|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Sztyblety damskie obuwie
Witajcie mam pytanie, chciałabym sobie zakupić takie buty na zimie do chodzenia po śniegu, i mam pytanie czy któraś z was posiada takie butki. Z założenia są to buty do jazdy konnej ale jak widze nie tylko. Podoba mi się ich krój ale najwazniejsze aby nie przemakały i nie rozklejały się. Proszę o opinię może któaś z was ma takie buciki
![]() Edytowane przez Agnieszq Czas edycji: 2011-11-14 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sztyblety damskie obuwie
Mam sztyblety, ale wyłącznie dlatego, że jeżdżę konno
![]() Jeżeli chcesz sobie kupić takie zwykłe, bez żadnego ocieplenia to odradzam. W zimie jest mi w nich strasznie zimno (pomimo kilku par skarpet), przemakają (może nie od razu, ale zawsze). Dlatego zamiaerzam inwestować w termobuty ![]() Zobaczyłam zdjęcie. Rzeczywiście, takie z futrem mogą się sprawdzić, o ile mieszkasz w mieście. Ja nie wyobrażam sobie przedzierania się przez nieutwardzone drogi w sztybletach ![]() Edytowane przez rusticalle Czas edycji: 2011-11-14 o 18:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Właśnie chcę sobie zakupić takie z ociepleniem, sprzedawca napisał mi w meilu, że z racji tego iż są wykonane z skóry naturalnej nie będą przemakać. Mieszkam w mieście wiec dużej ilości śniegu zwykle niema, ale kupione buty w tamtym roku wytrzymały 2 miesiące po czym zaczęły przemakać w ostateczności rozkleiły się i je zwróciłam. Dlatego myślę sobie żeby zainwestować w coś droższego mając nadzieje na lepsza jakość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2011-11-14 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Wiem że na śnieg najlepszym rozwiązaniem są ocieplane gumowce czyli te popularne śniegowce :P Ale nie za bardzo pasują do długiego eleganckiego płaszcza np :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Wiem wiem
![]() A i jeszcze w tych które wkleiłaś gumka nie jest nieprzemakalna, więc tutaj może pojawić się problem przy śniegu ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
właśnieto samo myślałam z jednej strony ta gumka nie jest aż tak nisko, ale nigdy nie wiadomo gdzie się będzie łazić po tym śniegu. Jeszcze myślę ewentualnie nad tymi.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
cena 179zł wiec wydaje mi się że za skórę naturalną to w sam raz. Moda w sumie mnie mało interesuje od czasów gdy porządnie zmarzłam i przemokłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
rusticalle ciekawe co za sztyblety masz że nie jesteś zadowolona?
jak Ci zimno założ welniane skarpety i bedzie lepiej ![]() ![]() ogólnie sztyblety jako sztyblety nie są super cieple ale sa wygodne, noga przy 10 stopniach mrozu zmarznie w kazdych butach,jednak ja mam sztyblety takze , bo jezdze konno, ale chodze w nich przy tej pogodzie i pół dnia i nie narzekam na nie. cenowo dalam 180 zł i jeszcze mi nie przemokly, zakladam je praktycznie co dnia.są wysciełane ciepłym materiałem w środku .jednak z tą gumką racja moze być zimno , do jazdy konnej zakłada się sztylpy ktore chronią dodatkowo nogę przed zimnem. ...i podeszwa płaska zazwyczaj takze moze byc slisko w nich troszkę ![]() jesli maja byc to buty na co dzien to się zastanow, a jesli jedne z kilku ktore bedziesz zakladac do danego stroju to jak najbardziej polecam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
lideria: Sztyblety jak sztyblety, z prawdziwej skóry, ale cienkie. Na razie jeszcze jest OK, ale jak jest już poniżej -5* to mam problem
![]() Do tematu: Szczerze mówiąc w wydaniu codziennym sztyblety mi się nie podobają. Ale te drugie, których zdjęcie wkleiłaś, hm... Gdybym już się w buty nie zaopatrzyła to na pewno bym się za takimi rozglądała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Mnie się sztyblety podobają (chyba za dużo szafiarskich blogów się naoglądałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Też mi się zaczęły podobać sztyblety, poluję właśnie na jakieś, ale na pewno nie będę w nich chodzić podczas mrozów czy śniegu, bo jakby nie patrzeć, nie wyglądają na obuwie przystosowane do takich warunków
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Mam dwa pytania do dziewczyn, które wiedzą coś więcej o sztybletach:
1. Lepiej kupić ze skóry syntetycznej czy naturalnej? Jest w ogóle jakaś różnica w użytkowaniu na co dzień? A jak się sprawują gumowe? 2. Może mi ktoś pomóc w kwestii cen? W przedziale od 100-150 zł widzę i syntetyczne i naturalne x) I ciężko mi się połapać...ile powinny kosztować skórzane? Od 150 zł? Więcej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Buty takiej wysokości i z dobrej skóry (wygodnej, nie świńskiej - i to nie obelga, tylko rodzaj, kozia i cielęca skóra jest po prostu wygodniejsza i lepiej się dopasowuje do stopy) od 180-190 zł wzwyż
![]() Latem buty z ekoskóry są ok, bo stopa nie jest w nich zamknięta, ale w zimie eko to pomyłka ![]() ![]()
![]() Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2011-11-19 o 01:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ja ostatecznie zakupiłam sobie te drugie, czekam wiec z niecierpliwością na paczkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
heh masz rację i noga w takich nie dość ze szybko się spoci to po tym jak się spoci to i zmarznie.ja jestem zwolennikiem skóry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Kupno sztybletów w Decathlonie to bardzo zły pomysł
![]() Ja mam takie ze skóry, jakiejś polskiej firmy, bardzo dobre ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.