cześć dziewczynki mam pytanko i maly problem.Wybieram sie do fryzjera bo mam juz troszke zniszczone.Mam gęste i grube włoski, cieżkie do układania.Zapuszczam je ale te końcówki są tragiczne. zaznaczam że nie chce juz ich cieniowac warstwami bo później będą sie zwijały i kręcimy we wszytskie stronyi nie chce miec ich krótkich.najlepiej jakby były jak najmniej sciete z długości. A wiec dziewczynki może ktos miał piórkowane włoski albo degazowane. Wiem co to degażowanie bo troszke poczytałam o tym piórkowanie też ale chcialabym wiedzieć jak to w praktyce wygląda z tym piórkowaniem
![]() ![]() Edytowane przez natka294 Czas edycji: 2006-03-30 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: piórkowanie (pikowanie) czy degażowanie ??
up up jest ktos tutaj ,pomoze mi ktos ?? ;(;(;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Hej!! Ja też ciągle szukam na siebie pomysłu.. Też mam długie włoski, i też nie chcę ich ścinać, bo już długo zapuszczam. Niestety jednak widzę, że troszke na końcach chorują bidulki i musiałabym coś z nimi zrobić..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
nie degazuj ich pod zadnym warunkiem!! te nozyczki zamiast ostro obcinac miarzdza i rwa koncowke i recze ci ze zaczna sie jeszcze szybcjej rozdwajac. a profesjonalna fryzjerka wg mnie powinna sobie poradzic bez takich nozyczek.moim zdaniem one zostaly stworzone dla leniwych fryzjerow
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
pikowanie, piorkowanie to takie scinanie wlosow ze "przezedza sie je" poprzez scinanie je raz krocej, raz dluzej, taki misz masz, fryzjer ciacha na slepo (tak to na pozor wyglada, nie doslownie) raz krocej raz dluzej. efekt jest taki ze masz wloski paru warstwowe.. wystaja kosmyki dluzsze, robia sie pazurki, na wierchu masz krotsze i postrzepione, taki nielad artystyczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
ja ostatnio trafiłam na porzadna fryzjerke co piorkowala mi wloski i degazowala bez tych okropnych nozyczek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
piorkowanie
hej.chce popiorkowac wlosy.ale nie wiem jak beda one wygladaly po strzyzeniu.nigdzie nie moge znalezc fotek.pomocy.mam proste troszeczke pocieniowane wlosy do ramion grzywka na ukos
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderatorka z pazurem
|
Dot.: piorkowanie
to zalezy jak bardzo chcesz je "popirokowac' i jaki masz ksztalt twarzy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
nie mocno bo chce zeby mi cos na glowie zostalo.twarz mam szczupla nie okragla moocnoa musze cos z tymi klakami zrobic jutro do fryzjera ide ale nie wiem czy dobrze jej to wytlumacze .nie chce duzo na dlugosci scinac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
kurcze inadal nikt nie ma zadnych fotek fryzur popiorkowanych pikowanych lub degazowanych;((ludzie ratujcie ja jutro do fryzjera ide!!!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() olkie degazówki nie rwą Ci wlosków ! ani ich nie miażdżą !! kto Ci tak powiedział,chyba ze fryzjer miał taki "dobry" sprzęt,to faktycznie strach sie bać... Edytowane przez asiafrywolitka Czas edycji: 2008-11-19 o 14:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.